2004 november - desember

danielshjerte.com

November - Desember 2004

 

Mandag 1. November:

I dag har jeg fått Influensa vaksinen, greit å ta den slik for sikkerhets skyld. Håper jo ikke jeg får det, men det kan jo være greit å ha tatt sprøyta hvis jeg blir smittet. Etter besøket på legekontoret reiste vi med skolebussen til bestemor og bestefar. Der kosa vi oss til kvelden og da kjørte bestefar oss hjem.

 

Onsdag 10. November:

Gratulerer med dagen tante Iren og Marianne.

I dag var Benedikte, mamma og jeg i bursdagsbesøk hos Marianne, hun ble 5 år i dag :O) Det var kjempe moro altså, jeg fikk leke med bokstavtoget hennes også... det var jeg kjempe forsiktig med altså. Ellers lekte vi masse på rommet hennes og Marianne kledde seg ut som nissejente... tror nok hun gleder seg til jul.

 

 

Onsdag 17. November:

I dag har vi vært på julebasar på barnelaget. Vi sang for alle som var der og det ble holdt en andakt før det ble kaffe, kaker og utlodning.

Mamma hadde bakt med 50 boller alle kunne spise. Vi vant "fuglematklokke" og en visp.

 

 

 

Når vi gikk hjem fra Basaren var det kommet masse snø :O) Det er TOPP synes jeg. Vi fikk tilbud om å ake med noen hjem, men ville ikke jeg. Nei jeg ville gå hjem å se og kjenne på all snøen :O) Du kan jo se under her hvordan snøen laver ned.

 

 

Torsdag 18. November:

I dag har jeg fått brukt skia mine igjen, jeg hadde ikke glemt de "gamle" kunstene. Det var moro, men litt vanskelig også... ramlet noen ganger, men var like blid. Etter litt skigåing måtte jeg hjelpe mamma med snømåkingen og leke litt.

 

 

 

Fredag 19. til mandag 22. November:

I dag kom tante Iren, onkel Knut, Kim-Andrè og Kine Susann til oss. Tante Iren hadde bursdag 10 November (40 år) og den ville hun feire her hos oss, hun hadde bedt farmor og bestefar Jan Ivar så de kom på lørdag. Hun hadde bedt "tante" Edith også, men hun kom ikke.

Vi hadde noen fine dager sammen, lørdagen feiret vi dagen til tante Iren. Det var mye å gjøre og mamma bakte kaker til henne så vi skulle ha litt til kaker til kaffen. Under her ser du bilder fra dagene.

 

 

Søndag 21. November:

I dag skulle barnelaget synge i kirka så da ble tante Iren, onkel Knut, Kim-Andrè og Kine Susann med til kirka. Jeg ville egentlig ikke være med, men så kom lederen for barnelaget og spurte om jeg ikke ville bli med på innmarsjen og det ville jeg. Dermed ble det til at jeg ble med på sangene også siden det skulle være kjente sanger.

 

 

 

Onsdag 24. November:

Nå er det 1 måned til jul og vi har fått julegave på forskudd. Det var kjempespennende å se hva som var i pakka og så til slutt se hvilke spill vi fikk. Det ble litt spilling denne kvelden gitt.

 

 

Onsdag 1 desember:

Tenk i dag er det allerede 1. desember, sjokoladekalenderen min har jeg allerede startet på :O) Smaker godt med en liten bit hver dag.

I dag har jeg hatt besøk av Marianne, (hun er jo nesten naboen vår da) Mikael og mammaen Anne Berit. Ja tante Sigrun og Sara var her også.

 

 

Under her ser du meg som har åpnet sjokoladekalenderen min. Det er så spennende å se hvilket bilde jeg får altså.

 

 

Fredag 3. Desember:

I dag kom det en stor fugl til oss, den satte seg ved fuglebrettet... Det var moro å se den, men det er jo en rovfugl så det er jo ikke så koselig hvis han tar de små fuglene våre. Denne gangen klarte han ikke å ta noen fugler heldigvis. Under her ser du også bilde av "fuglematklokka" som vi vant på basaren 17. november (opp-ned blomsterpotte)

 

 

Onsdag 8. Desember:

Nå er jeg blitt forkjølet igjen, litt dumt da siden Marianne og mammaen skulle komme hit på juleverksted i dag. Vi utsetter det noen dager da slik at ikke de blir smittet av meg. Jeg har ikke feber, bare neseforkjølelse.

