2010 september - oktober

danielshjerte.com

September - Oktober 2010

 

Søndag 5. september:

Gratulerer med konfirmasjonsdagen Alexander!!

Vi reiste hjemmefra ved 8.30 tiden for å ha god tid til Oslo. Vi var framme i god tid. Etter kirken reiste vi rett til "fest" lokalet.

Det ble en fin dag, mye god mat og kaker. Fine og humoristiske taler blant annet av Alexander selv, faren hans, begge bestefedrene og onkel/fadder.

 

 

Etter maten fikk vi ungene gå på lekeplassen i nærheten og det var moro, lekestativ og fotballspilling!! Det var Kristian (broren til Alexander) som ble med oss dit.

Vi var vel ca 10 barn hvis man tar med konfirmanten og Jeanett. Søskenbarna mine Kim-Andrè, Kine Susann og Kevin (med foreldre) var der også. 2 av de andre barna kjente jeg ikke fra før.

 

 

Vil takke konfirmanten og foreldrene for at vi ble bedt og for en kjempe fin dag!!

 

Fredag 10. september - Lørdag 11.september:

Fredag kveld dro vi til Merket, der var det samling med FFHB for Hedmark og Oppland. Det ble litt orientering og mat når vi kom. På kvelden fikk vi litt underholdning av gitar og sang av en av hjertebarna. Så var det felles prat og lek.

Lørdag var foreldrene på foredrag, blant annet med en fra Geilomo barnesykehus (dit skal jeg om innen 4 måneder). Vi barna lekte og laget masker den tiden, jeg var mest ute å syklet på "sykkelen" du ser på bildet under her. Det er plass til 3-4 personer på den, to som tråkker og en eller to (hvis de er små) kan sitte forran i kurven og nyte turen. Vi ble bare til litt etter lunsj, dro ved 15 tiden for vi måtte hente Jeanett som ikke kom seg helt hjem med buss.

 

 

Onsdag 15. September:

Bestemor og bestefar var her en tur og jeg passet da på å grave opp potetene mamma og jeg satte i vår. Det var 5 poteter vi satte og nå var det 28 poteter vi tok opp igjen. Det var også noen små "erter", men de lot vi ligge igjen. Det blir spennende å smake på de selvproduserte potetene en dag.

 

 

Fredag 8. oktober:

I dag fikk jeg inkalling til Geilomo Barnesykehus. Det er bare 1 1/2 uke til jeg skal dit... det ble litt kort tid å få forberedet seg, men det skal vel gå. Mamma håper hun får fri fra jobben.

 

Tirsdag 12. oktober:

Nå er det bare ei uke igjen til jeg skal til Geilomo Barnesykehus, spennende, jeg har begynt å glede meg, men det blir så klart uvant og rart å bo borte så lenge. Håper jeg får dele rom med en som er kjempegrei :O)

 

Torsdag 21. Oktober:

I går ble mamma og jeg kjørt hit til Geilomo av bestefar. Vi var her ved 11 tiden og da fikk jeg tildelt rom, deler rom med en annen gutt (han er året yngre enn meg). Mamma har fått rom i hovedhuset. Ved 11.30 tiden var det lunsj for meg så da ordnet mamma med alle klærne mine. Så ved 12 tiden var det skolestart.... ingen skolefri selv om det var 1. dag her :O) Det er greit da, det er BARE 4 elever i klassen min, 1 fra 4. kl, jeg fra 5. kl og 2 fra 6.kl. Vi er forresten bare 17 barn her til sammen så det er ikke mange å forholde seg til.

Mamma er også på kurs her, ikke fritid for henne heller, i alle fall ikke disse første dagene.

Det var ganske mye inntrykk i går så når det var kvelden var jeg utslitt. Fikk overnatt hos mamma i natt da, men skal sannsynligvis ligge pårommet i natt.

 

I dag sto vi opp ved 7. 15 tiden, medisintid kl. 7.45-8.00 og så frokost. Skolen startet kl. 9 med gym til 10.25 så skole til kl. 11.30. Da var det lunsj og så skole igjen fra 12 til 14.30. Jeg slapp unna litt da for mamma og jeg hadde samtale med kontktlærer fra 14-14.25. I dag var det spagetti til middag og sjokoladepudding til dessert. Etter middag var det samling og så skulle vi sette opp mål for oppholdet. mine ønsker er å bli bedre i svømming og kanskje prøve meg på klatring. Nå ved 17 tiden er det orientering og så skulle vi grille etter det, før vi dusjer for kvelden og legger oss.

