2005 november - desember

danielshjerte.com

 

November - Desember 2005

 

Onsdag 2. November:

I dag har jeg vært hos legen for mamma og pappa synes jeg har fått litt for høy hvilepuls. Hjertet mitt jobber jevnt, men det roer seg ikke om natten som det gjorde før. Mamma og pappa skal ta pulsen på meg for å se hva den ligger på i sovende og våken tilstand. Fastlegen tok EKG , lyttet og tok blodtrykk (som man ikke kunne stole på fordi de ikke hadde rett mansjett) på meg. Han skulle sende brev til sykehuset for å få deres vurdering av det. Jeg er i grei form slik ellers altså, leker og er som vanlig.

 

Torsdag 3. November:

Puls ved 18 tiden, våken, er 100 og klokken 20.10, våken, 94. Klokken 23.00 sovende er den 84 og ved 24 tiden er den 76.

Skal fortsette med telling utover noen dager.

 

Søndag 6. November:

I dag har vi vært hos vennen min, Steffen, det var så moro å se han igjen altså. Han hadde bursdag 31. oktober så vi feiret dagen hans. Du kan tro vi kosa oss med gryterett med tilbehør og masse gode kaker :O) Jeg spiste masse marsipankake altså, det smakte GODT!!

 

På bildene over her ser du Benedikte og jeg holder marsvinet til Steffen, det var moro å holde altså... selv om jeg var litt skeptisk i starten.

 

Torsdag 10. November:

I dag har jeg vært i barnehagen, jeg badet til og med der. Jeg og 3 andre barn var nede i badebassenget på ungdomskolen sammen med 2 av lederne i barnehagen Det var kjempe moro altså. Jeg rakk akkurat å spise maten min før mamma hentet meg igjen ved 15.15 tiden. Da var tante Sigrun og Sara med å hentet meg. Det var en lang tur hjem og jeg var kjempe sliten. Klager over oftere hodepine :O( Tante Sigrun og Sara reiste ved 17 tiden og da sovnet jeg på sofaen av "utmattelse"... mamma vekket meg ved 17.45 tiden for da kom pappa hjem og vi skulle spise. Jeg var helt ferdig!!

 

Lørdag 12. November:

I dag har mamma, Benedikte og jeg vært med pappa på jobb. Ja vi ble med på ei kjørerunde. Det var moro da å være med selv om jeg synes det var litt langt... en veg tok 1 time. Vi hadde 3 timer pause mellom turen så vi gikk litt i butikker å tittet og spiste mat på ei kro. På bussturen hjemover sovnet jeg og sov i over 15 minutter...... ville helst sove mer, men da var turens snart over så mamma snakket med meg så jeg ikke skulle sovne igjen.

 

Søndag 13. November:

I dag heller har jeg ikke vært helt i form, men vi reiste en tur til bestemor og bestefar allikevel. Vi måtte jo få feiret bursdagen til bestefar, jeg var ganske sliten og satt ganske rolig... noe som ikke er vanlig når jeg er i OK form. Jeg har litt feber og fikk febernedsettende når jeg kom hjem. Jeg fikk ligge å slappe av på sofaen, fikk ligge der til mamma la seg.

 

Mandag 14. November:

Jeg er bedre i dag, men ikke helt i form. Liker best å ligge på sofaen eller i senga mi... ikke normalt å være meg da.

Tror nok at jeg må være hjemme fra barnehagen i morgen.

 

Onsdag 16. November:

Jeg er bedre i dag så vi gikk på barnelagsbasaren. Vi vant en liten kurv med 5 klementiner i og 9 magneter (magneten har vi laget på barnelaget... støpt gips, sprayet med gullmaling så limt på magnet på baksiden)

Mamma tok noen bilder og på det ene her ser du meg som er med å synger i koret. (Det er litt mørkt i rommet når vi synger så det blir ingen gode bilder)

 

 

Mandag 5. desember:

 

Her er nye bilder av meg!!

Jeg er vel ikke så fin på disse bildene, men jeg tenkte dere kunne se hvordan det kan gå når man har det så travelt som meg iblant. På mandag 28. november skulle jeg skyndte meg inn på rommet mitt for mamma skulle lese for meg. Jeg hadde dusjet og var i full fart inn på rommet mitt... enten tråkket jeg på håndkleet jeg hadde med meg eller jeg snublet i dør terskelen... i alle fall "stupte" jeg rett inn i skapet mitt :O( Det var ikke noe godt i grunnen, jeg blødde neseblod og hadde vondt. Jeg fikk være litt lengre oppe da for mamma var nok litt redd for at jeg skulle ha skadet meg mer enn det som var synlig.

Som du ser på bildet over her så er jeg blitt ganske så blå under det høyre øye. Jeg så ikke så ille ut mandag kveld, men tirsdag morgen var jeg ganske hoven så nesa mi så skeiv ut. Jeg var på helsestasjonen (5 års kontroll) og legen mente at jeg ville bli helt bra igjen bare at jeg kom nok til å få ett fint fargekart i ansiktet.... han hadde rett i det da, ser du på torsdags bildet så ser du at jeg er lilla under det ene øyet. Ja jeg blør jo lett da siden jeg bruker blodfortynnende så det er vel litt verre enn det ville været normalt.

