2005 januar - februar

danielshjerte.com

Januar - Februar 2005

 

Søndag 2. januar:

I dag dro vi alle ut på tur, det var koselig. Bestemor, bestefar, tante Kari, "onkel" Kjell, Tor Erland og alle oss 5. Vi gikk litt, akte litt selv om det ikke var det beste "akeføre". Vi hadde med oss varm saft, litt mat, mandariner og sjokolade så vi kosa oss i brakka til "onkel" Kjell.

Når vi gikk hjem var det den flotte solnedgangen.

Bilder fra turen ser du under her.

 

 

 

Onsdag 5. januar

I dag har jeg vært på kontroll på sykehuset, det gikk greit. Jeg tok EKG, blodtrykk, EKKO, blodprøve :O( og vekt/lengde.

Jeg veier nå 22 kilo med klær og er 111 cm lang. Metningen var på 95 :O) Det er flott synes vi alle.

Blodprøva var jeg ikke så glad for å ta, men når jeg fikk beskjed om at jeg fikk premie selv om jeg gråt sa jeg det var OK, men jeg angret med en gang for det var jo vondt da!

På bildet under her ser du meg som "surfer" rundt i gangen på sykehuset med en "gåbil". Ja nå er jeg så stor at neste gang er den kanskje for liten til meg så jeg måtte bare bruke den en del når jeg først var her.

 

Fortsatt onsdag 5. januar:

Jeg var hjemme ved 15.30 tiden og klokken 16.30 dro jeg sammen med Jeanett, Benedikte og mamma på juletrefest på Barnelaget/koret. Det var moro altså, jeg var med å sang til og med. Det er jeg som står med kortarmet burgunder skjorte(jeg hadde jakke egentlig, men det ble så fort varmt når jeg sprang og lekte). Det var mange barn der så det var liv og røre :O)

Når vi sang den siste sangen og gikk rundt juletreet kom "de 3 hellige konger", ja jeg kalte dem dronninger jeg da siden det var jenter og de hadde kroner :O)

 

Det har vært en lang men fin dag!

 

 

 

Torsdag 6. januar:

I dag skal jeg endelig få være med pappa på jobb igjen. Mamma og søstrene mine skal på juletrefest i kveld så da kan jeg være med pappa på jobb hele dagen. Mamma ble med pappa og meg bort til bilen slik at hun fikk tatt noen bilder av meg (se under her). Jeg fikk være med å se de lastet opp bilen og jeg fikk "hjelpe" en annen mann å kjøre "snile" (det er en elektrisk jekketralle) Jeg var også med å kjøre truck.

Det var sååå moro å være med pappa, ja det var bare en liten stund jeg synes det var litt kjedelig for pappa måtte jobbe utenfor bilen, mens jeg måtte bli igjen i lastebilen. Jeg glemte det fort da og som trøst dro vi på McDonald :O) på veg hjem. Det fikk jeg en gul ballong og en figur. Den gule ballongen var det ett lite hull i så når jeg kom hjem ved 22.30 tiden var det ikke luft igjen... da ble jeg kjempe lei meg. Jeg hadde sovet en stund så jeg var litt "sår", men pappa ordnet opp, han teipet hullet og blåste ballongen igjen... så var det bare å håpe at den holdt litt.

 

Bare så dere vet det... ballongen holdt helt til 17. februar.... ja det er riktig.... i over en måned kunne jeg glede meg over den GULE ballongen min.

 

Torsdag 27. januar

I dag reiste vi til farmor og bestefar Jan Ivar etter at Jeanett og Benedikte var ferdige på skolen. Ja på veien dit stakk vi en tur innom "tante" Edith, der fikk vi middag og vi kosa oss. Jeg fikk snakket litt med Påsan igjen, det er fuglen til "tante" Edith.

