2007 september - oktober

danielshjerte.com

 

September - Oktober 2007

 

Mandag 3. September:

I dag var jeg med en kamerat hjem etter skolen, det var moro. Det var første gangen jeg reiste direkte til han etter skolen, tok bussen sammen med han og det ikk helt fint!. Vi lekte både ute og inne og kosa oss, leksene fikk vi også gjort til slutt... tullet litt mye i starten da, men til slutt gikk det i orden. Var der til pappa hentet meg ved 17.30 tiden. Så ved 19. tiden ble jeg med pappa for å se på fotballkamp, noen av de på laget til Jeanett som spilte. er jo moro å se på da, men jeg synes det blir litt lenge også...

 

Onsdag 5. September:

I dag er jeg hjemme, har fri fra skolen og ligger å slapper av på sofaen i stua og spiller. Er ikke helt i form, vondt i halsen, hoster og nesa begynner å tette seg :o( Men heldigvis er dette noe som går over.

 

Fredag 7. September:

I dag skulle jeg egentlig bli med pappa på jobben etter skolen, siden mamma skulle jobbe litt, men det ble ikke noe av så jeg reiste hjem alene i stedet. Måtte ventet litt alene før Jeanett og Benedikte kom hjem... men det gikk bra altså! Første gangen jeg har kommet hjem helt alene skjønner du. Vi var alene hjemme til pappa kom hjem ved 17.30 tiden og det gikk veldig bra! Tror nok mamma var ganske spent på hvordan det gikk altså.. men dette klarte vi barna bra :O)

 

Søndag 16. September:

Når jeg sto opp klokken 7. i dag så oppdaget jeg at det var kommet snø. Jeg ble stående å se ut av vinduet en stund før jeg gikk inn til mamma og pappa og sa i fra. Det var litt tidlig synes de da, men jeg synes det var TOPP. Bare dumt det ikke var nok til å ake i synes jeg.

 

 

17. September:

I dag startet vi med leselyst prosjekt på skolen. Da er det om å gjøre å lese maaassse på skolen eller hjemme. Ja det teller om vi hører på fortelling på CD også. Det er antall minutt som teller. Jeg håper jeg får medaljeklistremerket hver uke. Det ser ut til at jeg kan få det denne uken i alle fall for vi har fått lest en del på skolen også.

 

21. September:

I dag har 1.-4. trinn på skolen vært på Høsttur. En kjempe fin dag, men ganske slitsomt også. Vi ble først kjørt en liten tur med buss, jeg ble litt skuffet over at jeg ikke kunne sitte på med bussen pappa kjørte, men den var full så det gikk ikke. Så var det å gå laangt, bare oppover... i starten, men så kom vi fram til plassen vi skulle leke og kose oss på. Der har jeg vært før så det var moro. Etter litt dukket bestemor og bestefar opp også, det synes jeg var topp!! De bor ikke langt unna så de hadde gått seg en tur dit... jeg ringte i går kveld for å høre om de ville komme dit en tur siden mamma ikke kunne bli med på turen (hun skulle jobbe).

 

 

Her var vi en stund og som du ser på bildene under her var det litt av hvert som vi gjorde... alt her gikk på å finne noe å leke med fra naturen. Noen av oss gutta lekte "krig" med pinner... gikk litt hardt for seg kanskje noen ganger... fikk meg ett lite rapp over nesa og i bringa, men det gikk nå bra :O) Det er topp å leke ute slik!! Som du ser på noen av bildene her så er det ei tøff jente i klassa mi, se så høyt hun klatret!! Må si jeg ble imponert !! Tror nok at bestefar ble imponert også siden han tok bildene. Det var en kjempe fin dag, men ganske slitsomt.

Tusen takk for at du så mange fine bilder fra dagen bestefar.

 

 

Etter skolen tok jeg drosja hjem og låste meg inn alene, det er litt OK. Etter litt kom søstrene mine og Jeanett laget middag til oss.

Ved 17.30 tiden var vi invitert til onkel Tore for han har bursdag i morgen, men skal feire den i dag. Siden vi ikke har bil om dagen fikk vi ake med bestemor og bestefar hjem. Etter lek og mange gode kaker gikk pappa, Benedikte og jeg hjem (jeg ville det selv om jeg var ganske sliten) ved 20 tiden. 20.30 kom endelig mamma hjem og så var det sengetid for meg!

 

Søndag 30. September:

I dag tok vi oss en tur til kameraten min Steffen som bor 3 timers kjøring herfra... Litt langt, men med DVD på i bilen så gikk det greit... helt til det var 10 minutter igjen og filmen var slutt da ble det kjedelig da!!

Det var så moro å se Steffen igjen, det er jo nesten 1 år siden vi har sett hverandre. Vi lekte med biler, lekte ute i regnet med rullebrett og diverse andre ting. Så var det litt lek inne igjen. Vi tok oss en tur til Sverige også, de satt på med oss siden vi har plass til 7 i bilen, fikk kjøpt meg litt lørdags godteri... dessverre må vi vente helt til neste helg å spise det da.. sier mamma. Vi var hjemme ved midnattstider, litt langt hjem, sovnet først når det bare var en 1/2 time igjen av turen. Ble litt DVD titting på tur hjem også da, hjelper på det.

 

Takk for en hyggelig dag Steffen & CO!

