2005 mars - april

danielshjerte.com

Mars - April 2005

 

Onsdag 2. mars :

Benedikte fikk ansikstmaling til bursdagen sin og den prøvde vi i dag :O)

Mamma malte oss... malingen satt ikke så godt så det ble ikke helt bra, men vi er tiger og snøtiger. Den orange fargen jeg brukte synes nesten ikke da... men moro hadde vi det i alle fall !

 

 

Lørdag 5. mars:

I dag har vi feiret dagen til Jeanett :O) Hun blir 11 år i morgen, men vi feiret den med familien i dag.

På bilden under ser du Jeanett som nesten 11 år og jeg som sitter på fanget til oldemor Agnes, bestefar sitter i bakgrunnen der. Jeg koser meg med oldemor og hjelper henne når hun skal gå, hun bruker krykke i den ene hånda og så holder jeg i den andre :o)

 

 

Søndag 6. mars:

I dag er det selve bursdagen til Jeanett... GRATULERE..

Hunfeiret dagen sin ute i det fri med bestemor, bestefar, tante Sigrun, onkel Tore, Sara, Benedikte, mamma og meg.

Det var kjempemoro altså, under her kan du se bilder fra turen vår....

Jeg hadde med meg snowracer så jeg fikk sitte litt på når jeg var sliten, eller ble den brukt til å ha vogna oppå når vi skulle dra med oss vogna til Sara opp på toppen vi sitter på... mamma foreslo det og det gikk bra. Litt hyggelig å samle alle rundt bålet.

Vi kosa oss med grilling av pølser, pinnebrød, kokte fruktsuppe, kaffe og vi hadde med kake og sjokolade til dessert :O)

 

Mandag 7. mars:

I dag har jeg hatt besøk av Marianne & Co igjen :O) Jeg synes det var så kjedelig å vente så mamma og jeg tok oss en sparktur i møte med dem. Jeg fkk sitte litt på med hennes spark da... men kastet meg av i fart... godt var det ... for hun kjørte jo rett i snøkanten :O) Så gikk vi hjem til oss, der lekte vi ute en stund. Søstrene mine kom hjem og ble med også :O) MORO!!

Marianne hadde med seg en utforkjører som vi prøvde i den ene bakken ute her og den suste nedover :O)

Etterpå ble det saft/kaffe og kake inne.

 

 

Onsdag 11. mars:

I dag har det vært en travel, trist og morsom dag.

I dag har Jeanett hatt vennebursdag fra 17.30 til 20.30 . Det var moro!!... jeg var helt svett etter alt "styret". Jeg fikk sitte ved guttebordet da... det var 4 gutter fra klassen til Jeanett som var der.

 

 

Jeg var i begravelse for første gang i dag også ( ene onkelen til mamma... jeg kjente han ikke) Jeg hadde litt spørsmål og hadde først ikke lyst å gå for jeg hadde ikke lyst å se han død. Mamma forklarte meg at vi ikke fikk se han for han lå i en trekiste med lokk på... ikke lett å forstå. Men det gikk greit da.

Det var mange som snakket og mye musikk så det 1 1/2 time...

 

Mandag 14. mars:

I dag var jeg først en tur hos Marianne og dem. Der lekte Marianne og jeg med biler og lego inne før vi alle gikk en tur ut. Benedikte kom også dit etter at skolen var slutt.

 

 

Ved 14. tiden ble vi hentet av onkel Tore for vi skulle i bursdag til tante Sigrun... GRATULERER... først fikk vi middag der så ble det kaker og kaffe/brus når alle de andre gjestene kom ved 17. tiden :O)

 

Torsdag 17. mars:

I dag har jeg vært hos oldemor, det var koselig. Mamma hadde bakt 60 kanelsnurrer som hun skulle få og så hadde vi med litt konfekt og litt for oldemor har bursdag i morgen... 83 år blir hun da. Tante Kari var med også og etter hvert kon Tor Erland (søskenbarnet mitt). Mamma hadde glemt fotoapparat så det ble ingen bilder :O(

 

Lørdag 19. mars:

I dag har jeg vært på kino å sett på Ole Brumm og Heffalompen... den var fin.

Det er første gangen jeg er på kino så det var moro altså.

Etter kinoen reiste vi rett hjem for Benedikte var ikke helt i form... litt feber og hodepine, men hun VILLE se filmen hun også så da dro vi alle sammen.

 

Onsdag 23. mars:

I dag har vi vært på påsketur altså!! Bestemor, bestefar, Tor Erland, mamma, pappa, Jeanett og Benedikte var også med.

