2006 januar - februar

danielshjerte.com

 

Januar - Februar 2006

 

 

 

Mandag 2. Januar:

I dag har jeg vært på sykehuset igjen for kontroll av hjertet mitt. Alt er i grunnen bra med meg.

Jeg er nå 119cm lang, veier ca 24 kilo med klær på, Metningen er fortsatt på rundt 96 og blodtrykket er på rundt 112/72 og 115/70.

Denne gangen var søstrene mine med meg inn til legen slik at de fikk se hvordan en undersøkelse foregår. De synes det var litt kjedelig da for de måtte stå og vente så lenge... kanskje de tenker på meg som må LIGGE i 30-45 minutter etter hvor lang tid undersøkelsen tar. Det er ikke moro det altså... må jo helst ligge helt stille. Klarte det ganske bra denne gangen altså, legen synes jeg var flink :O)

 

Etter vi var ferdige på sykehuset dro vi på Mc Donald og spiste litt mat, det smakte altså og jeg fikk lekt litt på leke rommet der.

 

Tirsdag 3. Januar:

Gratulerer med dagen pappa og farmor!!

I dag har jeg vært i barnehagen, hadde ikke så lyst da, men måtte jo!! Det var tante Kari og Jorunn Marie som hentet meg og det synes jo jeg var topp da! Det har vært så kaldt i dag at jeg har vært inne i barnehagen hele dagen.

Ved 18 tiden fikk vi huset fult av gjester..... på kvelden før "feiringen" var over oppdaget mamma at jeg hadde prikker... mange prikker på bringa mi. Regner kanskje med at jeg har reagert på geleen som ble brukt under undersøkelsen i går eller noe.

 

Når jeg kom i barnehagen i dag lå pakkene jeg hadde laget til de andre hjemme å ventet, hadde glemt å få med meg dem hjem før jul. Så da ble det gaveutdeling i dag i stedet. (se bildet under) Det var ett bivokslys med glitter, et glass med peppernøtter og en terrakottakrukke med en tovet "ball" i som skal brukes til nålepute. Kjekt for mamma som liker å sy :O) De fikk alt litt i sammen da !

 

 

Torsdag 5. Januar:

Jeg er hjemme fra barnehagen i dag for prikkene er ikke helt borte, men jeg er ikke syk ellers. Mamma snakket med de i barnehagen og de sa at det var noen som hadde prikker og feber...

 

Onsdag 11. januar:

I dag var det juletrefest for barnehagen. Jeg hadde egentlig ikke så lyst da siden det var på bedehuset vi skulle være, men det var greit når vi først kom dit da. Jeg ble sittende en stund hos mamma og pappa før jeg turte å gå ned å leke i peisestua. Det var jo moro da!!

Vi sang noen sanger for alle "gjestene" (foreldre og søsken) og 2 smånisser kom med godtepose.

 

 

Tidligere her, i høst, solgte vi noen lodd og de ble trekt nå i dag. Først vant Jeanett en Toffee 3 pakning og så vant jeg en innpakket gave, der var det en veske og en "løve pung". Til slutt var det hovedtrekningen og da vant jammen jeg en spekeskinke (pæreskinke) Det synes vi alle var topp, det smaker så godt!! Jeg var kjempe fornøyd med dagen da altså.

 

Mandag 30. januar:

Ja nå har det vært mye sykdom her så derfor har det vært litt stille igjen. Jeg har hatt diare, feber, hoste og vond hals. Det samme har de andre i familien og i dag fikk vi vite at Jeanett har hatt kikhoste :O( (de tok blodprøve av henne når hun var så syk) Men det gikk over av seg selv da, ja hun hoster litt enda men ikke noe til hvordan det var.

På fredag var vi innom bestemor og bestefar, bestemor hadde bursdag på onsdag og siden vi ikke var sikre om vi var friske nok gikk vi ikke dit. Så da var vi der fredag og fikk kake. På Lørdag hadde Benedikte bursdag så da feiret vi den sammen med familien. Ja oldemor kom også og det synes jeg var kjempe stas...

 

 

 

Mandag 6. februar:

I dag har jeg dryppet lys i en bolle med vann, det er moro altså og så blir det ganske fint å se på når man snur "figuren". Vet ikke helt hva man kan bruke det til da, men moro var det. Ikke ofte jeg får leke med LYS altså!!

 

 

 

 

 

Torsdag 9. februar:

Jeg har lenge hatt litt løs tann, men nå skjer det ting altså, den kan bøyes ganske langt fram nå og man kan se "hullet" under tanna... jeg er ikke helt sikker på om jeg vil miste den da selv om alle frister med tannfeen.

