2005 mai - juni

danielshjerte.com

Mai - Juni 2005

 

Mandag 2. Mai:

 

Vi var en tur hos Marianne og Co i dag, det er alltid så hyggelig :O) Vi gikk dit etter at Jeanett og Benedikte var ferdige på skolen. Vi lekte i lekehuset til Marianne, der ble det både "matlaging" og dyreleking. Vi spiste middag der også... og fikk dessert .... IS ;O) Vi ble der litt lengre enn egenlig planlagt, så på veg hjem kom pappa med lastebilen.

 

 

På kvelden kom søskenbarnet mitt Jorunn Marie sammen med ei venninne og sjåføren deres hit med "PINK LADIES", det er Russebussen deres. Jeg og søstrene mine fikk være med på en kjøretur og det var kjempe topp!! Tusen takk Jorunn Marie for at du tenkte på oss :O)

 

 

Tirsdag 3. mai:

Jeg har fått brev om kontroll time på Rikshospitalet, det er den 25. mai.

 

Onsdag 4. mai:

Farmor og bestefar Jan Ivar kom hit ved 14 tiden. Vi grillet ute men satt inne å spiste for det var litt vind og mange skyer så det var ikke så varmt. Vi fikk hver vår Kvikk Lunsj sjokolade og en pose med ostepop hver :O) Det smakte kjempe godt!! Jeg fikk kose meg på fanget til både farmor og bestefar. De ble hos oss til ved 18 tiden da måtte de reise for de har lang veg hjem (3 timer)

 

 

Torsdag 5. mai:

Pappa kom hjem i går og da hadde han lastebilen. Den ble stående på en plass på eiendommen vår så jeg tittet stadig bortom den for å "sjekke" at alt var bra. I dag spurte pappa om Benedikte ville være med han på tur til Bergen... det ville hun.... men ikke jeg... jeg gråt og var kjempe trist for at ikke jeg fikk bli med. Jeg har jo aldri sovet i lastebilen så jeg hadde kjempe lyst til det.... tror nok mamma og pappa er litt mer usikre på om det går greit. I alle fall jeg var både lei meg for at Benedikte og pappa skulle reise og at jeg ikke fikk bli med.

På de 3 siste bilden ser du meg som venter på at pappa og Benedikte skal komme kjørende på den andre siden av vannet her. Først skulle de kjøre litt nedover for å hente hengeren så skulle de komme opp igjen for så å kjøre rett til Bergen. Jeg lekte litt med traktoren min og jeg "priste sommeren" med mine "sommerknær".... det er noen blåmerker der!

Det var i alle fall godt Jeanett var hjemme, hun trøstet meg og ble med meg på ting. Mamma ga oss filmen om Mulan II så da ble vi sysselsatt en stund så jeg glemte å gråte.

 

 

Søndag 8. mai:

I dag hadde jeg ikke problemer med å stå opp !! Det var kommet ett hvitt slør over bygda her.. det var ikke mye, men nok snø til at jeg bare måtte ut med traktoren min. Jeg kjørete rundt i hagen litt, som du kan se så satte snøen seg på hjulene så jeg måtte stadig av traktoren for å dunke/sparke et av... bare moro det da :O)

 

 

Tirsdag 10. mai:

I dag ble mamma og jeg med til fotballbanen for Benedikte skulle være med på en fotballkamp. Før kamen startet så jeg en dame som gikk med en hest der, hun var der slik at de små barna som er med på allidretten skulle få prøve å ri. Jeg fikk også lov å prøve, det var kjempe moro altså. Jeg fikk på hjelm så det var ganske trygt når dama gikk å leide hesten ett lite stykke og så tilbake :O)

Jeg klappet hesten også, lot den aller først lukte på meg (bilde i midten) slik at vi ble "kjent" sa jeg.

