2009 november - desember

danielshjerte.com

November - Desember 2009

 

Mandag 2. November:

I dag har vi vært en tur hos tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus. Det har vært koselig!!

Sara hadde ventet LEEENGE synes hun, mens hun ventet hadde hun laget en lyslykt til vi skulle komme. Den sto å brant ved inngangen når vi kom :O)

Onkel hentet oss etter han var ferdig på jobb og kjørte oss hjem ved 19.30 tiden.

 

Onsdag 4. November:

I dag har jeg laget meg ett solsystem til å ha på rommet mitt. Vi har snakket mye om solsystemet på skolen og jeg fikk så lyst til å lage mitt eget hjemme. Vi har laget det på skolen også.

Mamma hjalp meg å henge den opp, har den over senga mi slik at det er det siste jeg ser før jeg sovner.. Er ganske spennende og lærerikt. Jeg har laget månene også til jorda. Det blir ikke helt riktig forhold på planetene og avstanden fra sola da, men jeg synes det ble OK til slutt.

 

 

1. Merkur er den nærmeste planeten til sola og den minste i vårt solsystemet.

2. Venus er solens nest nærmeste planet og vår nærmeste nabo.

3. Jorden (Tellus) er den 3. planeten i solsystemet

4. Mars, den røde planeten er vår andre nabo.

5. Jupiter, den største planeten i solsystemet.

6. Saturn, den nest største planeten. Kjennetegn: ringer rundt "magen"

7. Uranus, den syvende planeten i systemet

8. Neptun, en veldig kald planet.

9. Pluto, det VAR den 9. planeten i systemet, men 24.august 2006 mistet den sin status som planet. Men jeg ville gjerne ha den med allikevel.

 

Lørdag 7. November:

 

I dag luftet jeg Timon på gulvet og han var stadig ute på RAMPESTREKER.. det endte med flere turer på rømmen og ei klesklype i buret... + litt papp biter. Han er en liten samler... tar med seg småting inn i buret sitt, Lego biter er også populært synes han... men ikke vi da.Men det er jo litt sjarmerende å se på han når han endelig har fått noe ekstra inn i buret da. Han er blitt ganske rampete også, hvis jeg legger meg helt stille, på magen, på gulvet kommer han og hopper opp på ryggen min... så småbiter han meg i øret.... DET synes han er gøy, mens jeg synes det er litt vondt... men også moro da.

 

 

 

Søndag 8. November:

I dag er det Farsdag. Mamma bakte solskinnskake til pappa og så fikk han en dvd julefilm og litt julemarsipan.

Etter frokost reiste vi til bestefar for å feire han litt også. Tante Sigrun, onkel Tore, Sara, Markus, Tor Erland og Kristine kom også dit.

Vi spiste kake og kosa oss. Vi ungene satte å tegne litt, det kan du se på bildet under her.

 

 

Lørdag 14. November:

I dag har vi vært ho bsteor og bestefar for å feire bestefar sin bursdag.

Bestefar hentet oss litt idligere slik at vi kunne hjelpe bestemor litt, men hun hadde gjort det meste når vi kom da.

De andre som var der var tante Sigrun, onke Tore, Sara, Markus og tante kari, onkel Kjell, Jorunn Marie, Svein (samboer til J.M.) Emma (datteren til J.M.) og Tor Erland og Kristine (samboeren til T.E.)

Takk for en koselig dag!

 

 

Lørdag 21. November:

I dag har vi vært på juleshopping.... og jeg fikk meg julekalender. Det trenger jeg nå som det snart er desember.

I år fant jeg den beste kalenderen jeg kunne tenke meg... selveste Liverpool sjokoladekalender. Det er en ting som ertopp med den og det er at den har 25 luker som skal åpnes :O)

 

 

Jeg kjøpte meg også en Donky Kong radiostyrt bil på turen, den var litt tøff synes jeg. Jeg liker jo Super Mario og vennene hans!

 

Lørdag 28. November:

I dag våknet jeg med litt varm og sår hals. Men ikke værre enn at jeg orket bli med på hadlerunde. Mamma skulle på jobb så det ble pappa, søsterene mine og jeg som dro på shopping.