 

 

 

 

Lørdag 11. februar:

I dag har jeg vært på legevakta for å sjekke litt. Har vært syk med feber og hoste siden mandag (6/2). Det sliter ganske på med så høy feber (mellom 38.5 og 40) hele tiden, jeg orker ikke å drikke eller spise så mye så jeg er ganske så slapp. Feberen roet seg torsdag kveld, men kom for fult igjen fredag :O( Så da ble det en tur på legevakta i dag, det var "bare" virus... ingen rødhet i hverken hals eller ører. CRP var negativ så da ble det ingen medisin.. heldigvis :O/ Jeg liker ikke ta det, jeg skal ikke ha hostemedisin en gang... Det er ganske slitsomt å hoste så mye, så jeg orker ikke så mye om dagen. Håper jeg blir bra til mandag for da skal vi ha selskap her...

 

Ja jeg fikk en fin traktor i dag. Det var forskudd på bursdagsgava siden jeg var syk og var så flink hos legen.

 

Jeg fikk en kjempe fin klokke av farmor og bestefar Jan Ivar i dag også,

 

Tusen takk skal dere ha, nå kan jeg lære meg klokka til jeg skal på skolen... da slipper jeg å komme for sent :O)

 

 

 

 

 

 

Mandag 13. februar:

Tenk i dag fyller jeg 6 år.

Jeg var våken tidlig, men Jeanett, Benedikte og mamma kom først innom meg med pakke når søstrene mine skulle stå opp.

Jeg fikk litt mer utstyr til Brio togbanen min (Sky Train) Det ble jeg kjempe glad for :O) Du kan jo se det på bildene under her.

 

 

Dagen er ikke over men siden jeg ikke er helt i slaget enda så blir det ikke familieselskap i dag.

 

Mamma og jeg bygde opp denne banen i dag, måtte jo prøve å lage litt ekstra stor bane siden jeg har fått flere Sky Train skinner. Den ovale banen midt i bilde er KUN til Skay train, resten av banen kan jeg kjøre togene mine på.

 

 

Onsdag 15. februar:

I dag har tante Sigrun og Sara vært her. Jeg fikk bursdagsgave av dem i dag også :O) De kan ikke komme på lørdag så da hadde med gaven i dag i stedet. Du kan tro jeg ble glad når jeg fikk denne lego lastebilen... den har jeg ønsket meg LENGE. Benedikte hjalp meg å bygge den opp så jeg kunne kjøre litt med den. Tusen takk !

 

 

Jeg fikk også gave i posten i dag fra Alexander og Kristian (det er sønnene til pappas søskenbarn) Derfra kom det også lego, 2 pakker med slike tøffe figurer. Tusen takk!

 

 

Torsdag 16. februar:

I dag feiret vi dagen min i barnehagen, jeg hadde med meg 30 "ansiktsmuffins" og 40 uten pynt. Jeg hjalp mamma å bake og pynte dem før vi dro i barnehagen klokken 08.30.

 

 

I barnhagen fikk jeg blå krone og blå kappe på meg under feiringen.

Krona fikk jeg med hjem, heldigvis, så alle kunne se den. Mamma tok bilde av meg når jeg kom hjem med krona.

Jeg var kjempe fornøyd med krona altså siden det var traktor på den (se bildet under her)

 

 

Lørdag 18. februar:

I dag har jeg hatt barnebursdag her, jeg ba alle jeg skal gå i klasse med til høsten, altså 13 stykker. Ikke alle kom men vi ble 10 barn rundt bordet allikevel. Det var en kjempe fin bursdag synes jeg.

Alle kom ved 12 tiden, etter litt "bli kjent" så tok vi flasketuten peker på, jeg snurret først og så snurret den som fikk flasken på seg osv. Det tok litt tid, men så endelig ble det pølser. Jeg hadde lagt ut "penger" på forhånd så alle måtte "kjøpe" pølser og brus denne gangen. Etter maten ble det lek og moro mens mamma fant fram kaker og ble ferdig med det. Sjokoladekaka som mamma hadde laget som sjørøverskute hadde visst blitt "beskutt" om natten så noe av "hytta" hadde ramlet ned... vi fikset det med litt "støttepiner". Jeg hadde fotballbanekake også, det var marsipankake fylt med jordbær og banan... det synes jeg er godt... bare det at jeg nå ikke synes marsipan er så godt lengre da. Men den lar jeg bare ligge igjen på tallerkenen. Ja det ble servert muffins også, med og uten pynt.