Ja Benedikte og de tapte kampen, men bare med ett mål (1-2)

 

 

Onsdag 11. mai:

I dag har jeg gått å ventet og ventet, først på at Marianne, Mikael, Anne Berit, tante Sigrun og Sara skulle komme hit. Benedikte var hjemme så hun og jeg lekte og fikk tida til å gå, men jeg tror mamma var lei alle spørsmålen om "NÅR kommer dem". Når de kom gikk jeg å ventet på middag og at vi skulle dra til avslutningen for Barnelaget/barnekoret. Det var mange barn der (avslutningen var hjemme hos den ene lederen) Først hadde vi andakt, så ble det øving til vi skulle synge i kirka, etter det ble det saft/kaffe, sjokoladekaker og boller. Det smakte godt! Ja til og med katten og hunden på gården spiste boller :O)

Så kom høydepunktet, kjøring med firhjuling. Alle barn over 6 år fikk kjøre alene, men jeg og de som var mindre fikk "privatsjåfør" med oss.

Det var så moro altså, jeg kosa meg på de 2 rundene jeg fikk. Ja ellers så gikk jeg tur med hunden, lekte i sandkassa med alle de andre barna.

EN koselig dag.

 

 

Torsdag 12. mai:

Mamma og jeg spilte "Lego" spillet mitt. Det er nesten første gangen jeg spiller det ordentlig, nå først har jeg tålmodighet å vente på å få delene. Ja det morsomste jeg vet er å komme på de stedene hvor jeg kan "stjele" en brikke fra en av de andre spillerne... da ler jeg meg glugg i hel :O) Jeg vant da!! For jeg klarte å komme 2 ganger rett etter hverandre på "ta 2 klosser fra en annen spiller" Så da fikk jeg 4 brikker som jeg virkelig trengte.... ja mamma ville vel helst hatt dem selv... hun fikk bare halvbygd ting...

 

 

 

I dag er det dagen jeg har ventet på i FLERE dager. I dag skal vi gå i tog og få spise is og drikke mase brus :O)

Gratulerer med dagen alle sammen!!

Vi sto tidlig opp, mamma bakte rullekake og smurte niste til oss. Pappa hjalp meg å få på bunaden min. Ved 09.40 tiden gikk vi ut av huset og mamma fikk tatt bilde av oss utenfor.

Jeg er ikke helt i slaget så jeg sa at jeg ikke orket gå helt fra skolen til kirka. Det ble til at mamma også ble med pappa og meg slik at vi kjørte bort til kirka og ventet på toget der. Når toget kom gikk vi inn i kirka for å øve.... jeg ville ikke synge i dag så mammaa sa det var greit at jeg ikke ble med på øvingen. Når Barnelaget/barnekoret skulle gå ut for å gå i prosesjon inn ble jeg med allikevel. Det endte med at jeg ble med på sangene også da :O) Vi sang en sang som heter "Fly lille engel" og den andre er "Det finnes en bro til himmelen" Begge snagene kan jeg da så det gikk greit. Bildene mamma tok under sangen i kirka ble for dårlig. (hun tok ett bilde under øvinga, men da var jo ikke jeg med, bare Benedikte)

Når kirka var over og jeg kom meg ut, ba jeg om å få på meg jakke for jeg synes det var så kaldt.

Jeg kjøpte med en Solo og en is, det smakte godt, men jeg ble så kald. Mamma tror ikke jeg er helt i slaget og det stemmer nok for nesa mi renner litt og jeg fryser. Jeg er med på trehjulssykling 2 ganger og sekkeløp en gang... det var litt vanskelig, men jeg kom nesten i mål før jeg ramlet :O) Det var Twist og ballonger som var premien. Så jeg fikk meg 2 ballonger og 3 Twister :O)

 

Ved 14.30 tiden reiste vi til bestemor og bestefar, dit kom tante Kari og onkel Kjell også. Jeg orket ikke spise mat, lå litt på sofaen å slappet av, var liksom ikke helt som vanlig. Mamma og bestefar Erland fikk tatt litt bilder av oss da... ikke helt lett å få 3 under til å sitte slik de voksne vil ... og det på samme tid... smile skulle vi jo helst også.

Vi reiste hjem ved 19.30 tiden, da var jeg slite, men i bedre form enn før på ettermiddagen. Når jeg kom hjem måtte jeg bare sitte litt ute å leke i sandkassa før jeg skulle legge meg.

