2007 januar - februar

danielshjerte.com

 

Januar - Februar 2007

 

Mandag 1. Januar:

Godt nytt år

I dag sov jeg til klokka var 08.30... Benedikte og jeg ligger på samme rom, siden gjestene har hennes rom, så vi satte oss til å spille på Nintendoene våre.De andre sto opp mellom 9 og 10.

Gjestene dro ved 13.30 tiden og da ble det tomt i huset :O(

 

 

Jeg gikk en tur ut for å gå på ski da og det var moro!!

Jammen godt vi har litt snø... :O)

 

 

Torsdag 4. Januar:

I dag var det første skoledag, det var litt moro og godt å komme på skolen igjen.

Mange lurte på hva jeg hadde gjort meg siden jeg hadde sår på leppa og mistet ei tann. Kun trukket tanna og brent meg på stjerneskudd sa jeg.

Lørdag 6. Januar:

I går ringte Anne Berit (mammaen til Marianne og Mikael) og lurte på om vi ville komme på Taco hos dem i morgen kl 17.30 og det ville vi så klart.

Vi spiste masse god mat og kosa oss. Når maten var ferdig satte Sigmund (pappaen i huset) og pappa seg å spilte fotballspill, pappa vant :O)

Sigmund og jeg spilte litt også.... jeg lo og kosa meg masse. Mikael ble også med litt da, men han ville gjerne ta ballen eller spillerne.

Marianne hadde besøk av ei klassevenninne også, så de, Benedikte og Jeanett sang masse Karaoke, jeg fikk synge en sang jeg også... "Forelska i lærern". Til og med Anne Berit sang litt med jentene :O) Mye moro og en toppers kveld!! Mikael og jeg kosa oss litt med å se på DVD også... Lille Rød Traktor. Da satt vi sammen i en rund stol og kosa oss. Det ble ganske sent før vi kom oss hjem, 23.30, når man har det koselig glemmer man tida litt :O)

 

På vegen hjem fra dem fulgte katten deres etter oss... den ville ikke gå hjem igjen. Så den la seg til på trappematte vår når vi gikk inn. Den er litt redd så vi får ikke klappe den.

 

Søndag 7. Januar:

Katten, Sofus, var ikke der når vi sto opp og det var vi glade for for da hadde han funnet veien hjem tenkte vi... men det hadde han ikke, på formiddagen kom han tuslende og mjauet. Vi ungene kom oss ut til han og nå fikk vi klappe han litt. Han er kjempe fin og kosete nå!

 

Ved 17 tiden startet barnelag/korets juletrefest så dit dro vi alle sammen. Jeg var med å sang også, Ett barn er født i Betlehem og "om jeg er liten eller stor". Det var 9 av ungene som var med å sang. De vi var hos i går, Marianne og Mikael, var også der, ja og søskenbarnet mitt Sara. (ja tante Sigrun, onkel Tore og tante Kari var også der) Det ble saft/kaffe og kaker og gang rundt juletreet. Og mens vi gikk rundt å sang om de vise menn kom det 3 vise "damer" inn i salen med godteposer. Mamma fikk ikke tatt bilder av det da siden utdelingen gikk så fort for seg. Ved 19 tiden var det slutt.

 

 

Katten ble her helt til lørdag 13. Januar. Vi kosa masse med den og det var så moro at den var ute når jeg skulle leke ute i all snøen som er her... ja tro det eller ei, vi har fått en del snø... KJEMPE TOPP!! Det ble trist og tomt nå når katten er borte, men den har det nok bedre i fjøset hvor det er varmt. Vi kunne ikke ha den inne på grunn av allergi hos Benedikte og mamma så da måtte den være ute. Vi laget ett papphus til han og satte den oppå en madrass som vi bruker når vi aker... så fikk han 2 handklær inne hos seg... men med 10-15 kuldegrader blir det kaldt allikevel. Han fikk mat av oss så det var ikke problem.

Dumt mamma ikke tok bilde av han så kunne du sett hvor fin han var!

