2007 juli - august

danielshjerte.com

 

Juli - August 2007

 

Onsdag 11. - Fredag 13. Juli:

Onsdag kom Alexander, Kristian og mammaen deres Kristin til oss. Det er alltid koselig, vi har lekt og kosa oss masse ute og inne. Ikke alltid så fint vær her om dagen, men da koste vi oss bare inne. Torsdagen gikk vi en tur til sentrum og da spanderte Kristin is på oss alle... det er jo alltid så godt da. Både Alexander og Kristian har Game Boy og jeg har jo Nintendo DS så vi spilte litt på det. TV spill ble det litt av også siden været var ganske fuktig!

 

 

Mandag 16. Juli:

I dag kommer Vilde, Aleksander, Charlotte og Hildegunn til oss og mens vi ventet på dem satt Benedikte og jeg ute i treet i hagen... det er så koselig... ja vi hadde med oss epler å kose oss med :O)

 

 

Mandag 16. - torsdag 19. Juli:

Så endelig kom de ved 16.30 tiden på mandag... jeg jeg synes det tar lang tid, jeg ventet på dem ute, men hadde akkurat gått inn når de endelig kom. Jeg var klar for besøk ved 5.30 tiden i dag ;O) På mandag når de kom var det sol og i dag når de reiste var det strålende sol, så vi kosa oss på verandaen før de dro. Men dagene i mellom har det vært overskyet og regn.

Vi ungene har kost oss med TV-spill og Nintendo DS. Vilde har også egen maskin så vi kan spille hver våre spill eller sammen når det går an... moro når man kan spille til og med 3. Ellers har vi vært ute og kosa oss også... ikke DET strålende være akkurat... men ingen har vondt av litt regn i håret. Ja det er klart mødrene våre tror jeg har det for de sto under tak, jeg sprang rundt i regnet med bar overkropp... det er godt !! Jeg har lekt og kosa meg en del med Alkesander også, han liker også biler og traktorer... som du kan se på bildeoppsettet under her.

 

 

 

Takker så mye for noen hyggelige dager, håper det ikke blir så lenge før dere tar turen igjen.

 

Fredag 20. Juli:

I dag hentet bestefar oss så vi kunne være hos dem i dag. Det er lenge siden vi har vært der for bestemor og bestefar har vært lenge borte. Vi spiste mat og fikk kaker og is :O) Benedikte og jeg gikk en liten tur alene for å plukke jordbær også... fikk melk og sukker på når vi kom tilbake.. markjordbær er godt!! Bestemor, Jeanett, Benedikte, mamma og jeg gikk oss en liten tur også... fant litt mer jordbær, men de gikk rett i magen :O)

Hos bestemor og bestefar er det kjempe store blåklokker, de er SÅ store og det er ikke mange av dem... får ikke plukke dem da siden det er så få av dem.

Bestefar kjørte oss hjem ved 17.30 tiden, takk for en fin dag!

 

 

 

Søndag 22. Juli:

I dag gikk Jeanett, mamma og jeg oss en tur for å sjekke litt hvor mye vann det er i elva. Det har vært kjempe masse vann her, men det har jo gått masse ned, men som dere ser under her så er det fortsatt mye vann i elva. Juli 2007 bildet ble tatt i dag og når du ser på Juni 2006 og Oktober 2005 så ser dere hvordan det normalt er. De stolpene på de siste bildene er de som står uti vannet på dagens foto... ikke noen sjanse til å komme tørrskodd til dem nei.

På veg hjem benyttet jeg sjansen til å klatre litt... er moro det da. Når vi var vel hjemme fant mamma fram balja som sto innerst i skjulet... måtte vaskes grundig, men til slutt ble den ren nok til bading :O) Jeg fikk godt og varmt vann ut på verandaen... det var så godt. Jeg trekte den ene tanna min også mens jeg satt der i vannet... det er den 7. tanna jeg trekker :O)

 

Tirsdag 24. Juli:

I dag har jeg hatt en klassekamerat på besøk, han kom ved 11 tiden og ble til 17... toppers altså!!

Var så moro å ha besøk av han. Vi spilte musikk, tv-spill, var ute å lekte i sandkassa, kjørte hverandre i trillebår og vi hadde vannkrig med Benedikte... hun ble våtest for kameraten min klarte å helle resten av bøtta over henne... ca 5 liter tenker jeg... men det var jo bare å gå å få på seg tørre klær så det var jo ingen fare. Hadde jo opphold og litt sol den dagen :O) Vi klatret i treet vårt også, jeg fikk meg litt skrubbsår under armen og jeg tror kanskje kameraten min fikk seg litt skrubbings også siden han sklei litt langs stammen. Men ingen blodige sår så vi kosa oss videre :O)

Takk for en fin dag kamerat !!

 

 

 

Torsdag 26. Juli:

Har sittet litt med sommerleksene i dag, er moro å gjøre litt i heftet vi fikk. Skal sende kort til klassen også, men det får bli når jeg kanskje får meg en liten tur eller noe. Ellers har Benedikte og jeg kosa oss mye sammen med å se på film mens mamma var i begravelse og lekt fint sammen i dag... ute og inne :O)

 

 

 

På ettermiddagen trakk jeg nok ei tann... min 8 tanntrekking og nå "mobbes" jeg litt for min tannløshet... ser nesten ut som en gnager ;O).. men heldigvis kommer det nye tenner da! Nede er den ene godt i gang og den andre skimtes, men de oppe ser jeg ikke noe av enda.