Jeg gikk langt på ski... ca 3 km til sammen... UTEN å klage. Jeg gikk... akte ned bakker... ramlet... reiste meg selv... Dette er kun 2. skituren min i år, og alt gikk så fint. Alle andre gikk jo fra meg da, men det gjorde ingen ting... for jeg gikk sammen med mamma og pappa :O)

Du kan jo se på bilden under her så ser du hvor fornøyd jeg var. Vi gikk til hytta til onkel Kjell og der var vi å grillet og kosa oss ute. Jeg hoppet fra rekkverket og ned i en snøhaug og der ble jeg sittende fast... så skulle Jeanett komme å redde meg men hun satte seg litt fast hun også :O)... Vi gikk bort til gapahuken og akte litt i bakken der også... akebilden er derfra.. der fikk jeg god trening i å sitte riktig når jeg skulle ake ned bakken.

 

 

Torsdag 24. mars:

Skjærtorsdag

I dag har oldemor, bestemor og bestefar vært her å spist lammelår med oss :O)

Det er alltid så koselig når de kommer

 

Lørdag 26. mars

Påskeaften

I natt hadde jammen påskeharen vært her :O)

Vi ungene fikk 2 egg hver og du ka tro vi kosa oss..

Jeg startet dagen klokken 06.30, gikk ned for å sjekke om påskeharen hadde vært her... da fant jeg alle eggene som haren hadde satt utover i stua og spisestua vår. På bildene under ser du hvor de var. Mine egg sto i karnappen (det gule) og lå i legokassa. Benedikte sine lå i "dåpsbollen" min og nesten under skapet i stua. Jeanett sine var bak buret til Chinchillane og i hylla på peisen... godt det ikke var fyr i den altså.. da hadde jo godteriet smeltet.

Vi fikk mye likt, men noe var litt forskjellig også... heldigvis for vi har jo våre favoritter ;O) På godtebildet under her ser du mitt godteri.

 

 

Søndag 27. mars:

1. påskedag

I dag dro vi til bestemor og bestefar, vi skulle gå på tur til Humleberg sammen med dem. Det er ett gammelt sted her hvor det kun står igjen ett uthus ( som er holdt vedlike). Selv bestefar husker sier at huset var borte når han var liten, men den gangen var det ett falleferdig fjøs der også. På bildene under ser dere muren fra huset, der satt vi å kosa oss med kjeks og drikke. Tante Dagny til mamma hadde sendt med en SMIL også og den gikk fort unna.. Det smakte godt med både den og litt Kvikklunsj. Vi hadde ikke med oss mat for denne turen tar ikke så lang tid. Vi fikk mat når vi alle kom oss ned igjen til bestemor og bestefar sitt hus. Dit kom også tante Sigrun, onkel Tore og Sara... hun hadde med seg årets første hestehov. Mamma glemte helt å ta bilde av det..

Når vi gikk opp hit så vi ei maurtue som det var liv i, men når vi gikk ned igjen var det en til som det yret av liv i... mamma måtte bare ta bilde av det da.

 

 

Mandag 28. mars:

2. påskedag

I dag har vi vært med tante Sigrun, onkel Tore og Sara å gått en tur.

Etter turen ble de med hjem til oss å spiste lunsj og så dro vi til dem å fikk kake og saft/kaffe på ettermiddagen. Tante hadde stekt lapper og natronkaker :O) det er godt det.

 

Onsdag 30. mars:

I dag fikk jeg fram sykkelen min :O) Det var moro altså. Jeg lærte meg jo å sykle uten støttehjul i fjor, men den store sykkelen har dem på enda, er jo greit å prøve med støttehjula før de blir tatt av. Tar de vel av i helga tenker jeg.

 

APRIL

 

Søndag 3. april:

I dag var Benedikte, mamma og jeg på tur, det er så moro å ha fått ut sykkelen så jeg "krever" en tur om dagen. Jeg har støttehjula på enda da for sikkerhetsskylt.. men det går greit å sykle på den. Tror nok det skal gå greit uten støttehjula også... selv om det er en ekstra trygghet for da er det jo ikke så lett å velte da.

Vi så litt fine vårtegn på turen også... "gåsunger" (på bildet under) og så var det så klart mange store fine vanndammer... mamma ble nok litt sur på meg siden jeg syklet opp i alle sammen.... jeg hadde jo ikke cherrox på meg så jeg ble i grunnen litt våt.