Farmor og bestefar var ikke hjemme når vi kom, jeg måtte legge meg før de kom hjem også :O(

 

 

 

Fredag 28. januar:

Gratulerer med dagen Benedikte :O)

 

I dag var jeg tidlig oppe for å sjekke om bestefar hadde stått opp og det hadde han :O) Da fikk jeg kosa litt med han før han skulle jobbe. Mamma og pappa dro til Rikshospitalet rett etter frokosten i dag for de skulle på HVHS møte der. De skulle "høre" litt mer om hjertefeilen min, de var med på en spørreundersøkelse for en stund siden og det "svarene" fra den de skulle få, og de skulle få høre litt om hvordan gjennomsnitte synes det var å leve med ett barn med denne type hjertefeil. De var hjemme igjen ved 17.30 tiden og da hadde vi mye å fortelle :O)

 

Vi hadde feiret dagen til Benedikte på McDonald og kosa oss, der fikk jeg en tøff Robin Hood hatt :O) Det kan du se bilde av under her. Ja ellers har vi kosa oss, sett på at farmor pyntet stor bløtkake som vi skulle spise når mamma og pappa kom hjem. Se bilde under her av Benedikte og kaka med lys ... den smakte kjempe godt altså :O)

 

Lørdag 29. januar

I dag var vi i Oslo Spectrum å så på Disney Jungle Adventures on Ice Det var moro det... se på bildene under her...

Det var en kjempe opplevelse som vi kommer til å huske lenge altså, jeg ble helt stille og bare kosa meg.. mamma måtte dulte til meg noen ganger for at jeg skulle registrere at hun snakket til meg eller skulle by meg drikke / popcorn.

 

 

Etter Disney var ferdig gikk vi å spiste på Bella Napoli, jeg spiste pølse og pommesfrites :O) Etter det var det å reise hjem til farmor igjen. Litt etter at vi var kommet hjem kom 3 av bestefar Jan Ivar barnebarn. Det var moro altså, da fikk jeg lekt litt med andre gutter. Under her ser du bilder av dem når vi spiser kake.

 

 

 

Søndag 30. januar:

I dag er det hjemreise dag!

Før vi reiste fra farmor kom de andre 3 barnebarna til bestefar, det er også 3 gutter :O) Over her ser du bilde av dem mens vi leker (de 2 nederste bildene).

Desverre ble det ikke så mye leking da for vi hadde en avtale med "onkel" Øystein og Janne. Vi skulle være der ved 12 tiden, men ble litt forsinket, vi måtte snu etter en stund og hente kruppmedisinen min som lå i kjøleskapet til farmor og når vi hadde reist igjen så ringte farmor oss og sa at det lå en pose på rommet som Jeanett og Benedikte bruker.... nok en gang måtte vi kjøre tilbake... Ja ja vi kom nå fram til slutt...

 

På bildet over ser du"onkel" Øystein og meg og Janne og meg på det andre bildet. Jeg fikk låne høretelefoner og sitte å se på tegnefilm... litt fjern i grunnen. Søstrene mine spillte på dataen til "onkel " Øystein så vi var sysselsatt mens de voksne pratet en stund. Jeg klarte å erte litt på både onkel Øystein og Janne... satt å kosa meg litt i armkroken og slik...

 

Torsdag 3. februar:

Ikke så god start på februar i grunnene, jeg (og mamma) ble syk på tirsdag ettermiddag, feber og absolutt ikke i slaget.

Onsdag var vi fortsatt syke så vi lå for det meste på sofaen. Ja tante Kari turte å komme innom oss å holde oss litt med selskap. Hun tok med seg Jeanett og Benedikte hjem ved 13 tiden så da bare sov mamma og jeg til pappa kom ved 17. tiden. Jeg sliter litt med falsk krupp, men mamma og jeg sitter mye i vinduet så jeg får roet ned hosten/pusten. Jeg takler det ganske bra, men det tar jo på å ikke få sove så mye for mamma stadig flytter på meg.

I dag har jeg vært hos legen. Jeg fikk Cosylan for hosten min... har du smakt den... den er da bare såååå grusom. Ja jeg kastet opp når jeg måtte da den... det ble til at vi droppet den for det var jo viktig at jeg beholdt den lille maten jeg spiste også...

CRP var "bare" på 21 så det var ingen stor fare....

 

Lørdag 5. februar:

I dag er jeg bedre så nå orker jeg mer. Hosten har roet seg mye og feberen er borte (ble borte i går den da).