 

 

Lørdag 28. Juli:

I dag tok mamma, Benedikte og jeg bussen til Oslo... det var en laaang tur synes jeg, men jeg klarte det bra med litt Cola, salte potetskruer og litt rundstykker. Vi fikk nesten en buss alene i starten, kun en annen passasjer, for de 2 første bussene som kom var så og si fulle... det var godt med så lite folk med vår buss. Jeanett ble igjen alene borti sentrum for hun skulle være med resten av fotball laget til Oslo og Norway Cup... måtte vente 3 kvarter hun da.

Bestefar Jan Ivar ventet på oss på buss stoppen i Oslo når vi kom så da kunne vi reise rett til farmor :O) Det var godt å være framme og slippe å kjøre mer bil eller buss.

 

Søndag 29. Juli - Fredag 3. August:

Søndag reiste vi alle til Ekeberg for å se på Jeanett og laget hennes skulle spille. Når vi kom dit viste det seg at Jeanett hadde så vondt i magen sin så hun fikk ikke spilt, men det var kjempe moro å se på allikevel... spesielt siden de vant 7-0. Pappa var også med oss dit + at Kristin, søskenbarnet til pappa, og hennes sønn Alexander kom for å se på. Etter kampen gikk vi litt på Tivoliet som var her og Benedikte og jeg fikk kjøpt oss "smokker" og vi fikk 2 premier hver på Tivoliet, 2 kosedyr.

 

Mandag reiste vi for å se på en bil pappa ønsket seg og så rett til Ekeberg igjen for å se på "jentene". De vant 4-3 denne dagen. Pappa, mamma og jeg var en tur på skolen rett ved huset til farmor og bestefar Jan Ivar, der er det alltid så moro synes jeg, skulle ønske vi hadde slikt fint klatrestativ også på vær skole. På kvelden passet farmor og bestefar på Benedikte og meg for pappa og mamma skulle på Peppes på Aker brygge med Norway Cup lagene herfra.

Tirsdag var det farmor og bestefar som ble med oss inn til Ekeberg, for pappa måtte på jobb, da vant "jentene" 6-0, så da er de videre i 16. dels finalen :O)

Onsdag på dagen var Magnus, barnebarnet til bestefar, her og lekte med meg, det var koselig, han og jeg er like gamle. Vi kosa oss, lekte og hadde det moro.

 

 

 

 

 

Så på kvelden var det nok en tur til Ekeberg, denne gangen ble det nok en seier 4-1.

Torsdag var det 2 kamper for "jentene". De vant 4-2 i 8dels finalen, men dessverre tapte de, 0-2, i kvartfinalen. Så da ble Jeanett med til farmor. Vi reiste innom skolen og hentet alle sakene hennes og så dro vi rett ut til farmor, for hun var hjemme denne gangen.

 

Fredag kjørte bestefar oss inn til Oslo og vi tok bussen hjem... nok en lang tur, men det gikk greit denne ganger også... men det var godt å komme hjem til alle tingene mine :O)

 

 

Mandag 20. August:

I dag var det 1. skoledag etter ferien og jeg synes det var moro. Har vært spent lenge nå og har gledet meg til å treffe de andre i klassen. Det er bare 13 elever i klassen min nå, ei jente har flyttet i sommer. Vi er fortsatt 9 gutter, men bare 4 jenter da.

Etter skolen ble det lekser og det var litt uvant, var jo bare jeg som hadde fått bøker og lekse her i huset. Søstrene mine hadde ikke fått ei bok en gang...

Det var ei enkel lekse jeg hadde da. Jeg har forresten løst lesekoden i sommer så det går fremover med lesing og dermed skriving også :O) Så nå synes jeg det er litt moro med lese og skrive lekser. Det beste i hele dag var å treffe vennene mine og så leste vi alle kortene som alle elevene i klassen hadde sendt til skolen. Det var moro å høre hva alle hadde gjort. Jeg sendte kort når jeg var hos farmor og bestefar og fortalte om at Jeanett sitt fotball lag hadde kommet langt i turneringen på Norway Cup.

 

 

 

 

Lørdag 25. August:

I dag reiste vi hjemmefra ved 8.45 tiden og hentet ei venninne av Jeanett før vi satte kurs mot Snilsberg familiepark.

Vi var framme litt før 11, da var noen kommet og andre kom litt etter hvert. Det er Foreningen for Hjertesykebarn Oppland som inviterte oss på dette dagstreffet. Vi var tilsammen 15 barn og 9 voksne. Det var moro å være her, sol og fint... kunne bare vært foruten den vinden.

Her i parken er det mange fine dyr altså, som du ser under her, noen fugler var det også.. fargerike og flotte. Vi startet med å gå naturstien som ligger i naturområder, vi hadde med oss oppgave ark som skulle leveres når man var ferdig med runden. Oppgavene var delt inn slik at det var en familieoppgave og en barneoppgave... ikke alt var like lett... Midt i denne naturstien kom vi til lekeplassen hvor det var sandkasse, hopp i høyet, klatremuligheter, husker og sitteplasser. Her ble det brukt litt tid før vi gikk videre å så på dyr og svarte på flere oppgaver. Ved 13.30 tiden ble det grilling (pølser, hamburgere og kyllingfilet med tilbehør) og valgfri is til dessert... jeg valgte en stor Lion is for den synes jeg er så god!!

Etter maten fikk vi ta med ponniene ut av innhegningen og leide dem rundt, det var moro altså, jeg fikk lov jeg også! De var så fine både Poppins og Minikos som var ekstra kort i bena. Åååå som Benedikte og jeg ønsker oss ponni. Litt før kl. 16 var det mulighet å sitte på Gråtasshengeren, men jeg rakk det ikke... gjorde i grunnen ikke så mye siden jeg klappet og koste med ponniene.

Ved 16 tiden dro vi hjemover.. bare innom en liten tur på CC-Marten på Gjøvik... hvor jeg fikk kjøpt meg et nytt spill til Nintendo DS'en min.

 

 

danielshjerte.com