 

 

Tirsdag 12. april:

Nok en sykkel tur... sjekk det lyset da, det synes mamma var så fint. Det så helt greit ut nede hos meg, men der mamma sto så det ut som jeg ble "omfavnet" av en rosa/lilla solstråle. :O)

 

 

Onsdag 13. april:

I dag kom bestemor tidlig til oss, hun skulle egentlig være på kirkegården å rake litt, men det måtte komme litt sol der først. Benedikte og jeg fikk bli med henne dit, mens mamma ordnet litt hjemme før vi skulle på butikken. Når tante Kari og mamma kom for å ta med Benedikte og meg på butikken hadde ikke jeg noen planer om å bli med... jeg måtte hjelpe til å jobbe for onkel Tore hadde med seg traktorgraveren sin dit. Han skulle grave opp noen røtter av noen store gamle bjørketrær, 4 stk. Det bare måtte jeg se på og hjelpe til med. På bildet under er det bestemor, bestefar, onkel Tore og meg. Når mamma kom tilbake fra handleturen ville jeg fortsatt ikke være med hjem... godt jeg hadde fått med meg ei matpakke og drikke. Jeg løftet steiner og røtter opp i hengeren sammen med de andre og raket sammen med bestemor... gikk litt fram og tilbake der... kosa meg!!

 

 

På ettermiddagen skulle Benedikte, mamma og jeg på barnelaget. Pappa var innom for å få litt mat så da fikk vi sitte på i lastebilen bort til sentrum :O) (bildet under) Det var ikke lite moro da!! Det første jeg fortalte når jeg kom på barnelaget var jo at jeg hadde akt med den store lastebilen til pappa.

 

 

Fredag 15. april:

I dag var jeg en tur hos tannlegen, jeg hadde ikke så lyst men mamma sa jeg måtte :O(

Når vi satt på venterommet sa jeg til mamma at jeg VILLE IKKE gape... så jeg tror hun var spent på hvordan dette skulle gå... jeg kan jo være ganske bestemt på ting!!

Når jeg "endelig" ble ropt inn, nesten 15 minutter etter planen, var det "greit" å gå inn. Når jeg kom inn sa kontordama at jeg hadde så hvite og fine tenner... da ble jeg glad og glemte helt det jeg hadde sagt til mamma for bare få minutter siden. Jeg gapte til den store gullmedaljen og tannlegen tittet og ordnet.... han blåste litt luft inn i munnen min og da kvakk jeg første gangen, men etterpå var det greit. Det ble ikke så mye å gjøre for tannlegen da for jeg hadde INGEN hull... ingen Karius og Baktus hadde flyttet inn hos meg... heldigvis :O)

Jeg fant en blå liten bil som jeg valgte som premie av tannlegen.

Av mamma fikk jeg en is og såpebobler.

 

 

Etter tannlegekontrollen handlet mamma og jeg før vi så gikk hjem, jeg syklet da. Vel hjemme ville jeg være ute å hoppe litt på trampolinen og leke litt med koppestellet... se bilder under her :O) Mamma laget litt mat til oss som vi kosa oss med på "verandatrappa"

 

 

 

 

 

Lørdag 16. april:

Nå har jeg startet med Albyl-E istedet for Dispril... har i grunnen ikke hatt så lyst til det for da må jeg ta en hel tablett og svelge, mens Disprilen har jeg fått 1/4 tablett oppløst i juice eller saft... det gikk greit da til slutt... var litt redd den skulle sette seg fast i halsen.

Mamma sa jeg måtte ta den da for den var best for hjertet og magen min.... Disprilen er jo litt "hard" for magen over lengre tid.

 

Onsdag 20. april:

Jeg har vært å hjulpet onkel på kirkegården i dag også, bestemor og bestefar var også der. Tante Sigrun og Sara kom også :O) Jeg fikk lov å sitte på i hengeren når onkel kjørte litt rundt.

Tante og Sara ble med oss hjem etterpå.

 

 

Torsdag 21 april:

Under her kan du se vi koser oss, nesten nabo gutten og jeg.

 

 

Fredag 22.april:

Jeg måtte starte med Dispril igjen... jeg klarer bare ikke å svelge Albyl-E, det gikk bra i noen dager, men i dag begynte jeg å gråte for jeg klarte ikke få den ned. Mamma sa det var greit og fant en "bortgjemt" Dispril som hun delte opp... Jeg får 1/4 tablett av den i saft. Jeg ville så gjerne ta den hele Albyl-E så jeg prøvde etter at mamma hadde sagt hun hadde en Dispril på lur... det endte jo med at jeg kastet opp da. :O(

Nå blir det Dispril allikevel en stund framover da til jeg klarer å svelge den.

 

Torsdag 28. april:

I dag har jeg kosa meg ute i hele dag, men mot kvelden ville jeg male litt.

Kosa meg med farger da... før malte jeg bare med svart... ja det var gjerne farger i starten, men det gikk alltid over til svart på toppen av alle de fine fargene. Nå er det bedre!

 

danielshjerte.com