2006 november - desember

danielshjerte.com

November - Desember 2006

 

Søndag 5. november:

I dag har vi vært hos bestemor og bestefar, det ble nesten julaften der for jeg fikk så masse Lego og Playmo ting. SOm du ser på bildet under her så har jeg ganske mye lego nå. Her er samlet noe av mitt/pappa sitt og det jeg fikk av bestefar. Ja i tillegg fikk jeg en Lego romstasjon (har ikke prøvd å bygge opp det enda) Lego togbane som går på batteri og en lastebil som har fjernkontroll (ikke lego)... den har "durelyd", piper når jeg rygger og skikkelig tute :O) Alt var til alle oss ungene da... men det er jo jeg som leker mest med lego. Dette er ting som bestefar har fått tak i for flere år siden, men vi er sjeldent der så lenge om gangen at vi har hatt tid til å leke skikkelig med det. Men nå er det her hjemme og jeg kan kose meg dagen lang om jeg vil :O)

 

 

Fredag 10. til søndag 12. November:

Fredag kveld ved 19 tiden kom Alexander, Kristian og Kristin (pappas søskenbarn) hit. Vi barna spilte, lekte og hadde det moro hele helga. Jeg fikk låne GameBoyen deres og de fikk prøve GameCuben min. Jeg ønsker meg slik "håndspiller" som de har for da kan jeg ha med meg spilleren når vi reiser bort og slik.

Lørdagen gikk vi oss en tur til sentrum for å handle litt, ellers litt lek med lego og mye spilling. Så ble det søndag og de måtte reise hjem igjen.

Takk for en hyggelig helg!

 

 

Mandag 13. November:

I dag har vi vært hos bestefar og feiret bursdagen hans. Gratulerer så mye. Vi var 14 stykker der, oldemor kom også :O)

VI fikk servert "julemiddag" og kaker, ALT smakte så godt, jeg var kjempe mett!! Fikk smart på litt rakafisk også, jeg liker det!!

 

 

 

Fredag 17. November:

I dag kom mamma å hentet meg klokken 13 på skolen for jeg skulle til tannlegen.... og da så jeg slik ut!!

 

Vi hadde "teater" på skolen om de 3 bukkene bruse og det ble litt voldsomt til slutt, i alle fall så hoppet en gutt på meg slik at jeg slo ansiktet mitt nedi gulvet... blir nok blått øye igjen!! Foreløpig er det mest rødt da... men vi vet hvordan "fargekartet" blir!

 

Lørdag 18. November:

I dag har mamma vasket rundt på kjøkkenet... ja og jeg har hjulpet litt til da. Jeg pleier ALLTID å hjelpe til når kjeleskapet skal vaskes. Da tar jeg alt ut av hyllene, så alle hyllene for da får jeg plass til å sitte der inne å vaske :O) Når vasken er ferdig må jeg dessverre UT av skapet... for da skal mamma rydde inn igjen.

 

 

Mandag 20. November:

Nå er den ene tanna mi oppe så løs at SNART MÅ den ut altså, det er irriterende når jeg skal spise for jeg må spise "på tvers".

 

Lørdag 25. November:

I dag reiste vi til farmor og bestefar Jan Ivar. Når vi kom ble det middag, så ble det lek, moro og lørdagsgodteri. Bestefar pleier alltid å lese litt fra de fine bøkene de har og det gjorde han denne gangen også :O) (Jeg var ikke mer enn så vidt kommet inn før jeg spurte om han ville lese for meg) Det ble tid til litt tegning og både bestemor og bestefar var med meg på fotballspillet deres... moro!!

 

 

Søndag26. November:

ville jeg gjerne stå opp klokken 06. men mamma sa at jeg ikke fikk lov... ingen som står frivillig opp så tidlig her i huset... ja utenom meg da. Når klokka ble 7.30 ble mamma lei maset mitt og jeg fikk gå ned til Birk (hunden)... bestefar og Benedikte sto opp like etter.... mens de andre lå litt til.

