2006 september - oktober

danielshjerte.com

 

September - Oktober 2006

 

Lørdag 2. september:

I dag har jeg vært på Biri på lastebilmesse der. Du kan tro det var mange fine lastebiler, var ganske moro også å se på alle lastebilene, nye og gamle... men det ble litt kjedelig etter hvert også. Jeg fikk kjøpe meg en lastebil med henger som det var gravemaskin på. Jeg fikk meg en kuuul t-skjorte også med lastebil på så klart.

Her under kan du se noen bilder fra dagen på lastebilmessa.

 

 

Søndag 3. september:

I dag har vi vært å besøkt Randi og mannen hennes. Randi har vi blitt kjent med gjennom hjemmesida mi, hun skrev en hilsen i gjesteboka mi for ca 5 år siden. Hun har vært her på besøk 2 ganger før, men det var første gangen vi var hos henne. Du kan tro vi fikk mye godt der, kaker, brus, sjokolade, kjempe god middag og desserter, IS og sjokoladepudding... DET er godt :O) Tror jeg hadde fått spise all den desserten jeg ville av Randi, men mamma sa nå er det nok, bare fordi jeg ikke hadde lyst på mer av sjokoladepudding jeg hadde forsynt meg med, men gjerne ville ha mer IS. Ikke så lett når det er så mye godt å velge mellom.

 

 

Randi har en stor hest og ett føll, føllet skal hun ikke ha så lenge da så fort det klarer seg uten mammaen skal det til eieren sin. Som du ser på bildene under her kosa Benedikte og jeg oss masse ute hos hestene. Jeg sanket gras og ga dem, det likte de godt og så fikk vi gulrøtter å gi til dem. Randi har en kjempe flott katt også, den var ganske kosete en stund, men når jeg fikk sitte inntil Randi og kose på fanget hennes ville den IKKE at jeg skulle klappe den. Kanskje ble den litt sjalu for det er jo katten som vanligvis får kose seg på fanget til Randi.

Dagen gikk så alt for fort, dessverre, men ved 20 tiden måtte vi bare dra. Det tok lang tid før jeg klarte sovne i bilen.. jeg bare tullet og snakket... men til slutt ble jeg stille og sov vel 45 minutter av turen (2.5 times kjøring)

Tusen hjertelig takk for at vi fikk komme og for en aller tiders dag Randi.

 

Tirsdag 12. september:

I dag har jeg vært på skoleplassen å lekt på kvelden, måtte vise mamma og pappa at jeg klarte å komme opp klatreveggen... og ta brannsklia ned igjen. Mamma synes ikke det var så moro når jeg tok brannsklia da... spesielt ikke når jeg husket fram og tilbake på toppen... men jeg synes det er TOPP!!! Etter litt tid her dro vi å så på fotballkamp, det var blant annet Jeanett som spilte.

 

 

Fredag 15. september:

I dag ble jeg glad når jeg kom hjem fra skolen for Sara var her. Vi kosa oss med sang og dans i dag, Wig Wam på DVD spilleren. Det var så moro, mamma fikk nå tatt noen bilder av oss, men når vi oppdaget det sluttet vi å danse ;o)

 

 

Helga 22.-24. September:

Tor Martin og pappaen hans Torbjørn (kamerat av pappa) kom hit fredag ved 19 tiden og de ble til søndag ved 13 tiden.

Vi ungene spilte tv-spill, var litt ute og prøvde oss på mange korthus. Jeg ble ganske sur og utålmodig for jeg fikk det IKKE til, det er ikke moro altså!! Men jeg prøvde mange ganger. Tor Martin er kjempe snill synes jeg for han gidder å være med meg å spille TV-spill og slik. Takk for en fin helg med dere!

 

 

Onsdag 27. september:

I dag var det første dagen på barnelaget for i år, det var moro. Vi hadde om skapelsen i dag, som du ser under her har vi en flott flanellograf som vi brukte i dag. Det er ekstra moro når den brukes synes jeg, det er bare 1/2 år siden de fikk den.

Søndag 8. Oktober:

I dag har mamma, Jeanett, Benedikte og jeg vært hos bestemor og bestefar. Pappa kjørte oss dit før han dro på jobb. Tante Sigrun, onkel Tore og Sara kom dit også for vi skulle gå oss en tur. Bestemor hadde med brødskiver, tante Sigrun hadde med lapperøre (som hun stekte på stormkjøkken der vi rastet) og fruktsuppe, vi hadde med kakao, kake og sjokolade. Så alle kosa seg masse!! Mens vi var der kom tremeningen min på firhjulingen sin og jeg fikk prøve å sitte på den, det synes jeg var kjempe topp da.