 

Søndag 29. Novembr:

Ble ikke mer feber, bare sår i halsen:

 

Mandag 30. November:

Var hjemme fra skolen i dag siden jeg ikke er helt i slaget og jeg skal på Rikshospitalet i morgen. Litt dumt å bli mer syk!

 

Tirsdag 1. Desember:

I dag har jeg vært på Rikshositalet, mamma og pappa var med meg. Vi reiste hjemmefra tidlig og dro derfor innom "tante" Edith før sykehuset. Det var koslig, hun hadde ordnet med store rundstykker og litt godteri og brus til vi kom. Det smakte godt!! Takk for noen hyggelige timer hos deg!

Så bar det til Rikshospitalet og diverse undersøkelser.

Jeg er nå 145 cm høy, metningen ligger på 95. Blodtrykk OK og EKKO gikk greit. Kardiolog P.Hagemo var til stede for å snakke med meg og sjekke at alt var OK. Jeg fikk i oppgave av han å finne på ett spørsmål til jeg kom tilbake fra 3D mølle testen.

3Dmølle testen var ikke satt opp, selv om jeg hadde fått tidspunkt. Men det ordnet seg allikevel. Alt gikk greit der, pustetesten ble OK på 1. forsøk også :O) Mamma tok bilder med mobilen for kameraet hadde hun glemt å lade. De er ikke kommet inn på dataen enda....

Spørsmålet mitt til P. Hagemo var: Hvorfor/hvordan fikk jeg hjertefeilen min (HVHS)?

Svaret var: Vet ikke... det eneste han kunne si meg var at det var ikke mamma og pappa sin feil. Det bare oppstår iblant, men det er ingen som vet hvorfor hjertefeilen Hypoplastisk venstre hjertesyndrom oppstår.

 

Jeg fikk fikk premie denne gangen også, vi stoppet på vegen hjem og kjøpte med 2 lego pakker. En med buss og en med pizzeria. Jeg skal betale litt selv da.

 

Fredag 4. Desember:

I ettermiddag har vi hatt besøk av kameraten min Steffen, Ann Kristin og Willy. Det er alltid så koselig å ha de på besøk. Steffen og jeg gikk opp på rommet mitt for å spille Gitar Hero og andre spill etter at vi hadde spist. Det er jo alltid moro, Steffen er også kjempe flink til å spille vanlig gitar. Han går på musikk skole, pluss at han lærer en del av Willy, som også er kjempe flink til å spille. Neste gang vi skal dit skal jeg ta med gitaren min (... bestefar sin, men jeg låner den) så skal Willy og Steffen lære meg litt :O)

Steffen bor nå så langt unna at vi bare ser hverandre 1-3 ganger i året. Det er kjempedumt synes vi, man kanskje kan vi bli flinkere til å besøke hverandre.

 

Takk for en kjempefin ettermiddag.

 

 

 

Søndag 6. Desember:

I dag laget jeg snømann ute ved juletreet, det var skikkelig kram snø :O)

Han fikk en gulerot til nese og kvister til munn og øyne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag 9. Desember:

I dag kom Sara, Markus og tante Sigrun hit for å bake pepperkaker med oss. Det var moro!!

Sara og jeg bakte en del, men siden Markus spiste det meste av deig sin måtte vi også smake litt, derfor litt lure smil på noen av bildene ;O)

Etter bakingen ble det heldigvis tid til både smaking av baksten og litt lek.

 

Ble noen ekstra bilder md Markus, han koste seg skikkelig... med å spise deign...

Han fikk ikke lov tilsutt da, men det va ikke lett å stoppe for hansynes deign var god!

 

 

Takk for hjelpen medkakebaksten Sara og Markus!!!

 

Torsdag 10. Desember:

I dag ble jeg hentet på skolen av mamma, før skolen var over.

Mamma hadde blitt oppringt på jobb om at jeg måtte komme å ta siste dose av svineinfluensavaksinen.