Det har vært en kjempefin dag, jeg snakket om det når jeg la meg. Det var jo så moro å treffe alle de andre ungene og leke. Vi satt sammen med Marianne og hennes familie og det var kjempe koselig.

 

Onsdag 25. mai:

I dag har jeg vært i Oslo på Rikshospitalet. Pappa hadde fri så da kunne han også bli med.

Vi reiste nedom kaia i håp om at jeg skulle få se den nye store flotte båten... og jammen der var den gitt... Color Fantasy, det var moro å se den og jeg lurte litt på om vi skulle reise med den. Jeg så også en stor maskin som flytter rundt på store kontainere og det var kjempe spennende.

Så måtte vi reise til Rikshospitalet

Først ble det lengede måling, jeg er nå 116 cm, så vekt... 22.8 kilo. Metningen var på 97 !!! :O) Blodtrykket ble tatt på begge armene (ene armen 106/57) og bena (ene låret 117/50). EKG var også kjempe fin, fin etter første forsøk for jeg lå helt stille. Jeg fikk se på Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske Diamant mens jeg tok prøvene og ventet. Etter enda litt venting ble det EKKO, det gikk så fort for seg i dag at jeg måtte spørre om jeg allerede var ferdig :O). Alt var OK med meg, denne gangen var det kardiologen, Petter Hagemo (som undersøkte meg første gang på Riksen, var med meg på alle operasjonene og som kontrollerte meg de første årene... det var fint synes mamma og pappa.

 

Kardiologen synes det var moro å se hvor fin jeg var. Det er ikke så mange av de andre med mitt syndrom som er så "friske" som meg.

 

Mens mamma ordnet med papirene og pappa hentet bilden lekte jeg med kjempe "bygge-klossene" som er rett innenfor inngangen på Mor og barn avd. på Rikshospitalet. Det er så moro, jeg pleier å bygge tårn og så rive det ned igjen. Var alene der så det var ingen fare for noen når jeg dyttet "klossene" overenda.

Etter at jeg var ferdig på Riksen reiste vi ut til Sandvika for der skulle jeg få meg litt mat.... Mc Donald sto på menyen, mamma var bare innom å hentet den så reiste vi videre. Mamma og pappa er ikke så glad i McDonald mat så de ville ikke ha.... sikkert fordi de ikke får gave der :O)

Jeg spise noe av maten min og tittet litt og lekte med den fine Mikke Mus ballen jeg fikk sammen med maten min. Så husker jeg ikke så mye mer på nesten en time for jeg sovnet gitt... ja det er jo lov når man er litt sliten... Jeg fikk meg en fin legoeske da i "premie" for at jeg hadde vært så flink (se under her)

 

 

29.-31. mai:

Jeg har vært syk i magen min disse dagen, først kastet jeg opp noen ganger så fikk jeg diarè.

Jeg kom meg fort igjen da jeg fikk litt blåbærsaft, noe jeg IKKE liker noe særlig og så spiste jeg fiskepudding på loff, det hjalp litt. Men det tar litt på å være slik dårlig, man blir litt slapp.

 

Helga 3.- 5. juni

var vi på sommercamping på Jorekstad ved Lillehammer med Foreningen For Hjertesyke Barn Oppland.

 

Når vi kom på fredagen var vi først innom leiligheten før vi gikk til "lokalet" vi hadde leid. Det var ett fint sted med spise- og sittegrupper. Vi ungene kosa oss i sofaene og stolene siden det regnet litt ute. Vi spiste Taco sammen og kosa oss. Jeg fikk meg ei lita venninne der som jeg passet på, hun var kjempe søt. Hvis hun ikke så meg gikk hun å spurte de andre etter meg :O) Jeg gikk å leide henne rundt og passet på henne.... kosa meg da gitt. Ja jeg lekte med guttene der også da, jeg hadde med meg noen biler, men ellers lekte vi at stolene var båter og slik.

