2008 mai - juni

danielshjerte.com

 

Mai - Juni 2008

 

Fredag 2. Mai:

I dag skal jeg i bursdag til en i klassen, gledet meg slik i går kveld at jeg nesten ikke fikk sove.

Jeg skal få ake med en annen gutt i klassen for mamma kjører jo ikke bil. Kunne sikkert gått dit også da, men det hadde tatt en time... nesten bare oppover bakke så da hadde jeg vel vært utslitt innen bursdagen startet. Det var en fin bursdag, koste meg masse!

 

Søndag 4. Mai:

I dag har jeg raket litt ute, er moro å hjelpe litt til når man får litt belønning til slutt :O)

Jeg rakte ved blomsterbedet til mamma, der var det kommet fram noen fine blomster. Kun en påskelilje blomstrer i år.. men du og den lyser opp som solen i bedet.. ikke helt utsprunget en gang.

 

 

Tirsdag 6. - torsdag 8. Mai:

Tirsdag fikk jeg med meg Rableknerten hjem, det er klasse-maskotten vår :O)

Den skal være hos meg til torsdag, litt moro å ha ansvaret for den igjen. Siste kvelden må jeg skrive en hilsen i boka til Rableknerten og da skal ejg fortelle alt vi har gjort. Tirsdagen hadde jeg ikke tid å ha han med noen steder, men onsdag hadde jeg han med mens jeg spilte TV spill, gjorde lekser og han ble med en tur ned til klassekameraten min, men der ble han ikke tatt opp av posen... hadde så mye annet å gjøre. Under her ser du meg og rableknerten.

 

 

Torsdag 8. Mai:

I dag kom tante Sigrun, Sara og Markus hit ved 17 tiden. Vi kosa oss med is, kake og saft/kaffe. Etter en stund gikk vi ned på lekeplassen, den er jo ganske så ny så det er så fint å være der. Her har vi sand, klatrevegg, 2 trampoliner, en "vippehest", fotballbane og benker å sitte på. Kjempe topp!!! Under her ser du bilder fra vi var der. Når vi kom hjem gikk vi inn og da fikk jeg holde Markus ;O) Strålende fornøyd jeg da! Sara satt litt ved siden av meg også, da er livet topp!

 

 

Lørdag 10. Mai:

I dag kom farmor og bestefar Jan Ivar til oss, det er alltid koselig. De hadde med seg en pose med frukt og 3 kjærligheter til oss ungene... se på bildet under her så ser du hvordan kjærlighetene ser ut. Er jo egentlig kun til 17. mai da, men vi fikk lov å spise de i dag ;O) Smakte kjempe godt!! Det var kjempe koselig at farmor og bestefar Jan Ivar kom for det var så lenge siden de hadde vært her (og vi hos dem) Vi grillet og koste oss!

 

Ved 19.30 tiden dro de og da startet vi å sette opp trampolina (blir jo så stille når folk reiser så da måtte vi finne på noe). Har ventet på at den skulle opp, men det har vært så vått der den står at vi ikke har kunnet gå der før nå.

 

Søndag 11. Mai:

I dag bestemte vi oss for at vi skulle sykle oss en tur og gå til ett gammelt sted. Benedikte har vært der før med "Korvetten" (klubb for 5.-7.kl. i regi av normisjon) Vi andre har ikke vært der før så vi var spente. Først syklet vi 5.5 km oppover og nedover bakker... jeg ble ganske sliten og fikk vondt i baken av sykkelsetet :O(

Måtte ha noen pauser og trillet sykkelen oppover de lengste bakkene. Vel framme ved brua, hvor vi skulle sette fra oss syklene, var det godt med en liten pause og strekke på bena.

Så startet turen på bena (ca 1 km), tror jammen mamma ble ganske så forfjamset og nesten fortvilet når hun skjønte hvor vegen gikk... langs med fjellet... oppover og nedover... ja mamma er ikke så tøff i høyden, men klarte seg nå bra. Jeg synes det var litt ekkelt jeg også for elva gikk så stor på den ene siden av stien og så det høye fjellet på den andre siden. Noen steder var det bare 30 cm å gå på, men vi kom oss fram til slutt :O) Det var masse blåveiser å se på turen og ei maurtuve som nesten ble tatt av vannet, siden elva er så stor nå. Vel framme på "plassen" hvor de gamle husene ligger tok vi oss en velfortjent rast, litt mat og drikke var godt... ja jeg drakk bare jeg da, orket ikke mat. Det var litt kald vind der så jeg tok mamma sin jakke rundt meg... ville ikke ta på meg langbukse eller jakka mi.

