2009 mai - juni

danielshjerte.com

Mai - Juni 2009

 

Fredag 1. Mai:

Fridag ;O)

Mamma bakte litt kaker i dag og det var fint for Sara ringte og lurte på om de kunne få komme en tur. Tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus kom ved 14 tiden, vi satt ute å koste oss med kanelsnurrer :O)

 

Søndag 3. Mai:

I dag var Aleksander, fra klassen min, her.

Han var her i 3 timer så vi hadde tid til å leke og ha det gøy sammen.

(Ble ikke tatt bilder da for mamma var ikke hjemme)

 

Onsdag 6. Mai:

I dag har jeg syklet med mamma til skolen ;O)

Mamma startet litt før på jobb så da slutter hun når vi skal på samtaletime. Jeg var ferdig på skolen kl 12.20,da gikk jeg opp til mamma. Det gikk greit på samtaletimen... alltid spennende. Lærern sa jeg var flink og hadde lært mye, men jeg kan jo bli flinkere til å konsentrere meg om mine ting og ikke la meg distrahere av at andre er urolig... ganske vanskelig... Jeg blir lett ukonsentrert hvis det er urolig rundt meg... Så må jeg "jobbe" med selvtilliten min... stoler vel ikke helt på at jeg har skjønt ting med en gang så jeg må spørre om igjen for å være sikker.

 

Så var det avslutning på barnelaget ved 17 tiden. Vi fikk sitte på med onkel Tore, det var ikke på bedehuset men hos en av lederne. Tante Sigrun hadde med sjokoladekake og en leder og mamma hadde med boller som vi kunne kose oss med ;O) Det var utloddning denne gangen også, jeg vant ei bok.

 

Søndag 10. Mai:

I natt var jeg helt tett i halsen, satt litt i vinduet for å få kald luft. Vi gikk ned å satt litt i stua for å se om det kom tilbake, men det roet seg helt så mamma og jeg la oss igjen. Ikke så moro når man føler at man ikke får puste skikkelig.

 

Tirsdag 12. Mai:

Ble heldigvis ikke noe mer av dette med "pusten", har litt sår hals og litt hoste...

 

Søndag 17. Mai:

GRATULERER MED DAGEN!

Sto tidlig opp, ordnet oss og kjørte bilen til sentrum. Mamma og pappa skal kjøre bilen tilbake mens jeg går i toget.

Jeg hadde egentlig ikke så veldig lyst til å gå i toget, men når jeg kom til skolen var det greit. Siste delen fikk jeg bære 3.kl skiltet også ;O)

Så spiste vi baguett og kake.

Var fint vær, men litt sur vind av og til så det var godt å ha jakke på.

 

Vi satt sammen med bestemor, bestefar, tante Sigrun, onkel Tore, Sara, Markus, Jorunn Marie, Svein (JM`s samboer) og Emma (datteren til JM) Tor Erland og Kristine (TE kjæreste) kom også dit. Tror jeg spiste bare 2 is...

Etter feiringen ved kirka ble det grilling hjemme og til dessert, jordbær og is/fløte

 

 

Lørdag 23.Mai:

I dag har vi vært å besøkt Jorunn Marie, Svein og Emma. Det var koselig, var der i 3.5 time ;O) Vi spiste kake og vi lekte med Emma. Hun har fått seg en rosa ball og den synes hun det var kjempe moro å leke med. Jeg kosa meg masse!!

 

 

Søndag 24. Mai:

I dag har vi vært hos tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus. Fikk kake og is, det smakte godt !!

Jeg lekte med Sara og Markus, vi husket, sklei og lekte i lekehuset deres.

 

Søndag 31. Mai:

I dag har vi vært å besøkt bestemor og bestefar på campingen. Vi gikk oss en tur rundt på campingen for å titte litt, var innom lekeplassen. Det var flere som ville besøke bestemor og bestefar den dagen. Jeg møtte Tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus når de kom. Sara kom med trehjulssykkel med Markus bakpå ;O) Vi fikk mat og kaker, bestefar stekte vafler også (bestemor laget røra da og startet med stekingen)

Det var så fint vær og vi kosa oss masse.

 

 

Vi barna var en del på lekeplassen også og så MÅTTE vi jo kjøpe oss en is :O) Det trenger man når man er på camping og sola skinner så fint.

 

Søndag 7. Juni:

Gratulerer med dagen, Jeanett.

I dag har Jeanett konfirmert seg. Først var vi i kirka og etter det dro vi på bedehuset for å spise mat og kaker. Det har vært en kjempefin dag! Jeg har lekt og kost meg i hele dag. Vi var 12 barn i forskjellige aldre så det var ingen problemer med å ha noen å leke med.

 

Når vi tok bilder av Jeanett kom naoens katt, den ville også gjerne bli tatt bilde av. Den la seg ned ved Jeanett og viste tydelig tegn på at den ville ha litt oppmerksomhet ;O) "Gråpus" som vi kaller den ble foreviget med Jeanett som du ser på bildet unnder her.

 

 

Tirsdag 9. Juni:

I dag har jeg vært på Lillehammer sykehus for hjertekontroll.

Det gikk greit! Tok litt tid da siden det var med en som var i praksis som skulle være med å se på. Han hadde en del spørsmål som legen måtte svare på underveis... men jeg fikk ros av begge for at jeg var så tålmodig. :o)

Jeg er nå 141 høy, metningen ligger fortsatt på 96. Blodtrykket var på høyre Arm 112/73 og 109/69 og på høyre Ben 162/87 og 152/79.

Jeg skal nå begynne med Albyl-E 160 mg istedet for barneaspirin 81mg.

Mamma sier vi tar det litt om hverandre i starten for å få en mykere overgang. Annenhver dag Albyl-E og Barneaspirin... vi har igjen en boks med 30 tabletter så da er det greit.