Det ble litt tid til lek og tegning i dag også før vi måtte reise hjemmover.

Tusen takk for en fin helg.

 

 

Men før vi kom oss hjem dro vi innom "tante" Edith (farfars inngiftet tante) Der fikk vi nystekte vafler med syltetøy og rømme... ja det spiser ikke jeg da...

Vi fikk tegne og snakke med fuglen hennes "Påsan". Vi var hos henne noen timer, men så måtte vi reise hjemover ved 15 tiden. Jeg koser meg med "tante" Edith, koselig å sitte i armkroken og snakke litt.

Tusen takk for noen hyggelige timer!

 

 

 

Mandag 4. Desember:

I dag har tante Sigrun og Sara vært her, det var koselig, spesielt fordi jeg er hjemme fra skolen i dag. Hadde feber i går så da ville ikke mamma at jeg skulle på skolen. Gikk glipp av Adventsstunda på skolen da :o( Håper jeg kan på skolen i morgen da for da starter vi med juleverksted.

Her er det ikke mye julestemning altså, det regner og er varmegrader ute... håper snart snøen kommer.

 

Tirsdag 5. Desember:

Fikk gå på skolen i dag siden jeg ikke hadde noe feber i går. Er bare litt snørrete og hostete ellers i fin form :O)

 

Tirsdag 12. Desember:

Etter skolen i dag hjalp jeg mamma med å bake litt kaker. Kransekakestenger var moro å lage.

Pepperkakene bakte vi i helga, men da glemte mamma å ta bilde mens jeg bakte.

 

 

 

Mamma tok bilde av ute juletreet i kveld også, slik ser det ut. Bildene er tatt med og uten blitz.

 

Torsdag 14. desember:

I dag har jeg vært på førjulsfest på skolen. Det var moro!!

Under her ser du blant annet bilde av hele klassen min når vi sang Lucia sangen og jeg fikk være stjernegutt :O)

Etter litt mer underholdning, brus og kaker og leking så kom nissen. Ja jeg fikk en godtepose jeg også :O)

Jeg var ganske sliten når vi endelig kom hjem ved 21.45 tiden... først skole og så festen... ja da blir man sliten!

 

 

Fredag 15. Desember:

Vi holder tradisjonen i år også :O)

Etter at pappa kom hjem fra jobb og vi hadde spist middag og sett på Jul i svingen startet vi med pynting av juletreet så det skulle bli ferdig til i morgen.

Det er så moro å pynte treet synes jeg og er ganske så "gira" I år ble det ikke jeg som fikk sette stjerna i toppen da, Benedikte sin tur i år. Men det var moro allikevel. Pappa satte først på lysene så var det alles tur til å sette på kulene... og til slutt tar pappa på glitteret :O)

 

 

21. Desember:

I dag hadde jeg med meg det jeg hadde laget på skolen før jul... det jeg ikke skulle gi bort på selve julaften da.

"treet" er full av LIN, det var litt av en jobb å bli ferdig... tenk deg å sette på alle de "kulene". Ja det var moro med juleverksted på skolen så vi fikk laget litt juleting.

 

 

24. Desember:

Julaften

Ja i dag er det selve dagen og den har jeg ventet lenge på.. trodde aldri det skulle bli morgen! Jeg var nede i stua og kikket etter om nissen hadde vært her ved 06.30 tiden... og der lå det en gave til oss ungene og julestrømpene våre :O) Jeg pakket ikke opp da for jeg ville vente på Jeanett og Benedikte... men når de hadde kommet seg opp pakket vi alle opp samtidig. Jeg fikk et spill, Lego Ridderspill. Mamma og jeg prøvde det etter frokost og det var gøy... selv om mamma ikke helt med en gang skjønte hvor vi skulle begynne... men jeg vant og det var i grunnen det morsomste :O)