 

Så var det kvelden og jeg hadde planlagt at jeg skulle ligge oppe i køya... mamma var ikke akkurat begeistret for det da siden det ikke var sengehest der. Til slutt fikk hun overtalt med så jeg lå nede hos henne og pappa måtte opp i køya, han fikk låne dyna mi da (mamma hadde lagt på trekk men jeg brukte litt tid på å bestemt meg helt for hva jeg skulle ligge i) og jeg brukte soveposen min...

 

Lørdag morgen var det felles frokost før vi reiste til Vegmuseet på Øyer, der var det moro å gå, hit vil jeg tilbake en gang hvor vi har god tid og det ikke regner. På bildene under her kan du se noe av de FÅ tingene jeg så på. Det bilde som det står KOM Å SE... bildet ved siden av er inne i den monteren. Der ser man menn som jobber med hakke og spade for å ordne vegen. Det er fra før alle våre moderne maskiner kom. Så var det å reise tilbake til "lokalet" for å spise felles lunsj.

 

Ved 15.30 tiden var det bading i badeanlegget her på Jorekstad og det var kjempetopp altså. Ja jeg kosa meg skikkelig i vannet, fikk tatt den lange sklia en gang også, mamma tok ett bilde da, men jeg er "borte i spruten". Vi var i vannet i 1 1/2 time men enda kunne jeg vært lengre altså... selv om jeg synes fingrene mine var blitt litt rare.

 

 

Etter bading var det felles grilling, jeg spiste mest melon for jeg har ikke vært så sulten i helga. Etter grillinga finn alle barna is :O) Det smaker alltid godt da!!! Hele dagen har jeg kosa meg med de andre, "venninna mi " har også vært med oss :O)

Søndagen var det frokost og så måtte vi rydde opp og vaske oss ut av leilighetene og lokalet vi leide. Vi barna fikk leke litt i mens. Venninna mi broren hennes og jeg lekte litt med bilene mine uten for leiligheten vår.... de bodde vegg i vegg med oss da... ganske kjekt!

Så var det hjemreisen, jeg sovnet ganske fort på turen hjem, det var godt for jeg er ganske sliten etter hele helga.

 

Torsdag 9. juni:

I dag kom Amalie og mammaen hennes en tur til oss, det var kjempe koselig altså.... lenge siden vi har sett dem.

Vi lekte i sandkasse, hoppet på tampolina, husket og lekte med dukken til Amalie og kosa oss masse. Benedikte kom hjem fra skolen og ble med oss på leken (mor, far, baby (baby born og hund).

Vi spiste litt kaker, is og grillet :O) Vi barna klarer å spise masse hvis det er noe vi liker altså... mamma hadde delt opp vel 3/4 vannmelon og det klarte vi spise opp... ja mammaene våre spiste ikke masse altså. Mamma hadde tatt av en liten bit til Jeanett (hun var i Oslo med klassen)

Amalie reiste ikke før klokken var 20.30 så vi hadde en lang dag sammen og kosa oss masse.

Takk for en kjempefin dag Amalie, håper det ikke blir så lenge før vi treffes igjen.

 

 

 

Onsdag 15, juni:

I dag har jeg vært en tur hos tante Kari sammen med Benedikte og mamma. Det var koselig å være der litt igjen. Tor Erland (søskenbarnet mitt) kom også hjem fra skolen for det var ikke noe de skulle i dag... han går i 10. klasse.

Jeg var en del ute å lekte litt med biler i sandhaugen og kjørte rundt på tråbilen til Tor Erland... ja han bruker den ikke lengre da for han kjører moped nå. Jeg var ute mens Tor Erland vasket mopeden sin... å som jeg hadde lyst til at han skulle sprute litt på meg... man han ville ikke, mamma sa nei også så det var ingen sjanse å få søla med det vannet.

 

 

Lørdag 18. juni:

I dag har vi vært en tur på setra til "tante" Edith, der var alt som det skulle etter vinteren. Det var så flott vær denne dagen så vi kosa oss ute hele tiden, ja jeg avkjølte meg litt med kjøleelement også. Benedikte prøvde også, men Jeanett var litt vanskeligere. Jeanett og jeg tullesloss også, det var moro ! Jeg fikke henne opp av stolen til og med og vi tullet og hadde det moro.