 

Mandag 7. februar:

I dag har vi gått til kirka for å få vafler... ja det var tante Sigrun som ba oss dit. Bestefar og onkel Tore skulle felle noen av trærne på kirkegården og da ville jeg se litt på. Jeg fikk hjelpe litt til også... Benedikte og jeg bar vedkubber og la dem i lasteskuffa på onkel sin traktor. Det første bildet ser du at jeg sitter langt unna for da kvister bestefar og onkel treet og da kunne jeg ikke være med, men så fort de var ferdige å bruke motorsaga fikk jeg hjelpe til :O)

 

 

Søndag 13. Februar :

I dag har jeg bursdag :O)

Jeg har fått fine gaver og mange fine webkort, det setter jeg stor pris på.

 

Bestemor, bestefar, tante Kari, "onkel" Kjell, Jorunn Marie, Tor Erland, tante Sigrun, onkel Tore og Sara var her i selskapet. Jeanett var så snill at hun pyntet marsipankaka mi. Det ble togkake da med "påtegnet" skinner og lys på toget :O)

Mamma hadde også bakt Ritz kaker og ostekake :O) Det var etter mitt ønske, ja jeg kaller nå Ritzkakene for Peanøttkake jeg da.

 

Mandag 14. februar

I dag hadde jeg venninna mi Marianne på besøk, det ble servert pølser først og så rester av kakene fra i går. Hun var her fra 11.30 til 17.30 så det ble en lang og fin bursdag. Tante Sigrun og Sara kom også så som du ser på bildene over. Sara og Mikael er nesten like gamle. Onkel Tore kom innom for å hente tante og Sara så da ble det litt kake på han også.

 

 

Under her ser du bilder fra da Steffen var på bursdagsfeiring. Det er så moro å se han igjen. Han bor litt langt unna her nå så da er det ikke ofte jeg ser han. Vi hadde det kjempe moro som du ser.

 

 

 

Når Steffen og de skulle reise så kom webbis Amalie med foreldre kjørende oppover vegen. Så da slapp vi vente på dem :O)

Vi spiste litt spagetti og så kaker til slutt. Amalie og jeg lekte og kosa oss, ja Benedikte var også med oss. Som du ser på bildet under her klarte jeg å "krangle" litt med Jonny denne gangen også... det er så moro altså :O)

 

 

Gaver og kort

 

 

 

På bildet over kan du se noe av alt det flotte jeg har fått til 5 års dagen min.

Det er olabukse, sokker, joggedress, truser, 2 gensere, rompetaske med Blekkulf på, Gråtass bok, Gråtass aktivitetshefte, aktivitetsbok fra Istid, lommebok, 4 esker med Sky Train "holdere", en Skay Train bil og løftedel,ei "pirat" bro, en pirat med flåte og skatt, et pirat/dødningshode "borg" med kanon og skatter, i den grønne esken er det ei stang, med en ball som henger i en snor og så 2 rekkerter. den skal jeg bruke ute til sommeren.

 

 

 

Over her ser du alt jeg fikk av Sondre og Kristoffer, mamma og jeg kosa oss når vi bygde legotingene... Det var kjempetøffe ting.

Tusen takk for gava gutter :O)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over her ser du "stinkepetteren" og gele med 2 fisker som jeg fikk av Martin og Co. Martin hadde også tegnet en tegning til meg (den røde er konvolutten)

Når jeg åpnet stinkepetteren ble jeg litt kvalm av lufta, men etter hvert fant jeg ut at jeg skulle spraye litt inn på rommet til Jeanett for da kunne det jo hende at det luktet så vondt der at Jeanett og venninna hennes ikke ville være der.... :O)

Tusen takk skal dere ha for alle de fine tingene.

 

 

 

På bildet over ser du alt jeg fikk av Webbis Nicolai, det var spennende og moro å male Tyranosaurusen og så sette den sammen igjen. Den skal få stå på "oldemorhylla" mi. Den ble ganske fargerik ikke sant !?

Tusen takk for gava og hyggen når jeg satt å malte den.

 

 

 

Over her ser du kortet, blyanten, bilene og lastebilene/maskinen jeg fikk av Solena. De maskinene øverst holdt jeg på å kjøpe meg her om dagen, men så fant jeg noen dyr jeg hadde lyst på også så da endte jeg med dyra... flaks da! Fint du kjøpte den til meg Solena for da slapp jeg spare penger for å kjøpe den siden :O)

 

Solena hadde også sendt med Olsen Banden JR CD og bok til oss, den lå jeg på gulvet å hørte på mens jeg lekte med bilene :O) Jeg synes det var moro å høre på.