 

 

 

Så var selskapet over og alle reiste sin vei... heldigvis var det en av guttene som ikke reiste med en gang slik at han og jeg lekte med noe av lekene jeg fikk til bursdagen min. Under her ser du bilde fra "skytingen" vår. Jeg fikk 2 stykker og det synes jeg var kjempe topp altså for da kunne vi ha kamp. Mammaen til Ole Kristian ble også med og da ble det ekstra moro :O)

 

 

 

GAVENE FRA BARNEBURSDAGEN

 

 

FAMILIESELSKAPET

 

Etter en stund kom oldemor, bestemor, bestefar, tante Kari og Jorunn Marie hit for å feire med meg, det var kjempe koselig altså. Vi spiste litt kaker og etter hvert ble det litt pølser på de som ville ha. Koselig å samle mange rundt seg synes jeg og spesielt at oldemor kommer. Henne følger jeg rundt og passer på at hun har krykka si i nærheten :O)

 

 

 

Søndag 19. februar:

I dag tok vi oss en tur til bestemor og bestefar. Vi skulle hente Benedikte for hun har sovet over hos bestemor og bestefar. Benedikte hadde laget seg ei snøhule ute der og det bare måtte jo jeg også... ja Benedikte hjalp meg da. Under her ser du hvordan det ble, 2 huler vegg i vegg :O) Ellers akte vi i skråningen ute i gården, det er kult altså!!

 

Onsdag 22. februar:

I dag har jeg vært på skolen, ja på slik innskriving altså. Både mamma og pappa ble med meg da.

Under her ser du bilder fra dagen min på skolen.

 

 

 

Først ble vi ønsket velkommen og så ble lærerne og rektor presentert. Deretter var det vår tur... Det sto en liten tavle med ark på som det var ett hus og to hender på. I "huset" bodde rektor og hendene var lærerne. Vi har to lærerinner, Ut fra hver hånd gikk det en snor og i enden av snora var det ett navn, navnene på alle vi som skulle starte på skolen til høsten. Vår oppgave ble å tegne en ballong rundt navnene våre... og se hvilken hånd tråden hørte til.

Så var det rektor sin tur til å snakke litt og dele ut ei bok. Da skulle han si navnet på eleven og så si navnet til foreldrene (uten jukselapp altså), det gikk ganske greit da, men han glemte å si navnene til mamma og pappa, men det sa han etterpå da. Når rektor skulle snakke med foreldrene så fikk vi gå inn i klasserommet vårt og fikk sitte på pultene og tegne, klippe og lime. Vi fikk hvert vårt ark som vi skulle tegne en ballong, farge den og klippe den ut. Vi fikk også ei bok som vi skulle fargelegge i, den var det et hemmelig rom i som vi kunne få lov å tegne noe i til vi skulle starte på skolen.

Ballongen vi tegnet hengte vi til slutt over navnet vårt på "tavla" så da så det ut som at hendene holdt mange flotte fargerike ballonger ;O)

 

Så kunne vi få gå ut for å treffe fadderne våre (de som nå går i 5. klasse nå, men starter i 6. klasse når jeg starter) De er dobbelt så mange som oss så det var mange der. Jeg ble litt sliten ute for det var egentlig litt kaldt til meg men jeg hadde jo ikke lyst å gå inn heller da. Så var dagen over og vi sang en takk for i dag sang. Jeg kunne den ikke da, men den kom vi til å synge flere ganger når jeg starter på skolen så da lærer jeg den vel etter hvert. :O) En fin skoledag har det vært!

Her ser du meg i blå genser med ryggen til, her sitter vi å hører på hva lærerinnene våre har å si :O)

 

Nå er denne "skoledagen" slutt og vi synger en "slutt for i dag" sang.

Her er vi sammen med alle "fadderne" våre. De er 27 stykker så det blir nesten 2 på hver av oss..

 

Torsdag 23. februar:

I dag var det karneval i barnehagen og jeg kledde meg ut som kanin. Jeg "malte" meg ikke i ansiktet da for jeg har så sår hud om dagen, men det var nå litt moro da. Ikke ofte man kan være kanin en hel dag :O) Bildene ble tatt før jeg reiste i banehagen. Bilde hvor jeg ligger i stolen ble tatt etter barnehagen... slitsomt å være kanin ;) så jeg sovnet når jeg kom hjem.

 

Lørdag 25. februar:

I dag har vi kjørt lang med bil altså, helt til Ålgård ved Stavanger.

Vi sto tidlig opp og reiste herfra klokken 05.30. Det gikk ganske greit hele turen, stoppet litt å handlet litt underveis og strekte litt på bena. Ja vi fikk kjøpt bursdagsgave til Kim-Andrè også, jeg bestemte da :O) Vi kom fram til tante Iren og onkel Knut ved 17.30 tiden, da var det godt å tenke på at vi ikke skal hjem på noen dager altså.

