2008 juli - august

danielshjerte.com

 

Juli - August 2008

 

Onsdag 2. Juli:

I dag har jeg lekt mye ute, blåst masse såpebobler blant annet. Er så godt når det er sol og sommer :O)

 

 

Lørdag 5. Juli:

I dag har jeg vært på Hallingmarken. Det var kjempemoro! Var ganske sliten da av å stå og gå hele dagen. Var jo så varmt også, jeg fikk meg en fin plass fremst mot scena sammen med Benedikte og nestennaboen vår Marianne. Jeanett og hennes venninne sto litt bortenfor oss (kan skimte oss på ett av bildene nedenfor)

Jeg synes det var topp å se "TV2 gjengen", både de fra Idol og Norske Talenter, Ekstra moro siden man har fulgt med dem på TV og heiet dem fram. Jeg synes Mats var kjempeflink med fotballen og så synes jeg Erlend er kjempe flinkt til å synge.

Jeg fikk kjøpt meg ny t-skjorte der også, men Tokio Hotel på, ønsket meg lenge!!

 

 

Vi traff jo nesten-naboene våre der og det var jo koselig, vi traff også mamma sin ene onkel og en gutt fra klassen min :O)

 

 

Når TV2 konserten var over fikk jeg endelig kjøre 4-hjuling. Pappa sto i kø med meg og mamma lurte på om jeg kom til å nekte å kjøre når det var ei jente som veltet... men det så ikke jeg da... og det gikk kjempe bra med meg, holdt meg på banen jeg :O) Det er første gangen jeg kjører slik stor 4-hjuling alene.

Ønsker meg en slik en jeg!!

 

Etter en liten pause var det Kurt Nilsen sin tur til å synge. Vi gikk litt rundt da for jeg var så trøtt av å stå hele tiden. Men vi gikk nå rundt å høre på samtidig.

 

 

Det var moro å gå rundt på tivoliet også. Pappa, Benedikte og jeg kjørte pariserhjulet... mamma er så pysete så hun må stå nede ;o)

Jeanett og venninna kjørte tekopper så mye at Jeanett ble kvalm... det skal aldri jeg kjøre...

Før vi gikk for kvelden kjørte Benedikte og jeg en tur med toget, en mini berg og dalbane og en tur alene med pariserhjulet... kjempe moro!!

 

 

Søndag 6. Juli:

I dag dro vi en tur til tante Edith, hun er på setra så da blir det ekstra koselig. Bare så dumt at det var så dårlig vær, fikk nesten ikke vært ute for jeg synes ikke det var så moro å være ute alene... ingen andre som gadd å være med på tur i regnet. Mamma var litt ute når hun grillet da, under parasollen mellom to regnskurer. Da fikk mamma tatt bilde av meg på "Setra-steinen", det er blitt en vane det å ta bilde av meg/oss på steinen utenfor hytta.

Vi spilte Ludo og Yatsy og jeg tegnet litt. Vi var der til 20 tiden da var det på tide å komme seg hjem, tar over en time hjem så da ble den en sen kveld igjen på meg :O)

 

Fredag 11. Juli:

I ettermiddag fikk vi besøk av Steffen (8år) og mammaen Ann Kristin (bodde i nærheten før men bor nå langet unna dessverre), Marianne, Mikael og foreldrene deres Anne Berit og Sigmund (de er nestenaboene våre).

Vi kosa oss med grillmat ute, så ikke ut til at det kunne bli spising ute, men så ble det topp vær mens vi spiste allikevel. Vi ungene lekte og koste oss, mamma glemte jo å ta bilder mens Steffen var her og det var kjempe dumt. Først om kvelden etter at Steffen var reist tok mamma fram kameraet, så her ser du hvordan vi ungene koste oss da. Det var en kjemp fin kveld, takk for besøket alle sammen, håper dere alle kommer snart igjen.

 

 

Lørdag 12. Juli:

Så var det endelig ferie, vi hadde pakket nesten alt ferdig og vi skulle komme oss av gårde tidelig...men så hadde mamma stilt klokka 1 time feil så da ble jammen klokka 08. før vi fikk reist.

Så bar det av sted etter frokost og en reisesyktablett innabords. Over fjell og gjennom dal... Flott natur selv om været ikke var det beste.

 

 

Måtte ta ferge på turen også, det var litt moro. Heldigvis var det litt opphold så vi kunne stå ute å se litt når vi seilte over. Det var flott utsikt og en grei tur. Vi nærmer oss målet for dagen og det skal bli godt!!

 

Da er vi endelig framme og har fått inn alle tingene våre og spist mat... grillet selv om det regnet... satt inne å spiste da ;O)

Etter maten fikk Kine Susann og Kevin bursdagsgavene sine. Kevin hadde bursdag i juni, mens Kine S. har da først i september, men ville heller ha gaven i dag.

Vi fikk også bursdagsgavene våre, jeg fikk t-skjorte og Svein og rotta bok.

