2007 mai - juni

danielshjerte.com

Mai og Juni 2007

 

Onsdag 9. Mai:

Ved 17 tiden startet barnelaget i dag og vi hadde kov å ta med oss besteforeldre og foreldre. Bestemor, bestefar og mamma var med meg og så var tante Sigrun, onkel Tore og Sara der for Sara går også på barnelaget.

Det startet med velkommen ord og en liten andakt med ei fra Normisjon, hun hadde tatt med seg ett lam og så fant hun det ikke igjen... vi ungene hjalp henne å lete etter det og det var jeg som fant lammet :O) (lekelam altså) Det var litt moro, alle ungene gikk å lette.

I dag loddet vi ut alt vi har laget det siste året.. jeg hadde spesielt lyst på en stor lastebil... men vant den ikke :o( Det var hun som holdt andakten som vant den. Jeg vant 4 røde bivokslys, Benedikte vant et glass med gelelys og mamma vant en treracerbil, og 2 melkesjokoladeruller. Hun kjøpte ett av gelelysene vi hadde laget også.

Under her ser du bilder fra vi sang for alle som var der. Først sang vi "Vi roper høyt HURRA" og så "om jeg er liten eller stor" Den første sangen skal vi synge i kirka på 17. Mai også. Ja det er ikke mange dagene til altså... gleder meg kjempe masse til 17. Mai. Håper det blir fint vær.

 

 

Torsdag 17. Mai:

Gratulerer meg dagen alle sammen!

Tenk i dag er endelig dagen her! Denne dagen har jeg gledet meg til og ekstra fint ble det at sole skein og lyste opp både himmelen og oss menneskene. Ja for sola gjør noe eget med folk... spesielt på en slik dag.

Jeg sto opp ved 7.30 tiden i dag, for det er jo alltid litt travelt på slike morgener... mamma hadde allerede vært oppe en stund da.. Bakt rullekake og stekt rundstykker vi skulle ha med oss. Pappa hjalp meg å få på dressen og slipset etter at jeg hadde spist frokost.

Ved 9.30 tiden var vi klare og kom oss ut av døra.. mamma fikk tatt noen bilder før vi reiste til skolen. (Under her ser du en del bilder fra dagen min)

Jeg gikk i 17. Mai toget, fikk bære klasseskiltet på starten av turen, det er mamma som har laget skiltet, ja tegnet og klippet, mens pappa har tatt snekkerjobben :O) Alle klassene skulle ha skilt i år var det noen som snakket om, men det var bare 1. klasse som hadde det. Pappa er klassekontakten så han var med å gikk i toget sammen med klassen min. Lærerne mine var også med i toget :O) Vi byttet på å bære skiltet da... kun gutter som ville det. Vi var innom alders-og sykehjemmet her, der var det tale og 3 sanger før vi gikk videre til kirka. Jeg er med i barnelaget/koret så jeg var med å gå i kortesjen inn, Sara og jeg gikk sammen :O) (søskenbarnet mitt) Vi sang 2 sanger i kirken, "Vi roper høyt Hurra" , da hadde vi flagg i hendene og så sang vi "Om du er liten eller stor". Når kirka var ferdig samlet vi oss på den store plassen utenfor kirka for å spise rundstykker, rullekake med bringebær og brownies. Var å kjøpte meg brus til maten for pengene jeg fikk av farmor og bestefar Jan Ivar. Tante Kari, onkel Kjell, nesten naboene våre Anne Berit, Sigmund, Marianne og Mikael satt sammen med oss :O) Kjempekoselig!!

Ja jeg må jo fortelle at Jeanett holdt tale sammen med en gutt fra klassen sin, før nedlegging av krans på 1814 bautaen. Hun klarte det bra, men hadde nok litt sommerfugler i magen før hun skulle opp på scenen. Hun fikk ei fin rød rose i "belønning".