 

Dagen gikk litt tregt synes jeg, lekte litt og tegnet litt. Så ble det endelig julegrøt... og da er det mandel i grøten. Trodde ikke jeg fikk den for jeg hadde bare litt igjen på tallerken, men når pappa, Jeanett og mamma var ferdige var det bare Benedikte og jeg som kunne få den... og jammen var det ikke i MIN tallerken den lille mandelen lå :O) Kan tro jeg ble glad da jeg fikk marsipangrisen min :O)

 

Så var det tid for å komme seg i kirka, mamma, Benedikte og jeg gikk til kirka mens pappa og Jeanett kom etter oss med bilden og alle gavene.

Jeg øvde litt sammen med de andre fra Barnelaget/koret. Vi sang "Ett barn er født i Betlehem" og "Om du er liten eller stor". Søskenbarnet mitt Sara var også med å sang og hun ble ganske ivrig når vi sang Om du er liten eller stor... ja da gjør vi noen tegn og går litt på stedet og dette kan hun altså. Moro at hun er med nå synes jeg :O) Ekstra moro at tante Sigrun ville jeg skulle passe litt på henne når vi sto fremme der da.

Ja jeg fikk bære korset når vi gikk inn også, første gangen jeg gjør det og det var moro å få lov... smilte ganske stort ja!

 

 

Etter kirka reiste vi til bestemor og bestefar. Der fikk vi middag ved 17 tiden... så dessert... så ENDELIG startet vi med pakkeutdelingen. Jeg var så heldig at jeg fikk den største gava også :O) Det var ei stor lekekasse som bestefar har laget til meg. Han er kjempe flink å lage ting altså, mamma hadde tipset han om det for jeg tror hun er litt irritert på alle de små kassene jeg har på rommet mitt.

 

 

Vi reiste hjem ved 22 tiden, da var jeg helt utslitt. Sto jo tidlig opp i dag og har i grunnen brukt alle kreftene mine på å vente...!!

 

Jeg fikk kjempe masse fint til jul, bare sjekk lista under her:

Nintendo DS spill og 3 spill til den, ei vår/høst jakke, flere gensere, penger, lue, diverse biler, bøker, 3 spill, ett brodert bilde med Ole Brumm og gjengen som leker ved vannet, den store lekekasse med en litt mindre nedi (av plast), underbukse, bobledress og godteri.

 

Jeg ga mamma og pappa ett ullbilde jeg hadde tovet på skolen og en liten spekefjel som det er brent inn til mamma fra Daniel på. Det var en fra 7. klasse som hjalp meg med brenningen da.

 

Tirsdag 26. Desember

2. juledag

I dag har vi bedt oldemor, bestemor, bestefar, tante Kari, onkel Kjell, tante Sigrun, onkel Tore og Sara hit til klokken 14.00.

Først ble det servert diverse mat, varm og kald mat... jeg spiste masse.. og så ble det dessert, kaker og is litt senere.

Sara, Benedikte og jeg lekte og koste oss mellom mat og kaker. Det er moro å leke under kjøkkenbordet synes vi. Tar med oss puffer og later som vi sover der.

 

 

Onsdag 27. Desember:

I dag har mamma, Benedikte og jeg vært med bestemor, bestefar, tante Sigrun, onkel Tore og Sara på en gå tur på åsen. Det var litt glatt å gå noen steder, men det var en kjempe fin tur. Akte på snowraceren min... så den ene "skia" datt av... Heldigvis fant vi igjen skruen med en gang og skiva fant bestefar når vi gikk hjemover. Han fikk satt den på igjen så jeg kunne bruke den... må bare huske å skru den skikkelig fast når vi kommer hjem.

Vi spiste kaker og drakk varm saft/kaffe når vi kom til oldemor sin hytte... og så hadde bestefar lurt bestemor til å kjøpe en Kvikk Lunsj sjokolade til hver :O) Det smaker godt når man er på tur altså.