 

Torsdag 9. Desember:

I dag kom tante Kari hit så hun og mamma skulle få bakt litt hardangerlefser. Jeg var litt med jeg også da... ja i alle fall fikk jeg smake litt. De smakte kjempe godt når de var litt lunka altså.

Jeg er fortsatt forkjølet så mamma maser hele tiden om håndvask hvis jeg skal hjelpe til.

 

 

 

Fredag 10. Desember:

I dag skulle mamma hjelpe til med å ta noen bilder av en skivepult som bestefar og Tor Erland har laget. Jeg fikk også bli med til bestemor og bestefar. Jeg hjalp bestefar litt med å koste og pynte i arbeidsrommet hans. Jeg brukte hjelm på hodet for bestefar synes det er så mange kanter jeg kan slå meg på når jeg vimser rundt med kosten. Litt kjekt da så slipper jeg blåe kuler. Jeg fikk på meg hørselsvern når bestefar skulle bruke noen av maskinene også slik at jeg ikke skulle få vondt i ørene.

 

 

Etter at vi hadde vært hos bestemor og bestefar hjalp jeg mamma å vasker i matskapet. Jeg tok alle tingene fram og vasket inni hver hylle... i nederste hylle klarte jeg ikke la være lengre så da bare MÅTTE jeg slappe av litt. Godt og moro å ligge inne i skapet... greit å være liten da!

 

 

Lørdag 11. desember:

I dag har jeg hatt besøk av kameraten min Steffen, det var så moro altså for jeg har ikke sett han siden slutten av september. Vi lekte og kosa oss sammen.

 

 

Mandag 13. Desember:

Her har vi hatt juleverksted i dag, Marianne, Mikael og mammaen har vært her. Marianne og jeg laget oss noen "dorull-nisser" Jeg laget meg en nisse med gul "genser" og rød hatt... jeg er så glad i gul så jeg hadde lyst på gul lue også (men det hadde vi ikke) Jeg prøvde også å lage en maisnisse men den ble ikke helt ferdig.

 

 

Fredag 17. Desember:

Vi pynter juletreet!

 

 

Lørdag 18. Desember:

I dag har vi hatt selskap her, mamma som ble feiret. Da var oldemor, bestemor, bestefar, tante Kari, onkel Kjell, tante Sigrun, onkel Tore og søskenbarna mine Jorunn Marie, Tor Erland og Sara her. Jeg kosa meg på fanget hos oldemor, hun synes det er så koselig når jeg setter meg på fanget hennes... det synes jeg også. Så fikk jeg holde Sara litt, det synes jeg også er litt stas da.

 

 

 

Søndag 19. Desember:

I dag har jeg jammen klart det igjen, denne gangen gikk det ut over nesa mi. Jeg "balanserte" litt på Jeanett og så stupte jeg framover og rett i bordkanten. Vi tok oss en tur til legevakta for å sjekke at alt "satt fast" slik det skulle og det gjorde det. Jeg fikk litt tape over som helst skulle sitte på i ett par dager...

 

 

I dag er det selveste julaften, Fredag 24. Desember:

 

Jeg var tidlig oppe for å se om julenissen hadde vært her med gaver i løpet av natten... det hadde han... han hadde med seg en gave til meg og så hadde han lagt frem adventskalenderen min og julestømpa mi. Alt lå klart under juletreet når jeg kom ned.

Farmor og bestefar Jan Ivar skal ferie julaften sammen med oss, de kom tidlig slik at de skulle rekke å gå i kirka sammen med oss. Benedikte og jeg skulle være med å synge sammen med Barnelaget, men jeg ville ikke...

Etter kirka var det rett hjem å lage ferdig middagen, den ble litt senere enn vi pleier, men da ble vi ekstra sultne :O) Det smaker godt med julemat altså. Så ble det riskrem og gele til dessert før vi kunne sette oss å åpne alle de spennende gavene.

 

 

Mandag 27. Desember:

I dag tok vi turen til webbis Amalie og foreldrene hennes, det var moro altså. Vi hadde med julegave til henne, hun fikk blant annet den strandmadrassen sammen med ei Barbiedukke. Strandmadrassen ble brukt i lek av henne og meg da... lekte vi var på en varm strand :O)

Vi fikk klippe og tegne litt der også... det er jo så alltid moro da.

Takk for en fin dag Amalie, håper vi sees snart igjen.

 

 

Fredag 31. Desember:

Ja i dag er det nyttårs aften og vi skal ha noen få "bakketing", kjøpte ikke så mye for vi tenker på alle de som er omkommet i Tsunamien

 

 

danielshjerte.com