Etter turen gikk vi hjem til bestemor og bestefar, der fikk jeg bygge med mange treklosser som bestefar hadde tatt med fra snekkerverkstedet. Så var det middag og dessert. Bestefar kjørte oss hjem ved 18 tiden.

 

 

Helga 13.-15. Oktober:

Denne helga har vi vært på tur med Foreningen for hjertesyke barn her i Oppland på Merket i Tisleidalen. Der hadde jeg det kjempe fint altså, vi var 18 unger mellom 3 mnd og 12 1/2 år, hvorav 8 var hjertebarn(1 jente og 7 gutter, en av guttene har samme diagnose som meg)

Vi kom dit ved 19.30 tiden og middagen ble servert kl. 20.00. Etter det ble det lek og moro fram til det var sengetid.

På lørdag var det frokost klokken 9.00 og ved 10.30 tiden gikk vi for å prøve oss i svevebanen, det var kjempe moro altså. Jeanett og jeg tok den sammen (man måtte være over 40 kilo for å kunne kjøre alene og jeg synes det var tryggest å ta turen med Jeanett) Det var pappa og en av de andre pappaene som tok i mot oss på den andre siden av elva.

 

 

På bildene over her ser du hva vi holdt på med ute. Det var til og med en liten fotballkamp der oppe, til slutt var det 6 spillere og en tilskuer (mamma som var fotograf) Benedikte sto i mål mens vi andre kjempet litt sammen og litt alene... Lurer du på hvem som fikk flest mål ... det er det ingen som vet for det viktigste her var å delta og kose seg :O) På Merket har de store "tråbiler", du kan til og med hekte på en henger så da blir det plass til 6 sittende og 4 stående. Ja bå bildene ser du at noen har hengt seg på bakers med sine "single" tråbiler... det ble ganske tungt for oss 4 som hadde pedaler altså.

Søndag kjørte vi Gocart, pappa og jeg på en dobbel gocart, og det var moro, men siden det var sølete i løypa ville ikke jeg mer enn en tur for på første turen fikk jeg masse sølevann inn i munnen... satt å snakket jeg vet du når hele spruten kom. Jeanett kjørte singel gocart og hun var prikkete når hun kom i mål :O)

 

Lunsjen på lørdag foregikk i Vikingleiren, det er så koselig altså, mamma tok dessverre ikke bilder utenfra. Her ble det servert pølser, hamburgere, salat og stekte poteter, det smakte godt! Her inne sitter vi på reinsdyrskinn så vi holder varmen godt. Veggene er polstret med skinn over hodehøyde. Midt i rommet er det stor plass til bål, her kan man lage mat og koke kaffe også.

 

Bildene over er fra Vikingleiren, flasketuren peker på, godteri og tv-titting fra lørdagskvelden. Siste bildene er av oss hjertebarna og søsken. Det ene bilder er kun hjertegutter (for jenta var ikke kommet inn enda)

 

Etter Lunsjen på lørdag var det smykkelaging. Under her ser du noe av prosessen. Først måtte vi ta en spesialsand i den ene forma, presse kjempehardt ned i, ta på talkum, presse det modellsmykke vi hadde valgt halvveis ned i og sette på neste del av forma og fylle den med sand. Så satte vi på store klyper som hold delene sammen. Så var tiden inne for å lage hull ned til smykke og fylle det med flytende, kjempe varmt tinn. Etter litt venting så var det blitt kaldt nok til å dele forma for å se om resultatet var greit... litt mer venting før man kunne ta i smykket og file/pusse litt på noen av de skarpe kantene. Så var det å borre hull til snora og få den montert.... FERDIG

 

Onsdag 25. Oktober:

I dag kom tante Kari, Jorunn Marie (søskenbarnet mitt) og valpen hennes Toya på besøk. Hun er en blandingshund og er kjempesøt. Kosa meg skikkelig når de var her, med dem alle! Mamma ga Toya en av nussene hun lager slik at hun heller skulle tygge på den enn på bordet vårt... den kosa hun seg med... tok den med seg hjem også.

 

Tirsdag 31. Oktober:

Når jeg kom hjem fra skolen i dag MÅTTE jeg bare ut med en gang for å leke i den fine snøen. Vi våknet til 30 cm snø i dag :O) Dere kan tro det var moro ute både på skolen og hjemme da. Jeg måtte brøyte veg slik at jeg fikk fram traktoren min... som nesten var helt ned snødd.

 

 

 

 

 

danielshjerte.com