I dag har jeg fortsatt "fin" farge i ansiktet, men det er ikke så vondt lengre. I morgen skal jeg i barnehagen igjen... var der ikke forrige uke siden jeg hadde "denne nesa" og jeg hostet litt.

 

 

Tirsdag 6. desember:

 

I dag har jeg vært i barnehagen å bakt pepperkake, det var gøy altså ! Jeg laget 4 brett alene. Jeg hadde med meg 4 pepperkakeformer, dame, mann, bil og tog... ble vel mest av bilen og toget da for det synes jeg var finest. På bildene under her ser du at jeg baker :O)

 

 

Fredag 9. desember:

I dag har mamma tatt bilder av meg/oss ut, jeg stilte villig opp, under her ser du noen av bildene. Ikke alltid så lett å få ett felles bilde av oss hvor alle ser i kameraet og smiler... men dette ble nå det beste. Som du ser har jeg fortsatt "farger" i ansiktet etter uhellet mitt 28. november.

 

 

Fredag 16. desember:

 

I år klarte vi det igjen!! Juletreet ble pyntet ferdig til mamma sin bursdag. Dette er en tradisjon vi har hatt lenge... ja fra før jeg ble født.

Pappa og jeg satte på juletrelysene før søstrene mine kom hjem fra skolen så derfor fikk jeg sette på stjerna i år også :O) De andre bildet ble tatt etter at jeg hadde satt på stjerna og var i det villige hjørne til "bildeknipsin". Det var bare Benedikte, mamma og jeg som pyntet det. Jeanett hadde ikke lyst å være med og pappa var på jobb.

 

Mandag 19. og tirsdag 20. desember:

Mandag vant jeg nissesjokoladeposen på loddene mamma hadde tatt på meg hos Speideren. Denne posen skal jeg spare til julaften...hvis jeg klarer det da.

Tirsdag fant jeg mandelen i grøten i barnehagen så dag fikk jeg julemarsipangris. Den spiste jeg opp når jeg kom hjem... den var god altså.

Nissen var også i barnehagen for vi hadde nissefest, det var moro da, men jeg synes han var litt tynn og lang. Skal ikke nissen være rund i mange på denne tiden da?!

 

 

Lørdag 24. desember:

I dag er det julaften og jammen hadde ikke nissen vært her i natt og lat fra seg 2 store, en mellomstor, 3 mindre gaver og julestrømper med godteri og frukt til oss i stua oppe. Ja det var litt rart da, han pleier alltid å legge dem under juletreet i stua nede da... men ikke i år. Det var en

 

På bildene over ser du Benedikte og jeg som titter i julestrømpene våre og er kjempe spente på hva som er inne i gavene. Ja hvis du ikke alt har sett det så fikk Benedikte og jeg hver vår TV med DVD spiller. Jeanett fikk Play Station 2. I de små pakkene var det TV spill eller DVD til oss, jeg fikk Mario Party 6 og var super fornøyd med det. Pappa måtte sette i gang å rydde og ordne opp slik at jeg fikk spilt litt... eller skal vi si masse!!

 

Så kom julekvelden, vi spiste god mat og ventet spent på hva som var i de andre pakkene under juletreet. Etter maten tok mamma bilde av oss (søstrene mine og meg) foran juletreet og slik ble det. Slik så vi ut da, jeg har fått meg ny dress til jul for den gamle min er nå 10 cm for kort... har vokst en del siden sist jeg brukte den gitt!!

 

Jeg fikk kjempe masse fint til jul, leker, tegnesaker, DVD, penal (som jeg skal bruke til høsten når jeg skal på skolen), fotballteppe, håndkle med navnet mitt på, penger, klokke med bilde av Vilde og meg på (fra webbis Vilde og Charlotte), Spidermanfigur (fra webbis Amalie) og en del klær. (Ja og TV og Game Cube spill som jeg fortalte om tidligere her.)

Tusen takk alle sammen!!

 

Fredag 30. desember:

I dag har vi hatt besøk av Amalie, Berit og Jonny. Jeg fikk en fin spidermandukke av Amalie, (den henger på senga mi når jeg skal sove)

Vi hadde det moro sammen, kosa oss og lekte. Ja vi hadde til og med ett "leketeater" for de voksne :O)

Bilder av det kan dere se under her:

Takk for en hyggelig dag!!

 

Lørdag 31. desember og søndag 1. januar:

I dag er det nyttårsaften og den har jeg feiret sammen med kameraten min Steffen , mammaen hans og hennes samboer. De kom hit ved 14.15 tiden og da spiste vi litt lunsj. Så var det tid til å lek og kos både inne og ute. Vi ungene var ute å akte og lekte i snøen og inne tegnet, sprang vi, lekte sisten og spilte litt tv-spill. Mamma tok bilde av oss ungene, Steffen, Benedikte og meg framfor juletreet. (Jeanett ble ikke med)

 

 

Vi spiste kalkun med tilbehør, det synes jeg var godt altså. Ingen orket dessert rett etter middag så derfor ble det spist senere... nesten så vi ikke rakk det i år. Ved 23.45 tiden gikk vi alle ut, da var det mange som hadde startet å skyte opp raketter. Det var så flott å se på og siden det bare var 6 kuldegrader kunne vi alle stå ute å se på :O) Tusen takk for alt moro vi har hatt sammen!!

Under her er det noen "nyttårsbilder"

 

 

Til dere som titter innom her;

 

 

 

danielshjerte.com