 

 

 

Søndag 26. februar:

I dag skal søskenbarnet mitt Kevin døpes (bildet til venstre), ja det er derfor vi reiste hit akkurat nå. På bildet under ser du alle oss ungene. Fra venstre er det meg, Kevin på fanget til Jeanett, Kine Susann på fanget til Benedikte og så Kim-Andrè (han og jeg er like gamle) Er vi ikke fine da, alle ungene hadde bunad, til og med dåpsbarnet, utenom meg da, jeg hadde dress.

 

Vi kosa oss hele dagen, god mat og gode kaker, til og med fastelavens boller ble servert i dag... det er godt altså!! Ja og så var det så klart muffins som er alle våre barns favoritt!!

Selskapet var hjemme hos tante Iren og de så da hadde vi alle lekene til Kim-Andrè å leke med.

 

Mandag 27.februar:

I dag har 2 av søskenbarna min bursdag, Jorunn Marie blir 19 år og Kim-Andrè blir 6 år. Han fikk en stor eske med lego av oss, jeg hadde plukket ut hva han skulle få og jeg tror han ble glad for den altså. Det var en racer bil med verksted.

Vi dro på shopping og kosa oss. På ettermiddagen ble det feiring med kake og slik, smakte godt med kake i dag også. Det var bløtkake og sjokoladekake (var pyntet som fotballbane).

 

Under her er bildet 1 og 2 av Kim-Andrè med pakka fra oss, bilde 3: tante Iren kommer med kake med 6 lys på, bilde 3 Kim-Andrè blåser ut lysene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilde 1: bestefar jan Ivar og meg, bilde 2: Benedikte og farmor, bilde 3: Jeanett og Kine Susann 4: Kevin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag 28.februar:

I dag er det hjemreise. Ja hadde vi visst at det skulle bli en slik tur hjem så hadde vi vel reist i går, men det er jo slik man ikke kan vite på forhånd.

Vi reiste fra Kim-Andrè og dem ved 9.30 tiden, da regnet vi med å være hjemme ved 22. tiden. Det var ikke spådd litt dårlig vær så vi tenkte det var greit å starte fra formiddagen. Ja vi kom oss greit til litt nordenfor Arendal... da var det stopp. Ei lang kø... ja der sto vi da, en time gikk og to timer... så kjente vi en brent lukt i bilen.. hva kan det være. Nei kom sikkert fra bilen før oss... men det var det ikke... det var nok heller vår bil ja, det var radiatorvifta som gikk. Ja det skjønte vi jo da når bilen holdt på å koke der vi sto stille med motoren i gang. Ja da var det å kjøre på med full varme og vinduene litt oppe for at vi også skulle koke over, men for å få litt av varmen ut av motorrommet. Dette og avslått motor ble mulighetene. Alle begynte å kjenne på at jammen skulle man hatt en DO her, mat hadde vi i bagasjen så det var ikke problem... ja ingen var så sultne heller der vi satt. Benedikte og jeg tegnet litt da, jeg fikk låne mamma sin penn og almanakk å tegne i.

Så endelig etter 4 timer stille i kø fikk vi kjøre... da var det maaaange biler altså og så mange som sto i det motsatte feltet. Benedikte telte til nesten 60 lastebiler og mellom de igjen sto det mange personbiler. Ja det sneglet seg av sted og det var jammen mange lastebiler som ikke kom opp bakkene. Mange av de hadde ikke kjetting på da så det var vel ikke så rart med all den snøen som var.

 

Endelig kom vi oss til ett sted vi fikk gå på do og vi fikk oss litt varm mat. Jeg spiste hamburger og pommes frites. Det smakte kjempe godt etter så lang tid i bilen.

Så kom vi oss videre, fikk nok ett stopp på en drøy 1/2 time... men det ordnet seg fort da. Veier som egentlig skulle ha 2 felt vår veg var det KUN 1 felt nå med masse snø i. Køene sneglet seg ikke fort framover.

På toppen av det hele så stoppet vindusviskerne å virke, da var det heldigvis ikke så mye trafikk (klokka var vel rundt midnatt) Vi kom oss fram til en bensinstasjon og fikk ordnet det der. Måtte slå løs en del is som hadde lagt seg på vindusvisker armen, så den var rett og slett fryst fast helt nederst ved panseret. Det var sikring som hadde gått da på grunn av at den ikke klarte å rikke se på grunn av all isen. Etter dette gikk turen ganske greit, slitsomt var det i alle fall med snøen som lavet ned, dårlig brøyta veg og glatte veger.

Jeg sov det meste av vegen fra vi hadde spist ved 21.30 tiden og til vi var hjemme. Da var det bare å ordne seg og legge seg i senga si... det var godt det. Klokka var 03.30 når vi stoppet bilen på gården... etter 18 timer i bil (ja minus de 2 timene vi brukte på å spise og shoppe da)

 

danielshjerte.com