 

Torsdag 25. Januar:

Gratulerer med dagen bestemor!

I dag har vi vært hos bestemor og bestefar for å feire bursdagen til bestemor. Benedikte, Jeanett, mamma og jeg kjørte bussen til bestemor og siden det var så kaldt hentet bestefar oss nede på vegen. (det har vært 18-22 kuldegrader her om dagen).

Vi fikk både middag og kaker der :O) Alt smakte kjempe godt!!

Når vi kom hjem fikk vi en trist beskjed, Pomba (den ene chinchillaen vår) døde i dag mens vi var borte. Pappa fant han død i buret når han var innom etter jobben. Han har vært litt "tufs" i det siste så mamma og pappa skulle til dyrlegen med han i morgen, men slik gikk det ikke. Heldigvis har vi fortsatt Timon da.

 

 

Timon og Pomba

 

 

Lørdag 27. Januar:

Ved 13.30 tiden i dag fikk jeg/vi besøk av kameraten min Steffen, mammaen hans Ann Kristin og Willy (samboeren) det har vært kjempe topp altså. Så moro å se han igjen. Han bor nå 3 timers kjøring herfra så det er ikke ofte vi ser hverandre :O( Vi lekte masse og kosa oss. På bildet under her ser du kampen Steffen og jeg hadde når mamma ville ta bilde av oss. Steffen sa nei... men jeg holdt han litt da så det ble noen morsomme "slosse" bilder. Vi lo masse og til slutt fikk jeg til og med Steffen ned på gulvet. Det var kjedelig når de måtte dra ved 17. 30 tiden.

 

 

Ved 18 tiden kom tante Sigrun, onkel Tore og Sara til oss på pizza, det var koselig, men jeg var ikke helt meg selv. Mamma trodde at jeg var utslitt etter all lek og moro med Steffen, men det viste seg at jeg hadde feber :O( Men jeg orket å få i meg litt pizza og litt lørdagsgodteri før jeg gikk å la meg... Sara la seg til å sove i vogna si samtidig med meg. Hørte hun lå å snakket for seg selv, sang og ropte på pappaen sin og tante Marianne (mammaen min altså).

 

Søndag 28. Januar:

Gratulerer med dagen din Benedikte!

Hadde Falsk Krupp tendenser i dagtidlig... men kulda på rommet til mamma og pappa fikk returnert det og jeg fikk sovet litt til.

Ja jeg har fortsatt feber, den er på 40 og den vil ikke ned under 39 :O( Sløver bare på sofaen, orker verken mat eller drikke...

På ettermiddagen får jeg dobbel dose med Paracet og da går feberen ned til 38... det var kjempe godt!! Men jeg er fortsatt sløv og sover mye. Har litt vondt i halsen og hoster litt.

 

Benedikte skulle i kirka å få bibel i dag, vi skulle gå sammen alle her, men slik ble det ikke. Benedikte fikk med seg bestemor og bestefar dit for mamma hadde ikke så lyst til å la meg være alene med Jeanett hjemme... (og pappa er på jobb)

 

Mandag 29. Januar:

Er hjemme fra skolen i dag, feberen er fortsatt på 40, men jeg får stor dose og da hjelper det litt. Orker ikke gjøre noe annet enn å ligge på sofaen... se på TV og sove. Hoster mer i dag... og så har mamma startet med feber og Benedikte kom hjem tidlig fra skolen i dag med kvalme og hodepine.....

 

Onsdag 31. Januar:

Er bedre, men har fortsatt litt feber og hoster masse.

 

Lørdag 3. Februar:

Har fått lov å være litt ute i dag i sola... DET var godt det, slitsomt er det da siden jeg hoster mye, men det var kjempe godt. Bare det å lufte seg i 10 minutter hjelper når man har vært så lenge inne. Forrige uke var det så kaldt her så da kunne jeg ikke være ute når jeg var på skolen og denne uka har ejg måtte være inne på grunn av sykdom... 14 dager uten skikkelig luftetur... til å bli tussete av spør du meg.