 

Fikk kjøpe meg en Lego pakke. Kjøpte meg en rød traktor og en redningstasjon med lastebil, helikopter og motorsykkel. La i litt selv også da slik at jeg fikk kjøpt det som det er bilder av under her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag 10.Juni:

Etter noen måneders arbeid så er endelig dagen her og vi i klassen skal fremføre "Vettene Vinner" for familien. Vi har vist det frem for noen av de andre klassene her, men nå er det alvor. Det startet klokken 18, bestemor, bestefar, onkel Tore, tante Sigrun, Sara, Markus og mamma var med meg. Det var full sal.. de som kom sist måtte stå ved veggen ;O)

Under her ser du bilder fra forestillingen. Jeg er hund i stykke og hadde en enkel replikk... litt sint VOV VOV. Eieren min het Grunde og passet godt på meg ;O)

Mamma har sydd kostymet mitt, ikke lett å få kjøpt hundekostyme når det ikke er karneval tid. Men jeg synes den ble OK, men veldig varm (fleace stoff)

 

Mandag 15. Juni:

I dag var det skoleavslutning på skolen klokka 18.00. Vi syklet bort til skolen... mamma med 3 stoler og veske på sykkelen ;O)

Både Benedikte og jeg hadde fremføringer. Mamma var inne å så på i 1. omgang for hun skulle stå i kiosken fra 19.30 til 20.30. Det var moro å synge sanger fra "Vettene Vinner" igjen, men i dag ble det ikke skuespill... Mange andre hadde diverse fremføringer også, moro å se og høre.

Jeg syklet hjem alene ved 20.30 tiden, Jeanett og kjæresten møtte meg nede ved krysset her da.

Mamma og Benedikte skulle være igjen for å delta på 7.kl avslutningen for Benedikte.

 

Tirsdag 16, Juni:

I dag var klassen min på fottur, vi gikk på toppen av det ene fjelletknausen her. BARE oppoverbakke til fjellet og heldigvis nedover hjem. Jeg gikk sammen med den ene ekstralæreren blant annet og det var koselig. Jeg kunne si i fra når jeg trengte pause og da fikk jeg det :O) Det var en kjempefin tur!!

 

 

Etter skolen fikk jeg dette bildet tilsendt fra læreren min, det synes jeg var topp!! Tusen takk Bente

Her står jeg på toppen av fjellet og kan se tante Sigrun og onkel Tore sitt hus i bakgrunnen.

 

 

Torsdag 18. Juni:

Siste skoledag i dag, siden det regnet ble det ikke noe av langturen vår, men vi hadde det hyggelig ved og inne på skolen.

Nå er det endelig sommerferie!!

Ved 17.30 tiden gikk Jeanett og mamma for de skulle på 10.kl avslutning for Jeanett. Benedikte og jeg var alene hjemme... det var litt rart da siden det var kveld og vi skulle legge oss alene. Men det gikk greit... vi sov ikke, men hadde lagt oss når mamma kom hjem ved 23 tiden. Da kunne vi sove trygt!! ;O)

 

Mandag 22. Juni:

I dag syklet jeg alene til barnehagen hvor mamma jobber. Første gangen jeg sykler helt dit... men det var moro å se at jeg kan det bare jeg bestemmer meg for at jeg kan det. Vi handlet etter jobb og da fikk jeg en IS... det er så flott vær om dagen at man trenger litt is for å avskjøle seg.

 

Tirsdag 23 Juni:

Sankthansaften i dag. Bestemor, bestefar, tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Maarkus har vært her å grillet med oss. Vi ungene har lekt og kosa oss... litt bading i vannspreder ble det også ;o)

 

Lørdag 27. Juni:

I dag dro vi en tur til setra til "tante" Edith. Hun var ikke der da, vi ringte henne og da sa hun at hun skal hit i morgen. Benedikte og pappa fylte begge tønnene med vann... var så lite vann i bekken at det tok sin tid.

Vi spiste kylling og loff inne i hytta og kosa oss. Måtte spise inne for ute var det FULT av fluer.

På veg hjem stoppet vi opp og tok noen bilder av utsikten.

 

 

Tirsdag 30. Juni:

I går var Benedikte og jeg med tankte Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus å badet, det var så godt!!

I dag dro vi (alle her og Sara og co) til samme sted for å badet, det var så godt å få avkjølt seg litt... en stund i alle fall...

Plutselig kjente jeg at jeg tråkket på noe spisst.... en spiker???

Men det var det ikke, det var en fiskekrok... og det var ikke godt. Ble fort slutt på badingen da gitt, så ble det tur til legevakten istedet.

Onkel hadde tang i bilen så han klippet av selve sluket, slik at det bare var selve kroken som satt igjen i foten min. Det satt 2 slike 3armede kroker på sluken så det var jammen godt jeg ikke fikk begge inn i benet.

 

Legen hadde problemer med å få kroken ut fordi den satt der den satt. Ikke lett å vri kroken ut uten at det skal skade for mye. Men til slutt fikk han den ut med hjelp av pappa. Mamma sto å klemte handa mi, tror hun synes det var vondere enn meg ;O) Du vet med bedøvelse i foten som virket "helt topp" så kjente jeg ikke så mye til at de vrei og vendte - halte og dro... heldigvis.

Jeg tok meg meg kroken hjem som suvernier.

 

Nå må jeg ta Apocillin i 3 dager og sitte i grønnsåpe vann for å hindre en infeksjon. Ikke lov å gå barbent heller Det er ikke moro!

Vi har fortsatt strålende vær og jeg har bare så lyst til å springe i sprederen ute i hagen... men ingen spreder å få de nærmeste dagene sier mamma

 

 

danielshjerte.com