Ellers utforsket vi litt terrenget rundt der og slappet av.

Så ble det samme tur tilbake... ikke SÅ ille å gå den vegen for på hjem vegen ble alle de "ekle" nedoverbakkene i fjellet oppoverbakker.. det var nesten litt bedre for da var man ikke så redd for å skli på steiner, røtter og gress. De fleste bildene under her er fra hjemturen (mamma hadde mer enn nok å konsentrere seg på veg inn dit.)

Så ble det å sykle hjemover, var litt mer oppoverbakke hjemover, men den lengste og bratteste oppoverbakken til stedet ble nå en tøff utforbakke ;O) Det var moro synes jeg...

Vel hjemme ble det dusjing, lek og moro!!

 

 

 

Torsdag 15. Mai:

I dag har jeg vært på Lillehammer sykehus for å sjekke hjertet mitt. Alt er OK.

Jeg tok EKG, EKKO, blodtrykk i høyre arm 117/62 (puls 90) og venstre bein 131/65 (puls 85), O2 metning ligger på rundt 96. Jeg er nå 134.5 cm lang.

Jeg måtte ta blodprøve også :O( Det synes jeg ikke er så moro da, men det gikk nå bra... jeg gråt ikke :O)

Før jeg dro på sykehuset var vi innom McDonald og spiste litt mat. Mamma tok noen bilder av meg i leketårnet der. Det var kjempe moro å leke der, var jo alene også så da kunne jeg gjøre akkurat det jeg ville :O)

Etter sykehuset så fikk jeg premie av mamma og pappa... en Lego lastebil, den var topp!! Man kan lukke opp siden på skapet og laste inn ting... fulgte med en truck også som jeg kan bruke når jeg skal laste eller losse. (se bildet under her)

 

 

Fredag 16. Mai:

Etter skolen i dag så kom kameraten min på besøk, det er alltid moro. Han hadde med seg "Biler hjul-kofferten" sin. Han har 5 Biler og jeg har BARE 2 (i metall), ønsker meg flere!!!

Vi lekte med biler og pappa sin radiostyrte lastebil (den har pappa hatt i mange år) Ja og så spilte vi litt Mario på WII.

 

 

Lørdag 17.Mai:

I dag gikk jeg inn til mamma og pappa ved 7 tiden, måtte fortelle at det lå noen hvitt på bilruta... Jammen har det kommet snø i natt, her hos oss synes det bare på bilen da, men litt lengre opp ser man tydelig at "Kong Vinter" har vært på besøk igjen. Etter hvert ble det litt mat og så var det på tide å kle på seg "finstasen" Jeg har ny dress og nye sko... blir spennende å se om jeg får gnagsår av dem... mamma plastret hælene mine slik at jeg kanskje skulle slippe unna.

Jeg hadde IKKE så lyst til å gå i 17.mai toget da, men når jeg kom på skolen var det greit.

Etter kirka var det litt underholdning (bl.a. Benedikte leste en tekst om 17. mai) før vi ungene fikk starte med lekene, 3-hjulssykling, "blikkbokskasting", "planken" og "fiskedam" var det i år. Jeg prøvde meg på alt, men ikke 3-hjulssyklingen... der hjalp jeg bare Sara (søskenbarnet mitt) litt. Jeg fikk premier også, twist, karameller og en matboks til ei skive :O)

Jeg spiste 2 krone-is med jordbær, 2 pølser og drakk 2 brus... Det var litt kaldt en stund så det var godt å sitte inne i kiosken når mamma jobbet der.

Etter at alt var over og mamma hadde hjulpet til med oppryddingen i kiosken reiste vi hjem for å hente tingene vi skulle ha med til bestemor og bestefar. Der fikk vi masse god mat og til slutt dessert og kaker. Tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus kom og på kaffe. Reiste hjem ved 20 tiden.

Det var kaldt fra morgenen, utover dagen var det spådd en del nedbør, men det ble bare noen få drypp før toget gikk... det var til og med litt sol ... kjempe godt å kjenne sola.

 

 

Onsdag 21. Mai:

I dag har vi hatt besøk av tante Sigrun, Sara og Markus. Vi har kosa oss sammen med blant annet maling og leire.

"Maleriet" med troll under her er det jeg som har malt, mamma tegnet mønsteret først og så malte jeg. Mamma har malt et slik motivet på postkassa til tanta og onkelen hennes.