 

Søndag 13. juli

Når vi sto opp på var det ikke helt topp vær, men vi bestemte oss nå for at vi skulle ta turen til Kongeparken allikevel. Der var det moro!! Jeg kosa meg masse der med karuseller, sjokoladefabrikken, mat og is (så klart).

Noen ble plasser i gapastokken på turen, først var det Jeanett og pappa og så Jeanett og jeg... tror hun må være den mest umulige av oss... ;O)

Kim-Andrè, Kine Susann, Benedikte og jeg var innom sjokoladefabrikken også, der laget vi vår egen sjokolade. Kevin var for liten og Jeanett for stor... foreldrene hadde INGEN adgang. Vi var en tur innom "speilhuset" det var moro, Kevin og jeg ble ganske tøffe i den ene speilen...

Jeg tok noen forskjellige karuseller ....

 

og så ble det jo litt båt og bil kjøring... jeg tok meg en tur innom Gullivers øre også. Bildene over her taler for seg selv..

 

Det var kjempe moro der og tiden gikk alt for. Når vi skulle hjem traff jeg på Kongepark maskotten, han tok rundt meg og vi spilte luftgitar, litt moro da!!

Så dro vi hjem til tante Iren igjen og kosa oss. Så var det leggetid... igjen!!

 

Mandag 14. Juli:

I dag gikk turen videre til Bergen, måtte reise i dag for vi måtte møte ei dame som Jeanett skulle få Metallica billetter av. De skal ha konsert her i Bergen på onsdag og det ville Jeanett så gjerne få oppleve. Så vi har fått leid en leilighet litt utenfor Bergen sentrum, helt OK sted.

 

Tirsdag 15. Juli:

I dag var vi en tur i Bergen sentrum. Jeanett traff venninna si hjemmefra, de skal på konserten sammen, så mamma, pappa, Benedikte og jeg tuslet rundt å shoppet litt. Benedikte og jeg fikk oss litt klær... noe som er litt kjedelig.

 

Onsdag 16. Juli:

I dag dro Jeanett til Bergen sentrum for å stå i KØ i MANGE timer før konserten. Vi andre slappet litt av, spiste frokost og pakket ut alle tingene våre i bilen. Så dro vi av sted, tok "gamle vegen" mot Bergen og det var topp!!. Moro å se litt på utsikten... man ser jo ikke så mye på hovedvegen da. Se på bildet under her så skjønner du hva vi mener. Vi dro innom ett kjøpesenter for å få tak i litt mat, drikke og ett regncape til Jeanett før vi tok turen til Bergen sentrum. Vi kom oss en tur innom julebutikken også, mamma kjøpte ikke noe da, men så "julete" hun er så måtte hun inn en tur.

 

Vi gikk rundt å tittet, ble litt av hvert på oss i dag også. Det som er litt kjedelig er jo at det har regnet en del da, men vi hadde paraply og regnklær så det gikk jo bra da. På slutten av kvelden dro vi ned til kaia og sto der å ventet, spiste litt og hadde spill og blader å holde på med. Tittet på alle menneskene som kom og gikk. Endelig var konserten over, Jeanett kom og vi kunne sette nesa hjemover, da var klokken allerede 0.30.

Vi var hjemme ved 06. tiden, jeg og Benedikte sov en del i bilen, Jeanett og mamma døste litt, men pappa holdt seg heldigvis våken hele tiden. Når vi kom hjem la alle seg... unntatt jeg. Jeg bare måtte være våken og få spilt litt på de nye Nintendo WII spillene mine, jeg var ikke trøtt i hele tatt!!

 

Søndag 20.Juli:

I dag tidlig startet jeg med å bygge meg en togbane, mamma hjalp meg litt og pappa etter hvert. Men mye gjorde jeg selv denne gangen. Har BRIO SKY-TRAIN skinner så jeg kan bygge det opp i flere etasjer. Det gjør jobben ekstra spennende og utfordrende. Det er jo klart at man helst skal kunne kjøre alle veiene også da så det blir en skikkelig utfordring... da er det spesielt godt å ha mamma og pappa til å hjelpe meg.

 

 

Lørdag 26. Juli:

I dag fikk vi "besøk" av en katt, det er katten til naboene nede ved vegen. Det var kosete og så fin. Mamma oppdaget plutselig at det mjauet så i stua og der sto den inne i stua vår. Det var bare mamma som var oppe akkurat da, men den var her når vi sto opp også. Jeg kunne godt tenkt meg en katt, men siden Benedikte og mamma er allergiske så blir det aldri noe av....

 

 

Her er det nyeste skrubbsåret mitt... det er sommer og sol og da hører vel litt skrubbsår til.

 

 

Utpå dagen i dag ble det jammen litt bading på meg, denne gangen med hageslangen og ei balje, godt å avkjøle seg litt. Utrolig godt med sol på kroppen og jeg begynner å få litt "sommerfarge" igjen.

 

 

Søndag 3.-onsdag 6. August:

Søndag kom Alexander, Kristian og mammaen deres Kristin på besøk til oss. Det er alltid koselig!!