Mamma hadde ikke med seg fotoapparat :O( Men vi har fått noen bilder av tante Sigrun da så det er tante som er fotograf på bildene under her.

 

 

 

 

 

Torsdag 28. Desember:

I dag ble mamma og jeg med pappa opp til tante Kari. Der fikk vi kaker og kaffe før jeg og onkel Kjell tok oss en tur ut med papirflyene vi hadde brettet. Vi sto på en høyde og sendte den utover vegen deres... Det var moro altså... jeg klarte å sende det ene papirflyet over gjerdet så jeg måtte over å hente den da... Mamma tok de bildene under her av onkel Kjell og meg gjennom vinduet... Hun måtte se hvordan det gikk med papirflyene våre.

 

Så kom Benedikte dit (hun hadde overnattet hos bestemor og bestefar siden i går, ble med dit etter turen vår)... God lunsj fikk vi også før vi fortsatte oppover bakken til tante Sigrun, onkel Tore og Sara

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom til tante Sara ved 14 tiden og da sov Sara... men det tok ikke lange stunda før hun våknet. Jeg fikk leke masse med den nye togbanen (Lego) hun hadde fått til jul (av tante Kari & Co og oss) Den var morsom altså. Her fikk vi kaker og kaffe og til kvelds ble det hjemmelaget pizza... Sara var med å lage deigen :O) Ved 19 tiden kjørte onkel oss hjem... for pappa var på jobb og var ikke ferdig før 21-21.30 tiden.

 

 

Fredag 29. Desember:

I dag har jeg trukket den ene tanna oppe... det er litt rart å spise nå... tanna ved siden av er også løs så det er vel ikke så lenge før begge er borte... kan se så vidt til den nye tanna under den jeg trekte nå :O)

 

Lørdag 30. Desember - Søndag 31. Desember:

Lørdag ved 18.30 tiden fikk vi besøk av Torbjørn (kamerat av pappa) og sønnen hans Tor Martin. De skal feire nyttårsaften hos oss. Vi spiste mat når de kom og så ble det liv i huset med oss barn. Tor Martin ble med meg å spilte litt TV-spill og det synes jo jeg er topp da!!

 

Søndagen var vi ute en stund. Først akte vi litt på jordet her, tegnet på veggen på skjulet, så akte vi litt nedover vegen før vi lekte i skråningen og kastet snøball.... da var jeg blitt så sliten at det ikke moro så lenge...

Som du ser på bildene... det er snø hos oss selv om det er mange som spår ingen snø. Det kom litt snø i natt derfor var det så fint å leke ute.

Resten av dagen var vi inne og kosa oss med mat, kaker, lek og moro.

Ved 20 tiden spiste vi stek med tilbehør og kosa oss... ingen orket dessert så den spiste vi først ved 22.30 tiden. Så ved 23.45 tiden kledde vi på oss og gikk ut... må jo stå ute å se på fyrverkeriet. Torbjørn hadde med noen raketter og vi hadde litt "bakke ting" så det ble stemning her. Stjerneskudd hadde vi også... kan du se på bildene under her. Jeg klarte å brenne meg på leppa på stjerneskuddet mitt da. Jeg svirret det rundt for og så bøyde det seg så jeg fikk det rett på leppa... ble ganske sårt der så mamma og jeg gikk inn å tok på alovera. Jeg gikk først å la meg ved 02.30 tiden... det var sent og jeg sovnet med en gang.

 

---------------------------------------------------------------------

 

En hilsen til deg som titter innom her.

 

GODT NYTT ÅR

 

Takk for at du har tatt deg tid til å titte innom meg,

setter stor pris på det.

Takk for det "gamle" og håper vi "treffes" igjen neste år.

Jeg ønsker deg/dere det beste for hele 2007,

håper det bringer deg/dere mye glede.

 

Nyttårsklem fra Daniel

 

danielshjerte.com