 

 

Onsdag 28. Mai:

På mandag startet de å grave hos oss og i dag er det vel siste dagen... Jeg har fri i dag så jeg sitter å koser meg ute og følger med når gravermaskinen graver og samler sammen steiner til traktortilhengeren. Jeg storkoser meg... moro at noe foregår!!

 

 

Etter at mamma var ferdig på jobb reiste vi til tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus. Onkel Tore hentet oss ved 15 tiden.

Det var første gangen vi fikk se lekehuset til Sara, det var kjempe fint. Vi lekte der og litt rundt om kring. Jeg lånte mamma sitt fotoapparat og knipset noen bilder, ble en del til slutt... ganske brukbare også :O) (Bildene med Sara på steinen, Markus i vogna og inne i hytta har jeg tatt)

 

 

Vi gikk hjem ved 19 tiden. Da vi kom hjem var pappa kommet og holdt på med å vaske lastebilen, det er alltid moro synes jeg for da kan jeg sitte litt i lastebilen også. Benedikte satt der allerede da for hun hadde gått hjem før oss andre siden hun reagerte allergisk på noe der oppe (hadde glemt å ta med øyedråper).

 

 

Torsdag 29. Mai:

Kan tro jeg smilte fra øre til øre når pappa sa jeg skulle få sitte på til skolen, det var moro å dra til skolen i dag ;O)

Kult å komme til skolen med lastebil og ikke drosje.

 

Søndag 1. Juni:

I dag har mamma og jeg vært med bestemor, bestefar og Sara på fot tur. Vi gikk en fin tur, Sara og jeg koste oss masse som du ser på bildene.

På bildet under her ser du hvordan vi hadde det. Som du ser er det noen bilder av en fugl også, den kom etter oss når vi kom fram til tante Kari og "onkel" Kjell sin hytte. Det er en som vi kaller "rødskjorte" og er nesten tam. Vi kastet banan til den og den kom å hentet det ikke langt unna oss. Dumt vi ikke hadde med oss litt brød også. Vi tok en rast igjen i gapahuken, der lå jeg å slappet av litt også. Det er bestefar som har laget gapahuken, men den er etter en fri veg så alle som vil kan bruke den.

Takk for en fin tur Sara, bestemor og bestefar.

 

 

Etter turen ble Sara med til oss. Tante Sigrun, onkel Tore og Markus kom etterpå til kaffe og is.

 

Fredag 6. Juni:

I dag var Sara her igjen. Vi koste oss masse i vannsklia, det er litt kaldt vann, men når det er så varmt som nå så tåler vi det...

Tante Sigrun, onkel Tore og Markus kom etter og ble med oss å spiste Taco :O)

 

 

Søndag 8. Juni:

I dag kjedet Jeanett seg litt så hun knipset en del bilder... blant annet disse hvor jeg sparker fotball.

 

 

Lørdag 14. Juni:

I dag skulle vi egentlig til Raufoss bedeland med FFHB Oppland, men siden pappa kom så forsinket hjem fra Spania rakk vi det ikke. Pappa kom hjem først kl. 20.30 og da hadde han med seg gaver til oss... ble nesten julaften synes jeg. Som du ser på bildet under her fikk jeg diverse Liverpool effekter. Caps med navnet mitt på, trøye med nr 8 og Daniel på, shorts, strømper og skjerf.

 

Søndag 15. Juni:

I dag er det Markus sin dåpsdag og jeg fikk være med. Først i kirka og etter på til selskapet. Markus var kjempe fin i dåpskjolen, den samme som ble laget til Sara sin dåp. Det tok litt tid før vi barna ble "kjent" med hverandre igjen, men når vi først ble "varme i trøya" ble det kjempe moro!!

Vi fikk god middag og dessert... ja og så masse gode kaker som tante hadde bakt :O)

Takk for at jeg fikk være med i dåpen din Markus :O)

 

 

 

Mandag 16. Juni:

I dag var det skoleavslutning på skolen, ja vi har igjen noen dager å gå da, men det er avslutning med underholdning og fellesskap for lærere, barn og foreldre. Da viser vi fram hva vi har gjort i løpet av skoleåret og vi får underholdning i form av sang og musikk.

Jeg fikk prøve meg på skateboard, skrubbet kneet nedi fordi jeg skulle stoppe litt fort og dermed ble det hull på buksa og kneet.. hadde ikke med plaster, men det gikk greit. Ble bare ett lett overflatesår så det blødde ikke så mye heldigvis.

