2006 mars - april

danielshjerte.com

Mars - April 2006

 

 

 

Mandag 6. Mars

I dag har oldemor vært hos oss en tur for Jeanett har bursdag i dag... 12 år gammel altså =0) GRATULERER SÅ MYE!!

Bestemor, bestefar, tante Kari, onkel Kjell, Jorunn Marie, tante Sigrun, onkel Tore og Sara var her også.

 

Her forteller jeg oldemor hvordan man skriver litt på tastaturet... jeg kan skive navnet mitt der uten problemer i alle fall.

 

 

Tirsdag 7. Mars:

I dag fikk jeg pakke i posten, bursdagsgave, den var fra Vilde.

Under her kan du se bilder av den tøffe genseren jeg fikk. Den skal jeg ha i barnehagen på torsdag sa jeg til mamma med en gang. Er den ikke kjempe tøff !? =0)

 

 

 

 

Søndag 12. Mars:

I dag har mamma og jeg blitt ferdig med snøhula mi, ja Jeanett hjalp også litt til. Nå har jeg snøhule med "dørinngang" og vindu.... Ja som dere ser under her så er det lov å klatre inn vinduene hos meg da. Vi hadde det moro en stund der, inn av vinduet og ut av døra eller omvendt. =0)

 

 

Mandag 13. Mars

I dag er jeg 6 år og en måned og har trukket min første tann :O) Nå er jeg stor gutt da!!

Benedikte hjalp meg da så det gikk ganske fort og greit for seg. Jeg har jo hatt den løs lenge og nå var det på tide å få den ut for mamma så den andre tanna holdt på å komme opp bak denne. Nå er det unnagjort i alle fall!! Tanna ved siden av er også litt løs, men ikke nok til at den blir trukket nå.

 

 

 

 

 

Tirsdag 14. Mars:

I dag har vi hatt syden dag i barnehagen og da måtte jeg "pynte" meg litt, jeg tok på meg tatovering jeg, brukte den jeg fikk av Victoria til bursdagen min. Er den tøff eller?? Litt skummel også da...

Ja jeg hadde med meg badebukse og håndkle i barnehagen for det hadde vi fått beskjed om. Først måtte vi "reise med fly til syden", det foregikk på den måten at vi satt på stoler og hadde flyvertinne med oss. Så gikk vi av flyet (ned trappa til nerigarden avdelingen) Der var det palmer og kjempe godt og varmt... tror du ikke det var "basseng" der også, 2 små "båter" med vann... det var jo så moro da. Så fikk vi kose oss, bade og "sole" oss på håndklene våre. Litt av en dag!!

 

 

 

Onsdag 22. Mars:

I dag har vi vært en tur hos tante Sigrun og Sara. Der kosa vi oss både ute og inne. Mamma tok noen bilder av oss mens vi var ute. Benedikte satte seg litt fast i en trang tunnel (bilde1) og jeg prøvde å grave henne fram (bilde2) Mamma lo bare, men Benedikte synes det ikke var SÅ moro for hun følte at hun satt helt fast... men hun gjorde ikke det da! Når hun fikk armene litt fram etter at mamma sa det til henne så gikk det helt fint å komme seg løs igjen. Til slutt er det bilde av Sara, hun sitter på en rattkjelke og titter på mamma gjennom styret... måtte ta det med for det var jo et morsomt bilde og siste bilde går Sara på verandaen..

 

 

Fredag 24. Mars:

I dag har mamma passet på Sara for tante og onkel måtte jobbe. Under her ser du bilder i fra dagen vår... det er ikke stille og rolig når Sara er her for vi koser oss med så masse. Først tegnet vi en del... ja jeg tror Sara synes benken vår er litt hard å sitte på for det var topp å sitte på magen min. Jeg lo og hun kosa seg. Så laga vi oss hytte i sofaen... der satt hun med tastaturet og trykka i veg. Når mamma skulle ta bilde av Sara under der var det bare så vidt hun rakk å ta bildet før Sara dro ned teppet igjen... her skulle det være stengt JA. Det siste bildet er av meg når jeg sitter på senga mi.

 

 

Torsdag 30. Mars:

I dag våknet jeg med stygg hoste.... det var ikke moro altså siden det er skitur i barnehagen i dag.

Mamma var nok litt usikker på om hun skulle sende meg, men jeg hadde nå ikke feber og det så ut til å bli en kjempe dag når man så at sola skinte gjennom skydekket. Ja pappa skulle være bussjåfør så da var det greit, så det ut til at ikke alt stemte med meg når vi kom fram kunne jeg bare bli med han tilbake.

Dagen gikk kjempe fint, kosa meg masse, gikk på ski og grilla pølser. Løypa vi "store" barna (de som var født i 2000)gikk var på 3.5 km. De andre barna var et sted å akte og lekte. Vi var på tur i 3 timer og så kom pappa å henta oss, med den store nye bussen, der må vi ha på oss seler til og med (jeg er veldig opptatt av den nye bussen skjønner du) Jeg var sliten når jeg kom hjem, men ikke verre enn en normal dag i barnehagen og ha gått hjem etter det.

Det var den første skituren min uten mamma og pappa så jeg var jo litt spent... mamma også litt da, men hun mente at jeg hadde godt av å dra på turen "alene", hun vet jo at jeg klarer å gå en så "lang" tur på ski.... det hun var mest spent på var om jeg ble mer syk.... men det gikk bra det.

 

Mandag 3. April:

I dag trekte jeg min andre tann, den var blitt litt løs da så jeg satt å så på barne-TV og leet på tanna samtidig... så etter litt ble den helt løs og datt ut. Det blødde ganske da siden den ikke var helt "klar" til å ramle ut, men etter hvert så stoppet det.