 

Søndag 4. Februar:

I dag har jeg også vært ute, i 2 omganger til og med. Sola har vært framme og det er varmegrader ute :O) Det er bare så herlig å kunne være ute, ja det er jo varmegrader ute i dag så det er helt topp!!

Her er det noen bilder fra lufteturen i dag.

 

 

 

Søndag 11. Februar:

I dag har Benedikte og jeg feiret 10 og 7 års dagene våre med familien. Siden vi har vært syke så har ikke Benedikte fått feiret dagen sin med familien før nå og da slo vi våres dager sammen like godt.

Oldemor, farmor, bestefar Jan Ivar, bestemor, bestefar E., tante Kari, onkel Kjell, Tor Erland, tante Sigrun, onkel Tore og Sara kom hit. Kjempe koselig at så mange kunne komme. Under her ser du noen bilder fra dagen. Først var det middag, ribbe, stek, kylling og medisterkaker med tilbehør og så litt kaker som dessert, marsipan kake med Liverpool merket på (Jeanett og mamma ordnet det), ostekake med mine 7 lys på og gulrotkake med Benedikte sine 10 lys på :O) Og så var det sjokolademousse med krem.

 

Ja som du ser så fikk jeg også mye fint:

Penger (til sammen 800,-) tusjer, tegneblokk, toalettveske med tannbørste, tannbørsteholder, tannkrem og såpe i, giraff kosedyr, verktøysett (jeg prøvde å trekke den ene tanna mi med den ene tanga da, men det gikk ikke... det tanna sitter så godt altså) klistremerker, bukse, pent genser og skjorte, gravermaskin i Lego. Ole Brumm fotoalbum og et bursdags scrappingsett (mamma må nok hjelpe meg å ordne det tror jeg)

 

Endelig.... Tirsdag 13. februar:

Tenk 7 år siden jeg ble født! Jeg våknet tidlig (som vanlig) men heldigvis hadde mamma stått opp sammen med pappa kl 5.15 så da jeg våkent 5.45 var det greit å gå ned. Der lå det 3 pakker å ventet på meg :O) En fra kameraten min Steffen, og 2 fra mamma, pappa, Jeanett og Benedikte.

Av Steffen fikk jeg en kjempe tøff elefant som lager lyd når jeg beveger på hodet hans og så fulgte det med 2 menn.

Av de her i huset fikk jeg 2 bukser, 2 gensere, CD, DVD og 2 PC-spill

 

 

Lørdag 17. Februar:

I dag kommer guttene i klassa hit for å feire dagen min. De kommer ved 11 tiden og skal bli til 14...

Heldigvis kom han ene litt før så vi fikk lekt litt før de andre kom... var jo så spent og klokka går jo så sakte når man venter på gjester. Når alle gjestene var kommet, 5 gutter, så hadde vi gaveutdeling med flaske tuten peker på. Det er moro da! Jeg fikk mye fint ( se nederst på neste bildesekvens)

 

 

 

Etter flaske tuten peker på ble det pølser og brus. Så var det tid for lek og moro (som du ser på bilene under her) Så ved 13 tiden ble det kakeservering. Jeg hadde marsipan fotballbane kake med seig menn som spillere og kuletyggis som fotball. Den kaka har faktisk pappa vært med på å pynte også :O) Så hadde jeg muffins med godteri på og sjokolade sjørøverskip med masse godteri rundt... krokodiller, dødningshoder, gullpenger, melkesjokolade non stop, biler, kjærlighet på pinne og kuletyggis. Så hadde vi bokstavkjeks... alle fikk navnet sitt "skrevet" med bokstavkjeks ved tallerkenen. Etter kakene ble det lek igjen. Etter kakene ble det lek og moro igjen. Tusen takk for en fin dag!

 

 

Etter feiringen reiste vi en tur til bestemor og bestefar for så de fikk litt kake også... begynner å bli litt lei kaker nå... med alle disse bursdagene her.