 

 

Helga 20.-22. Juni 2008

Vi reiste til Thon Hotell Skeikampen fredag 20. og var framme ved 15.30 tiden. Da pakket vi alt ut av kofferten og så var det å ta siste forberedelser for pappa og mamma. Jeg lekte med Benedikte og noen gutter imens. Alle samlet seg i forelesningssalen og der ble det presentasjon og utdeling av programmappe for helgen.

Så ble det middag og sosialt samvær for de som ikke skulle legge seg med en gang.

Vil du lese mer om denne helgen kan du titte innom ffhb Oppland

 

Lørdagen startet med frokost klokken 08.00.

Så ble det mange foredrag... litt kjedelig det for oss barna da så vi tegnet og lekte. Mamma hadde ordnet med ark til å tegne på og fargelegge 3 forskjellige motiver eller man kunne løse noen oppgaver. Alle familiene fikk hver sin pakke med fargeblyanter av mamma. Alle som ville kunne levere tegningen sin til mamma søndag morgen så kunne de få velge seg en liten ting av det mamma hadde med.

Foredragsholdere i dag var:

Petter Hagemo, Kardiolog på Rikshospitalet

Jørgen Westby, kardiolog Rikshospitalet GUCH (Grown Up with Congenital Heart disease)

Egil Seem, Kirurg Rikshospitalet

Britt Elin Fredriksen, Spesialsykepleier Rikshospitalet

 

I regi av hotellet ble det rebus løp for oss ungene etter lunsj, det var litt moro da. Jeg var på ett lag med 6 barn, hvor jeg var den eldste. Som premie fikk vi på min gruppe 3 godteposer på deling. En av foreldrene til de andre barna sa at jeg kunne ta den ene posen alene, for de andre kunne dele de 2 posene siden det var 2 og 2 søsken. Det var hyggelig da, smakte godt gjorde det også da jeg spiste det før dagen etter.

 

Etter alle foredragene ble det tatt bilder av alle hjertebarna og ett med alle barna som var der. Ikke lett å få med alle på ett bilde.

Etter kaffe/saft og kake/frukt pausen ble det underholdning for oss barna... Margrethe fra NRK super kom.

Det var moro da, vi sang og kosa oss. Diverse konkurranser også... til og med noen voksne måtte være med :o)

 

Etter middagen ble det konsert for alle, Hip-hop gruppa INNA DI LIGHTS fra Lillehammer spilte.

www.innadilights.no

Etter konserten ble det sosialt samvær for de som ønsket det. Jeg tok badstue og dusjet før jeg la meg... var ganske sliten når dagen var omme.

 

 

Søndagen var det frokost fra kl. 08.00 og første foredrag var klokken 09.15.

Dagens foredragsholdere var:

Else Holsdal, ernæringsfysiolog fra St. Olavs Hospital

Trond Haukedal, psykolog fra Bergen.

 

Vi barna tegnet mer og lekte i gangen utenfor foredragsrommet. De barna som kom til mamma med tegning i dag fikk en liten overraskelse av henne (kun en pr. barn)

Alle barna fikk en figursjokolade og så kunne de velge en ting av disse tingene, så lenge det var igjen:

*Pennal med tilbehør

*Blyanter, viskelær, linjal og blyant kvesser i pose

*Rødt sjørøvertørkle og øyelapp

*Klistremerker og FFHB binders (Bindersene sponset av FFHB)

*Trådarmebånd med små bjeller på

*Fargeblyanter

 

Alt ble runnet av med lunsj før alle dro hjem.

 

Til dere som var der, takk for en hyggelig helg og jeg håper alle kom vel hjem.

 

Søndag 29. Juni:

I dag har jeg hatt besøk av en klassekamerat (og nesten nabo) og lillebroren hans. Vi lekte litt ute først, blant annet hoppet på trampolina. Etter det gikk vi inn og spilte WII. Det er første gangen lillebroren er her og han har snakket om at han ville hit lenge for å prøve WII og endelig i dag gikk det i orden. Bare se på bildet under her hvor glad han er :O)

 

 

Mandag 30: Juni:

I dag ramlet jeg ned trappa hjemme, skremte nesten livet av mamma som sto å puttet tomme brusflasker i en pose... ja de rampet visst ut igjen når hun slapp den for å se hvordan det gikk med meg. Det var ganske vondt og jeg klarte nesten ikke trå på benet. Det kuttet er ett gammelt så, men det blødde litt igjen etter fallet da.

 

Etter noen dager var foten som ett fargekart. Utrolig hvor mange fargenyanser man får etter bloduttredelse.

 

 

 

danielshjerte.com