Det var litt snø igjen i fjellet, men ikke så mye, men litt oppe på fjellet.

Mamma lekte seg litt med kameraet der oppe og ville ta bilde av litt blåbærlyng... når hun kom hjem så hun hvor mange maur det satt der... sjekk bildet under her. Ja det er en del maur på setra ! Litt rart å være her uten "tante" Edith og fuglen hennes Påsan.

 

 

Søndag 19. juni:

I dag var jeg på en liten sykkeltur med Jeanett, ja hun gikk da. Dette var første turen min med den "store" sykkelen uten støttehjul på vegen. Jeg var litt uheldig da, tok litt skarp sving, og dermed veltet jeg. Jeg skrubbet albuen og kneet mitt + at jeg slo den ene hofta mi gul og blå!!

Under her ser du bildet som ble tatt av sårene mine den 22. juni ( onsdagen etter)

 

Torsdag 23. juni:

I dag har jeg vært på Sankthans feiring med mange andre. Tante Sigrun, onkel Tore og Sara var med oss (mamma, Jeanett, Benedikte og meg) på plassen hvor det skulle være bålbrenning og leker for oss barna. Det så ikke så lovende ut på himmelen når vi kom dit, det var en mørk himmel, men med ett "lite hull" som vi skimtet en blå himmel bak (se bildet under) Onkel Tore og mamma reiste hjem til oss for å hente en stor parasoll som vi kunne bruke HVIS det ble regn. Det ble det heldigvis ikke !

Salg av pølser og brus var det også :O) Jeg lekte masse sammen med noen andre unger, mest gutter da. Jeg var med på å spillett ballspill, men fikk en finger i klem mellom 2 harde kuler, bare litt av huden, men det ble så "ille" at jeg begynte å blø. Mamma hadde jo ikke med plaster da så jeg fikk en serviett rundt fingeren for jeg hadde jo ikke tid til å sitte stille å slappe av når de andre sprang å kosa seg :O)

Vi ungene kastet også små myke baller opp i melkespann, det var litt moro altså.

Ved 21.15 tiden ble bålet tent og vi satt ved vannet å så litt på, det røyket mye i starten, men så ble det fint. Vi gikk hjem, jeg syklet da, ved 23.15 tiden. Det var en kjempefin kveld altså !!

Under her ser du noen biler fra kvelden, mamma var litt opptatt av himmelen denne kvelden så hun bare måtte legge bilder ut av det også ;o)

 

 

 

Fredag 24. juni:

I dag har vi vært i bursdagsselskap til tante Kari :O) Det var moro, tante hentet oss tidlig så vi hjalp litt til å ordne da, Jeanett hjalp til å pynte en god kake også... sukkerbrød med raspet sjokolade i og så pyntet med krem og masse frukt... den likte jeg, men ikke kiwien da. Vi var ikke hjemme før ved 21.30 tiden, vi gikk hjem og det var godt etter all grillmaten og alle de gode kakene.

 

 

Søndag 26. juni:

I går kjøpte vi denne kjempe-melonen, den veide litt over 11.3 kilo og smakte KJEMPE GODT altså. Mamma måtte bare ta ett bilde av den før vi skulle dele den opp og da var det Jeanett som måtte holde den. Denne melonen kosa vi oss med i flere dager.

 

 

Mandag 27. juni:

I dag tok vi oss en tur til setra for å besøke "tante" Edith, hun hadde med seg niesa si og hennes venninne (de er snart 12 og 13 år). Det var moro, jeg sparket fotball med dem... var ganske grei da for sparket vi ballen over gjerdet krabbet jeg under det og hentet ballene nede på jordet :O) Jeanett og jentene gikk seg flere turer men da fikk ikke Benedikte og jeg være med :O( jeg ble ganske sur da altså..... men jeg ble fort blid igjen da! Det var koselig å være her igjen når "tante" Edith er her, litt rart å være her uten henne. Påsan (undulaten hennes) var også med, jeg snakket litt med han også da.

 

danielshjerte.com