 

Fredag 22. Oktober:

Det ble bytting av rom i går kveld, så nå har jeg enerom. Det ble til at mamma lå der sammen med meg for at jeg skulle venne meg til det, men i kveld skal jeg prøve å ligge der alene. Har nå det første rommet i jentedelen, men jeg bruker så klart gutteanlegget når jeg skal ordne meg og slik. Jeg synes det går greiere nå. Sto opp ved 7.30 tiden, ordnet meg litt, før det ble medisin og frokost. Så skole, det var kroppsøving og bading fra 9 til 12. Midt i badingen var jeg hos legen for samtale, det gikk greit. Snakket litt om hva jeg kunne tenke meg å gjøre her på Geilomo. Igjen var svaret å lære meg skikkelig å svømme og kanskje klatre litt i klatreveggen. Det blir spennende å se fremover hvordan det blir. Kommer til å lære masse tenker jeg.

I norsk skal vi jobbe med historier og adjektiv og det er akkurat det klassen min skal jobbe med hjemme også så det var midt i blinken for meg.

 

Ja så kommer kronprinsparet etterpå, det blir litt moro da. Da har jeg fått sett kongeparet og kronprinsparet med bare noen måneders mellomrom.

Det var kjempekoselig, vi fikk pølser med tilbehør og brus å drikke. Nesten bursdagfest ;) På bildet under her med Kronprinsessen på så sitter jeg nesten ved siden av, bare en gutt imellom (jeg som smiler på det "enslige" bildet. Kronprinsparet var veldig hyggelige og de pratet med oss barna og var innom å tittet på sovesalene våre også ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag 26.Oktober:

Ble noen dager uten oppdatering, mamma er visst travelt opptatt med strikking og turgåing. Disse mammaene her er visst skikelig glad i strikking så de har flere turer til Geilo allerede, for å kjøpe garn og strikkepinner ;O)

På lørdag gikk vi alle til Geilo sentrum for å kjøpe oss godteri til kvelden, for 30,-. Turen startet litt for fort for meg så mamma og jeg gikk til sist. Ikke alle andre klarte å følge på heller, det var litt dumt synes jeg, trodde vi skulle ha en koselig handletur sammen alle sammen..... men det var ikke moro med gåturen synes jeg da. Ellers tittet jeg litt på Lego for mamma sa jeg kunne få det som premie for at jeg var så flink at hun kunne gå opp igjen på rommet når jeg la meg til å sove... fant ikke noe så jeg får heller se litt neste gang.

 

Søndagen var vi ungene på tur, vi ble kjørt litt opp i fjellet her og så akte og koste vi oss der. Det var moro synes jeg, vi brukte og alt så vi ikke skulle skade hodet hvis vi veltet.

 

Mandag var det en "vanlig" dag her, startet med å skrive brev til klassen i norsken blant anet. På kvelden kom mamma ned til meg, vi leste fra Harry Potter til det var sovetid. Jeg skal legge meg klokken 21 her og kan da lese til 21.30. (fredag og lørdag kan vi være litt lengre oppe)

 

På lørdag startet mamma å strikke Liverpool votter til meg, I dag ble hun ferdig med den første, men den ble litt kort i handa så hun må strikke på ett par omganger til. Hun staret på den andre i dag så da er det jo ett håp om at de blir ferdige om noen dager.

 

Vi er på peppes
På rommet mitt

Lørdag 30. Oktober:

I dag har jeg hatt besøk av pappa, Jeanett og Benedikte, det var kjempekoselig. De kom ved 12 tiden så jeg ble ikke med på "gotteri-turen" til Ål med Geilomo-gjengen. Men vi reiste å hendlet litt slik t jeg fikk kjøpt meg litt godteri. Vi får bruke 30,- så denne gangen ble det en brus og litt smågodt. Vi spiste på Peppes før vi do til Geilomo for at de andre skulle få se rommet mitt og hvordan det er her.

Jeanett hadde med kamera så det ble noen bilder her ;O)

 

 

Benedikte, jeg og Jeanett

 

Benedikte, jeg og Jeanett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter de hadde reist så var jeg sammen med de andre, spiste Taco og til slutt koste oss med godteriet.

Mamma kom ned til meg ved 21.30 og så leste vi til 22.

(på fredag og lørdag er det legging kl 21.30 og lesetid en 1/2 time, de andre dagene er det legging ved 21 tiden + 1/2 time med lesing)

 

Søndag 31. Oktober:

I dag dro alle barna og lederne til Tropicana på Gol, der var det moro!!! Jeg skadet meg litt på foten der, men jeg fikk plaster så det gikk greit å fortsette å bade. På kvelden fikk vi litt snacks og godteri siden det var Halloween, det var kos!!!

Mamma var igjen på Geilomo, gikk seg en tur og strikket.... det blir litt strikking her på henne altså :O) Liverpoolvottene mine blant annet, de ble ferdige på torsdag ;O). Super Mario er også ferdig heklet, mangler egentlig knapper på buksa.

 

Super Mario

 

 

 

 

 

 

danielshjerte.com