Disse dagene har vi spilt TV spill, her spesielt Nintendo WII, lekt med Lego (Du kan se flyet Kristian laget på bildet under her), og var litt ute. Den ene dagen gikk vi en tur til sentrum også, da spanderte Kristin is på oss... Lion is på meg ;o). Det var noen fine dager... godt for mamma også som fikk hjelp til vasken i barnehagen om kvelden.

Takk for noen fine dager, håper vi snart sees igjen.

 

 

Torsdag 7. Mars:

I dag har tante Sigrun, Sara og Markus vært her en tur, Sara og jeg lekte litt med Lego blant annet.

Ellers spilte hun på gitaren min... tøff ikke sant og så lånte jeg bort kaninen min til Markus. Denne kaninen fikk jeg bare noen dager etter 1. operasjon av Liv og John, mamma har jobbet hos dem og Liv er bestefar Erlands søskenbarn. Denne kaninen lyser på magen og "kvitrer" når man beveger på den. Det var den første kosekaninen/bamsen jeg fikk. Markus synes også den er fin og vil gjerne spise den opp ;o)

 

 

Onsdag 13 August:

I dag kom en av klassekameratene mine på besøk, det var kjempe moro!! Vi hadde en topp tid sammen, vi var litt ute og litt inne. Lekte og spilte Nintendo WII. Så kom mamma med vafler til oss og det var TOPP!! Tiden gikk så alt for fort, selv om vi hadde vært sammen i nesten 3 1/2 time så føltes det bare som ett lite øyeblikk. Håper ikke det blir så lenge til han tar seg en tur igjen.

 

 

Lørdag 16. August:

I dag reiste mamma, pappa, Benedikte og jeg til Hunderfossen Familiepark. Før vi kom så langt stoppet vi på Lillehammer og kjøpte nytt bur til Timon (Chinchillaen vår).

Det var dag-samling med Foreningen for hjertesyke barn, Oppland, så det var flere kjente der. Det var en topp dag selv om det var regn av og til. Det første vi gjorde var å ta en tur i Eventyrslottet, det er så flott altså, der ser man på figurer og får høre hvilket eventyr det er fra.

 

 

Ut i parken igjen så var det viktig å få med seg IL Tempo Gigante bilen, skulle ønske den skulle ut å kjøre mens vi var der, men det skjedde ikke. Den er jo så stor og flott. Modellene er også artige å se på, der sitter Reodor Felgen i IL Tempo Gigante bilen og noen av de andre i den andre bilen (se bildet under her).

Jeg kjørte lastebil også ;O) Ikke stor da, men akkurat passe til at det gikk greit for meg å kjøre. Fikk jammen ett sertifikat også :O)

Vi var innom vokskabinettet også, der var det blant annet en figur av Ivo Caprino og av verdens minste ektepar.

 

 

Vi måtte en tur innom Energisenteret også, der var det litt moro, Benedikte og jeg gikk en tur inn i "lyn og torden rommet".. der lynte og tordnet det skikkelig, men det var ikke så skummelt da siden man visste at det bare var "laget" og ikke ekte. Ellers prøvde vi mange andre ting også.

Kan ikke huske hvor mange ganger vi tok Raftingen, mamma skulle til slutt stå å ta bilde av oss mens pappa skulle bli med ett par turer, men så ble han så våt at han ikke ville mer... han hadde ikke tatt med skifte tøy han. Så da endte det med at pappa tok bilder runden etter, mens mamma ble med oss ;O) Ganske våte avsluttet vi dagen ved 16.30 tiden (parken stengte kl. 17) og fikk skiftet før vi vendte "nesa" hjemover.

 

Søndag 17. August:

I dag tok vi oss en tur til bestemor og bestefar for å få hjelp til å ordne noen planker til det nye buret til Timon. Som du ser under her er det blitt noen planker inne i buret. Det liker han godt!! Hopper fra planke til planke og koser seg i det nye huset sitt. Han synes det var litt uvant da og var litt usikker med en gang, men det tok ikke så lang tid før det nye hjemmet var godkjent. Han har jo fått en del større plass nå og det setter han nok pris på.

 

Mandag 18. August:

I dag var det første skoledag, jeg grudde meg litt, men det gikk mye greiere enn jeg hadde trodd. Nå går jeg i 3. klasse og må på skolen alle dagene, før hadde jeg fri på onsdagene. Men det skal vel gå det også, selv om det har vært godt med en fridag.

 

Torsdag 21.August:

I dag har vi hatt besøk av Hildegunn (mammas brevenninne) Hun hadde "bare" med seg sønnen sin Aleksander denne gangen, Vilde var dessverre hjemme. Jeg koste meg og lekte litt med Alkesander da, som du ser under her likte han å tegne på tavla. Det var så koselig å se dem igjen, håper det ikke blir så lenge til de kommer igjen (blir litt problemer nå når mamma jobber... ikke så enkelt da)

Takk for at dere tok dere tid til å stikke innom ;O)

 

danielshjerte.com