 

Onsdag 21. Februar:

I dag hadde visst mamma bestemt seg for at den løse tanna mi MÅTTE ut. (det er min 4. tannfelling) Den står rett ut nå, for den nye tanna kommer bak... bare det at den sitter ganske fast altså. Det gjør det ikke så moro å skulle få den ut... mamma og jeg jobbet lenge med den før den virkelig ble så løs at jeg kunne vri på den... så fikk jeg den ikke på plass igjen og da måtte bare mamma "rive" den ut... ikke godt og det ble ganske mye blod av det.... men jammen er det godt den er ute. Den nye tanne er jo allerede synbar :O)

 

"Nytt smil" bilde er tatt 23. februar når alt har begynt å komme i "normalen" igjen i munnen min. Det ser ut til at det skal bli fint, nå blør jeg ikke selv om jeg spiser eller pusser tennene.

 

Torsdag 22. Februar:

I dag fikk vi brev fra sykehuset om at jeg kan komme på kontroll allerede på mandag 26. Februar. Jeg gruer meg litt da for jeg er ikke så glad i å ligge stille på benken så lenge og så synes jeg det er litt vondt å ta blodtrykket... spesielt på låret... det klemmer så vondt. Men jeg gleder meg litt til å se Dag igjen også da, han er så grei når han kontrollerer hjertet mitt. Resultatet kommer det mer om når jeg har vært der.

 

Mandag 26. Februar:

Jeg er på kontroll på sykehuset i dag og det gikk kjempe fint!

Nå er jeg 126 cm lang, veier 28 kilo. Metningen ligger på rundt 95. Blodtrykket var rundt 109/66 på høyre arm og 137/74 på venstre for. Jeg ble undersøkt med EKKO, som du ser på bildet under her (litt dårlig kvalitet siden bildene ble tatt uten blits), og jeg tok EKG.

 

 

Legen bare bekrefter det mamma og pappa vet og det er at jeg er i kjempe god form til å ha denne hjertefeilen :O)

Etter kontrollen reiste vi en tur å spiste pizza og hamburger. Så en tur innom butikksenteret for å shoppe litt. Jeg kjøpte meg ingen ting... vil heller spare pengene mine litt.... ønsker meg nye spill til både GameCuben og Nintendo DS Lite.

 

Før vi reiste hjem var vi en tur innom tante Sigrun, onkel Tore og Sara. Der fikk vi kveldsmat, kaker og is :O) Smakte godt!! Jeg lekte med Sara, syklet på 3-hjulssykkelen hennes mens hun satt på "bagasjebrette". Ved 21 tiden reiste vi hjem, da var jeg kjempe sliten og sovnet fort!

 

Tirsdag 27. Februar:

I dag har vi vært en tur hos tante Kari for å feire dagen til onkel Kjell (4. Mars) Jorunn Marie som blir 20 i dag og hennes samboer Tommy (3. Mars).

Tante hentet oss ved 17 tiden siden pappa var på jobb. Fikk servert kaker og brus :O) Jeg har savnet Jorunn Marie så jeg var så glad for at hun var der... ja selv om jeg ikke ville inn i starten da... mamma truet med at da gikk hun og jeg hjem... men det ville jeg jo ikke da. Det var første gangen vi hilste på Tommy så det var derfor jeg var så flau og ikke ville inn. Men det gikk greit da og han var ikke farlig!!

Mamma og jeg gikk hjem ved 20 tiden, men Jeanett og Benedikte akte med bestemor og bestefar hjem.

 

Onsdag 28. Februar:

Ved 16.10 tiden kom endelig Vilden, Aleksander, Charlotte og Hildegunn... ja vi hørte ikke at de kom og ringeklokka virket ikke så det var jammen godt de turte åpne ytterdøra og rope HALLO. Benedikte og jeg satt i karnappen og tittet etter dem, men oppdaget ikke når de kom.. litt flaut da! Vi spiste litt mat og så var det full lek og moro!!

Mer om dagene de var her kan du lese om i Mars.

danielshjerte.com