 

Fredag 11. Desember:

Jeg er helt OK i form i dag, var litt spent siden jeg reagerte litt sist, men denne gangen har jeg bare vondt på stikkstedet :O)

 

Lørdag 12. Desember:

I dag har vi shoppe på Hønefoss og der fikk Jeanett seg en kanin. Hun er HELDIG hun, Benedikte ogjeg har også lyst på, men vi har jo Timon da (chinchillaen vår). Det er julegave til Jeanett da, siden hun ikke bor hjemme er det jo koselig å ha ett dyr som hun kan kose med litt.

Er hun ikke fin? Alice heter hun og er født i slutten av august i år.

 

Tirsdag 15. Desember:

Mamma har vært syk, men er i bedre form nå så da fikk vi startet med å pynte i karnappen vår. Det er årets høydepunkt synes jeg. Når jeg kom hjem fra skole hadde mamma ordnet det klrt så jeg kunne hjelpe til med å sette ut figurer og hus... ja og togbanen da.

Jeg tror jammen det blir jul i år også :O)

 

 

Lørdag 19. Desember:

I dag har farmor Lise, bestefar Jan Ivar, bestemor Jorunn, bestefar Erland, tante Kari, onkel Kjell, tante Sigrun, onkel Tore, Markus, Sara, Tor Erland, Kristine (samboer til TE) og Jorunn Marie med datteren Emma og Svein (samboeren til JM) vært her og feiret mamma sin bursdag. Det ble først servert kaker og etter en stund ble det Taco.

Det var en koselig dag, ble tatt noen få bilder på slutten av dagen, men da hadde alt noen reist.

 

 

24. Desember 2009:

I dag er det selveste juleaften, det er dagen jeg har ventet på lenge.

Først var mamma og jeg en tur på kirkegården for å tennet ett lys for oldemor og oldefar.

Under juletreet lå julestrømpene våre og en gave til oss hver... jeg fikk Winter Olympic Game med Mario og Sonnic... DET har jeg ønsket meg en stund.

 

 

 

Så var kvelden her, vi spiste middag og kosa oss med dessert. Bestemor og bestefar var her også ;O)

Endelig var det pakkeutdeling... jeg leste opp alle til og fra lappene og leverte pakkene til den som var den rette eier, det var moro altså. Synes alltid det er moro å lese opp pakkene jeg nemlig. Den SISTE pakka var til meg og i den var det WII FIT... så i morgen blir det nok litt spilling med den og Olympic Game. Da kan jeg sitte/stå på den og "styre" hvordan figuren skal kjøre/ake. Under her er det bilde av oss ungene fra julekvelden... etter at pakkene er delt ut.

 

Lørdag 26. Desember:

I natt hadde det kommet MYYYYYEEE snø her, hele 47 cm med luftig fin snø!! Alt var hvitt og fint... som du ser på bildene under her så var det ikke mye som syntes av bilen og ute juletreet vårt. Det så ikke ut til at vi skulle kunne reise til tante Kari på lunsj heller for ingen brøyter var å se... men rundt en time før vi skulle reise kom heldigvis brøyteren... da hadde pappa og jeg brøytet ganske mye oppe i gården allerede.

 

 

Det ble en fin dag hos tante Kari og "onkel" Kjell. Bestemor, bestefar, tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus var der også. Fikk god mat og gode julekaker. Heldigvis sluttet det å snø så vi kom oss greit hjem også!

 

Onsdag 30. Desember:

I dag var vi (mamma, Benedikte og jeg) en tur hos tante Sigrun, onkel Tore, Sara og Markus. Det var koselig!!

Vi perla litt, men mamma hjalp meg en del for jeg ga litt opp med denne snømannen,

 

 

Torsdag 31. Desember:

I dag er det jammen nyttårsaften, pappa kom hjem ved 16 tiden.

Vi spiste mat litt tidlig og koste oss med frukt og litt goderi utover kvelden. Vi så på en film også, Uncel Buck, den er morsom synes jeg, litt sprø onkel!!

Så var tiden inne for å starte å speide etter raketter, satt først å så litt i vinduet... så ved 23.40 tiden gikk Benedikte og jeg ut å akte litt i vegen. De andre kom ut litt senere. Det ble litt fyrverkeri i år også, mange fine. Godt vi bor slik til at vi ser mange andres fyrverkeri også.

Her er bilder fra fyrverkeriet og når vi var ute.

danielshjerte.com