Jeg var med på å "fiske", fikk en liten pose med godteri på kroken, og å kaste risposer på blikkbokser, det fikk vi en twist for. Ellers lekte jeg med klassekameratene mine. Jammen fikk jeg spist litt is i dag også, kjøpte meg 2 jordbær kroneis i løpet av dagen... den er så god!! Så jeg har slått rekordene fra de siste årene i alle fall... 2 hele is mens vi var der + jordbær og is til dessert etter grillinga hjemme :O)

Ved 14.45 tiden var det trekning av loddene som var solgt mens vi var der, vi vant båttur til Danmark.. kun for 2 personer da.. Men vi vant i alle fall !!

Bestemor og bestefar kom til oss ved 16 tiden og grillet, det var koselig. Jeg var så sigen etter grillinga... sovnet nesten inntil mamma... har jo vært en lang og aktiv dag! Bestefar er ikke helt i form etter at han har vært på sykehuset å ordnet litt i hjertet sitt igjen, (tirsdag 15.mai - han hadde 2 tette årer som de har åpnet igjen og satt inn stent på) men det gikk bra mens de var her og de ble til kl. 20.

Det var GODT å legge seg ved 20.30 tiden etter en lang og toppers dag! Det er jammen godt jeg har fri fra skolen i morgen =O)

Håper du også har hatt en strålende dag!

 

 

Torsdag 24. Juni:

Dagen i dag har jeg "gledegruet" meg til en stund nå, for på kvelden hadde vi elev/foreldre kveld og da skulle vi opptre for foreldrene våre. Det var hemmelig hva vi skulle gjøre da så det ble en overraskelse til dem :O) Først ble det litt venting, lek og spill for de fleste guttene var på fotballkamp. Men når de kom fikk vi virkelig satt i gang.

Vi hadde dramatiserte sangen SOLTRALL av Alf Prøysen og det var gøy.

På bildene under her ser du hvordan det var... ja litt av det i alle fall. Vi fremførte den 2 ganger for det ville alle sammen.

Etter sangen så ble det kaker, brus til alle (kaffe til voksne) og fri lek og moro. Så var festen over ved 20 tiden.

 

 

Onsdag 6. Juni:

I dag har jeg kosa meg, sparket blant annet fotball med Jeanett... det endte med knall og fall og jeg fikk meg ett skikkelig blåmerke. Men fortsatte å sparke litt allikevel. Det gikk greit da, men var litt vanskelig å legge seg å sove om kvelden... ville helst ligge på den siden da... men måtte bare innfinne meg med at det IKKE gikk denne natten.

 

 

Fredag 8. Juni:

I dag har jeg vært en tur hos tante Kari, Tor Erland hentet oss etter skolen. Mamma kom dit etter Gjøvik turen, så gikk vi hjem ved 20 tiden. Jeg fant MAAANGE løvetann som var avblomstret og blåste dem utover... Det er moro!! ( Kanskje ikke for alle som får frøene i hagen da)

Kom oss hjem og fikk sett på det mamma og pappa hadde handlet... litt nye klær.. alt passet så det var bra... fikk meg blant annet 2 nye buker... har jo snart ikke hele bukser så det trengte jeg.

 

 

Fredag 15. Juni:

I dag kom mamma bort til skolen og vi tok skolebussen opp til tante Sigrun, onkel Tore og Sara. Vi kosa oss masse med god mat, nystekte kanelsnurrer og vi spilte Bingo... det synes jeg er så moro! Sara og jeg gikk til naboen deres, en eldre dame, med nystekte kanelsnurrer og da ble hun glad! Vi fikk med oss ei sjokolade som vi alle 4 barna delte... Det smakte godt! Vi gikk hjem ved 20 tiden etter en fin dag!

 

 

 

Lørdag 16. Juni:

I dag har jeg vært på slektstreff, det var oldemor, hennes barn, barnebarn og oldebarn som var bedt :O)

Det var moro, mange (54 av 81) var samlet til hyggelig samvær med god mat og mange morsomme aktiviteter.

Aktiviteter denne dagen var blant annet melkespannholding, stylter, spikrekonkurranse, fotball, vollyball og hesteskokasting. De voksne hadde også en konkurranse... da skulle alle damene gi fra seg skoene sine og legge dem i en haug, så skulle mennene komme og finne igjen skoene til sine koner.