Tusen takk for alt det fine Solena.

 

Over her ser du genseren og speileggspillet jeg fikk av Vilde og Charlotte. Genseren brukes ofte :O)

Tusen takk skal dere ha jenter

 

 

Over her ser du den tøffe traktoren med henger som jeg fikk av Amalie, den kan man åpne både panser og takluka på :O)

Tusen takk skal du ha Amalie.

 

 

 

 

 

Lørdag 19. - tirsdag 22. februar:

Lørdag kom Kristin, Alexander og Kristian til oss ( Kristin er kusina til pappa), de skal være her til tirsdag. Det skal bli noen fine dager :O) Søndagen var vi på tur.... bildene under her forteller en dal av turen. Først gikk vi litt på ski, vi møtte bestemor og bestefar også.

 

 

 

Etter skituren ble det matpause, vi fant ett fint solfylt sted. Det var litt bratt der, men det var topp synes vi ungene da.

Tante Kari, onkel Kjell, Jorunn Marie og Tor Erland kom også.

Vi hadde ikke med grillmat (for vi hadde spist rett før vi reiste opp hit), men vi barna fikk en pølse hver av bestemor.

Ellers hadde vi med kjeks, kanelsnurrer, sjokolade og drikke.

Ja bildene under her forteller jo hvor fint vi hadde det... litt snøballkasting, lek med kvister og prat ble det.

Så var det å pakke sammen rett før sola gikk ned og komme seg hjem.

 

 

 

Ellers disse dagene lekte vi hjemme, i og utenfor huset. Det ble en del spilling av TV spill også da.

 

Tirsdag 22. februar

Kristin og Co reiste ved 11.30 tiden. Det ble litt tomt her, men vi passet Noma så jeg hadde både han og søstrene mine å leke / krangle med. Når Noma reiste brukte jeg tiden til å leke med litt leire... mens jeg ventet på at neste besøkende skulle komme. Jeanett var med meg å lekte med leire.. se på den fine traktoren som hun laget til meg. Jeg lekte litt med den før den gikk i stykker og vi måtte rydde opp igjen.

 

 

Så kom Vilde, Charlotte og Hildegunn midt i barne-TV, det var stas altså :o)

 

 

Disse dagene gikk med til mye utelek og kos. Vi grillet den ene dagen også... det smaker godt med grilla pølser synes jeg... ja hvis de ikke er svarte da.... da er jeg ikke så glad i dem. Det ble ganske mye leking i bakken under "karnappen". Jeg kaller det min bakke så jeg var ikke alltid like glad for å låne den bort, men mamma ble ganske sur altså.... så det var best å godta det (selv om jeg var sur iblant) Vi brukte ett tau som vi festet i trappa så kunne vi holde oss i det når vi skulle klatre opp eller leke at vi var redde for å skli ned.

Ellers akte vi på akebrett og snowreacer... Vilde hadde med sitt eget og det var moro å ake med henne. Ja du ser noen bilder av oss over her.

 

 

 

Inne bedrev vi tiden med å tegne, perle, leke litt med biler, se på filmer/TV, spille litt og kose oss.

Vi hadde også en liten familiebesøksrunde når de var her. Først var vi hos tante Sigrun og Sara så kjørte vi rett til tante Kari og de. Da fikk Vilde og de hilst på dem også.

På lørdagen tok vi oss en biltur til Dokka for å handle litt.... det er moro med kjøpesenter :O)

 

Søndag 27. februar:

I dag dro Vilde og de hjem litt etter frokosten.

Ved 16 tiden dro vi tante Kari og de for Jorunn Marie er 18 år i dag :O) Grattis !!!

Skal du ikke ha kake da Jorunn Marie ....

 

 

Her viser jeg Jorunn Marie hvilken kake jeg valgte... hun ble litt engstelig for at kaka skulle ramle i fanget hennes gitt.

Jeg var litt ute sammen med "onkel" Kjell og Benedikte.... da fikk jeg prøve en sparkesykkel... det gikk bra en stund, men så ble jeg litt overivrig og da gikk det ikke så bra... ett nytt sprubbsår ved øyet...

 

Vi var hjemme ved 19 tiden så denne dagen har gått fort.

danielshjerte.com