 

 

 

Mandag 1. Oktober:

I dag er det første dagen i høstferien og jeg har vært med mamma og pappa på bussgarasjen for å hjelpe dem å kutte opp noen planker. Jeg var flink og bar de fra ett sted og bort til saga hvor pappa skulle dele de opp. Så hjalp jeg til med å kaste småbitene opp i hengeren og til slutt kostet jeg masse sagflis opp fra gulvet.

Som "ekstrabonus" fikk jeg "kjøre" bussen inn igjen i garasjen... ja altså pappa kjørte og jeg styrte. Gikk kjempe fint, kom oss inn gjennom porten uten bulk. Måtte tute masse på mamma for at hun skulle komme å se da. På bildene under her ser du hvilken "solstråle" jeg var når jeg fikk sitte å styre.

 

 

Torsdag 4. Oktober:

Tirsdag (2. oktober) bygde mamma og jeg en stor togbane, vi sto tidlig opp slik at vi var ferdige med å bygge den sammen når de andre sto opp :O)

Siden har jeg lekt massen med den, har til og med fått med Benedikte å leke litt. Sara var her på onsdag også og da lekte hun sammen med meg litt også... men da glemte mamma å ta bilde av det.

Er moro å ha slike prosjekt når man har ferie, men vet jo at det snart må pakkes bort igjen for mamma synes det er litt kjedelig å ha det for lenge i stua... blir så støvete mellom skinnene sier hun...

 

 

Tirsdag 9. Oktober:

I dag startet jeg på barneidretten, det var moro. Vi hadde "stiv heks" og mye springing i starten før vi gikk over i "hinderløype" Kjempe topp!! Jeg skal dit flere ganger sa jeg til mamma når vi var ferdige der.

 

Tirsdag 16. Oktober:

I dag har jeg vært på Rikshospitalet på hjertekontroll. Denne gangen skulle jeg først ta EKKO (hjerteundersøkelse med ultralyd) kl.12.30 , Røntgen 14 og så tredemølletest kl. 14.30.

Når vi kom på avdelingen ca 1/2 time før vi skulle der sto det 2 damer å ventet på meg/oss. De lurte på om vi ville være med i en testgruppe, dette er for å kartlegge ting til et interaktivt dataprogram som skal komme på markedet. SISOM heter det og er ett dataprogram som hjelper barn med alvorlig sykdom til å sette ord på plager og bekymring via bilder og animasjoner. Det er utviklet et program for kreftsykebarn og en versjon for hjertesyke barn er under utvikling :O)

 

Jeg svarte på mange spørsmål om hvordan jeg hadde det og følte meg i dag og ellers. Mamma og pappa gjorde det samme og vi fikk med oss noen ark hjem også som vi skal fylle ut om hvordan vi har det nå etter konsultasjonen på Rikshospitalet. Så ble vi filmet under undersøkelsene etterpå (fram til tredemølla)

 

Ellers gikk dagen greit, først ble det målt lenge og vekt, så blodtrykk og metning.

Jeg er nå 131 cm lang, veier 33 kilo, har en metning på 100!! (noe som er helt perfekt) Blodtrykket mitt varierte litt, men ca 114/63 på høyre arm, 107/64 på venstre arm, 122/58 på venstre fot og 128/54 på høyre fot. Pulsen min lå på rundt 85 under blodtrykksprøvene.

Så var det tid for Ekko og da var jeg så heldig å få Petter Hagemo igjen, han klarer å "holde meg på jorda" så jeg stille og rolig. Det gikk kjempefint og det var ikke lenge jeg ble undersøkt :O) Går fort når man har det så bra som meg og jeg ligger stille.

 

Så bar det rett ned til tredemølle testen, jeg var kjempe spent og litt høyt gira, men etter hvert gikk det greit. Jeg gikk/sprang 710 meter på 7 minutter og 40 sekunder. Her var det blanding av rask gange på "flatmark" lett springing og faktisk litt oppoverbakke. Jeg sa jeg var ganske sliten, men innerst inne hadde jeg vel klart litt til. Men jeg synes den maska er så ekkel å ha på meg, blir så svett og klam.

 

Så ble det til slutt røntgen, måtte vente litt da siden vi var forsinket fra starten...

Så endelig ved 15.30 tiden kunne vi gå ut av sykehuset og komme oss hjemover :O)

Under her ser du noen bilder fra dagen.

 

 

Skulle vært på barneidretten i dag, men vi kom litt sent hjem og så var jeg utslitt etter en lang dag :O(

 

Tirsdag 23. Oktober:

I dag syklet pappa og jeg til barneidretten siden vi ikke har bil for tiden... (gikk i stykker på søndag når vi skulle til Lekeland i Hafjell sammen med de andre i FFHB Oppland. Det var så dumt altså, jeg glede gruet meg helt til vi skulle reise og var så glad at tiden var inne.... så startet ikke bilen... skikkelig nedtur)... Denne gangen var det også mye moro der... syklet hjem etter trimmen men da var jeg sliten altså.

 

Onsdag 24. Oktober:

I dag tok jeg influensavaksinen. Pappa ble med meg bort til legekontoret så jeg fikk ordnet det. Som premie for vaksinen og at jeg var så flink på Rikshospitalet 16. oktober fikk jeg "Over hekken" DVD, den er morsom synes jeg.

 

danielshjerte.com