 

Det var pappa som vant og bestefar kom på 2. plassen

På bildene under her ser du bilder fra dagen.

 

 

Søndag 17. Juni:

I dag reiste mamma, pappa og jeg til setra (til "tante" Edith) for å fylle vanntønnene (vaskevann) før hun skal opp dit.

Det var en fin tur, som du ser på bildene under her hadde mamma med kamera og brukte det en del!! Jeg lekte litt i vannet, hjalp til å hente ut vanntønnene, satt å kosa meg med musikk i bilen mens pappa klippet gresset og hjalp til å reparere gjerdet som snøen hadde revet ned.

 

 

Mamma tok mange bilder av meg og noen av dem er blitt "mine mange ansikter" bilde

 

 

 

Helga 22.-24. Juni:

 

Til Bestefar

Gratulerer så masse med 60 års dagen som var på torsdag.

Hjertelig takk for en kjempe fin helg og at du ville ha med oss på bursdagsfeiringen din.

Det synes jeg var topp!!

 

Denne helga har vi vært på Golsfjellet, Ørtestølen, for å feire 60 års dagen til bestefar Jan Ivar. Det har vært koselig altså. Vi reiste opp fredag, fikk servert pølser med tilbehør når vi kom fram ved 17 tiden. Vi fikk også en pose med brus, potetgull, hver vår godtepose og frukt. Vi ble værende i hytta til farmor og bestefar Jan Ivar til tante Iren og Co hadde kommet rundt 20.30 tiden. Når Anne Hege og Jan Helge (datter og sønn av bestefar) med familier kom en halv time senere gikk vi inn til oss selv for å gi plass til flere "pølsespisere" :O)

Når vi kom inn på "vår" hytte tok vi ungene litt badstue... det var godt med SÅ varmt!! Det var nesten vondt å puste synes jeg.

 

Lørdagen dro vi ned til Tropicana for å bade litt, det er alltid moro med slike badesteder da, jeg tok flere sklier sammen med Jeanett og det var topp. Den ene sklien kom vi rett ut i kaldt vann, men det var ikke så godt! Bedre med det varme vannet... Når vi hadde badet en stund så var det på tide å få seg litt mat, på de 3 Musketer's spiste vi pizza. Som du ser på bildene under her kosa vi oss skikkelig alle sammen, det er utrolig sjeldent vi treffes alle sammen... tenk 22 stykker samlet, 4 av oss guttene er født i år 2000, en fra hver familie. ( Magnus, Sander, Kim-Andrè og jeg)

 

Så ble det tid til litt shopping også da, jeg fikk meg ett nytt spill til Nintendo DS min og det ble jeg kjempe fornøyd med.

 

 

På kvelden ble det masse god mat inne i hovedhuset, det smakte godt... litt forskjellig. Jeg spiste spagetti med kjøttsaus, men ellers var det blant annet rømmegrøt, spekemat, roastbiff, eggerøre, røkt lake, finnbiff i saus.. ja og noe til. Til dessert var det karamellpudding, brownie med krem og grønn gele.

Noen av bildene under her er fra kvelden. Det var flere som synes det var moro med spillet mitt så vi satt samlet å koste oss....

Eller så fikk vi vite at det var en labyrint i huset. Det var moro altså, selv om det var ganske så mørkt der.... innerst inne.. jeg turte ikke gå helt innerst da siden det ikke var noe lys der, men noen brukte mobilen sin for å lyse opp vegen for seg :O)

 

 

 

Søndag var det å rydde og vaske etter seg, vi ungene sprang rundt ute og kosa oss... dessverre har ikke været vært på det beste da... regnet hele tiden, men vi har nå hatt en kjempe fin helg allikevel da. Noen av bilden over her er tatt rett før alle reiser hver sin veg, prøvde å samle alle ungene, men ikke alle hadde lyst, jeg prøvde å dra med meg Sander for å få han med meg.

 

Tusen takk for et hyggelig opphold og en kjempe topp helg.

Håper det ikke blir så lenge før vi treffes igjen!

danielshjerte.com