Jeg måtte speile meg litt siden jeg blødde så masse... gikk litt papir da gitt... Klikk på bildene under for å se større bilder.

 

 

Onsdag 5. April:

Måtte bare sette inn noen "tannløsbilder" uten blod... slik ser jeg ut nå!

Hvis du ser etter på det bilde av bare tennene mine så ser du at det er kommet en fin ny tann der jeg trekte den forrige tanna. Nå er det ingen av de andre tennene som er løse så nå blir det vel en stund til neste tanntrekking tenker jeg.

Klikk på bildene for å se større bilder.

 

Fredag 14 April:

I dag er det langfredag og vi har vært på skitur =0)

Vi smurte med oss mat og hadde med pølser, kake og ikke minst Kvikk Lunsj... det hører med til påska da! Jeg synes det var litt tungt å gå... føret var ikke det aller beste... litt tung og "sugende". Men når bestefar kom å møtte meg og gikk sammen med meg gikk det lettere... vi gikk litt om kapp da.

 

 

Når vi kom fram til tante Kari og "onkel" Kjell sin hytte ble vi værende der å kosa oss på verandaen og rundt hytta sammen med dem og bestemor og bestefar.

 

Bestefar laget hopp til oss (bildet over her) slik at vi ungene kunne prøve å hoppe litt. Det synes jeg var litt gøy da selv om jeg tok litt for mye i i ett av de første hoppene mine slik at jeg stupte fremover... se bildene!!.

Klikk på bildene under for å se større bilder.

 

Etter litt pølse/mat og kaker så var det flere som ville være med på konkurransen. Benedikte, bestefar, "onkel" Kjell og jeg. Jeanett kunne ikke være med lengre for hun slo ryggen sin i en av hoppene sine. Mamma var fotograf og de andre sto å heiet på oss.

 

 

 

Dommerne synes det var så jevn at det ble trukket medaljer... heldig for meg da for da fikk jeg "GULL medalja", en Kvikk Lunsj og en 1. plass diplomstegning =0)

 

 

Lørdag 15. April:

I dag er det påskeaften og jammen hadde påskeharen vært her i natt!! Det tok litt tid før jeg fant dem da, først fant jeg ett lite ett og der var det tyggegummi og en påskeharesjokolade... det var liksom forskjell fra Benedikte sitt så vi bega oss ut på ny leting og da fant jeg mitt "store" egg. Da ble jeg blid altså når jeg så alt det gode godteriet =0) Det var så godt å kunne kose seg i pyjamas, spise litt godteri og se på Påskemorgen på TV.

Klikk på bilene for å se større bilder

Ved 14 tiden kom oldemor, bestemor og bestefar på middag hos oss, mamma laget lammelår med tilbehør til oss alle... Jeg synes det er så koselig at oldemor er innom oss i blant, koser meg i armkroken hennes litt da mellom alle rundene med lek og moro. Mamma glemte jo helt å ta bilde da de var her :o(

 

Tirsdag 18. April:

Når jeg kom hjem fra barnehagen i da hadde jeg med nyplukkede hestehover til mamma :O)

Det var pappa som hentet meg så da puttet vi blomstene i en kopp med vann får vi reiste fra barnehagen. Mamma fikk dem når jeg gikk av bussen nede ved vegen. NÅ er våren her altså selv om vi fortsatt har snø her!

 

Torsdag 20. April:

I dag har jeg vært i barnehagen, pappa kjørte meg dit i dag tidlig og så hadde vi med sykkel dit så når mamma hentet meg på ettermiddagen fikk jeg sykle hjem. Jeg syklet litt av veien sammen med Victoria og brødrene hennes. Victoria og den ene broren hennes går i barnehagen sammen med meg. Du kan tro det var moro å sykle sammen med dem og for ikke å snakke om få sykle på vegen og ikke bare oppe i gården.

Mamma og pappa har kjøpt noe til meg i dag også som jeg ikke vet om enda... det skal jeg få vite hva er etter middagen i dag... :O)

 

Torsdag etter middagen.... klar til å ta meg en sykkeltur....

 

 

Pappa ville ha hjelp av meg før vi skulle gå selv om jeg satt klar på sykkelen min. Han trengte hjelp til å løfte noe ut av skjulet... og der inne var det jammen en annen sykkel... jeg ble ganske rar og jeg håpet, men trodde vel ikke helt at den var til meg, men det var den...

Klikk på bilden under for å se større bilder

 

Her ser du meg på den nye sykkelen ... den er akkurat passe til meg og jammen var den god å sykle på altså. Tenk nå kan jeg gire også, slippe å slite så mye i litt oppoverbakker. Nå skal jeg øve meg dagen lang..... :)

Så glad ble jeg for den nye sykkelen min!

 

Mandag 24. April:

I dag fikk jeg pakke fra Steffen (kameraten min som er flyttet herfra) det var en forsinket bursdagsgave (siden vi ikke har fått vært hos dem enda)

Det var ett kjempe KUUUULT spill =0) Tusen takk Steffen!! Ja du kan se spillet under her.

Bilde 2: Det er "utskyteren", man legger ballen på den og klemmer den litt ned slik at ballen "skytes" ut.... og da helst oppi ett av "hullene" i den blå plata. Ser du på bilde 3 så har jeg klart å få en rosa ball oppi. Det var ganske moro... men vanskelig også da for når pappa og jeg skulle prøve det første gang føyk ballen over spillet og rett på pappa som satt på andre siden av spillet.... =0) Ja vi fikk oss en god latter av dette spillet!!

Klikk på bildene for å se større bilder

 

danielshjerte.com